15 / 05 / 2024

Harbi Hotan biyografi

Harbi Hotan biyografi

Mimar Harbi Hotan kimdir? Mimar Harbi Hotan, yaşamı boyunca hangi işlerde görev aldı? Harbi Hotan, hangi projelere imza attı? İşte Mimar Harbi Hotan 'ın biyografisi...

City Harbi Otel İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

City Harbi Otel İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugüm Maltpe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hamdi Yıldırım tarafından kuruldu.

Yedikule Konut Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yedikule Konut Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Harbi Çevik tarafından kuruldu.

Feriköy'den bakınca Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet görünürdü!

Prof. Dr. Hatemi, "Feriköy'den bakınca Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet bizim sokaktan görünürdü. Diğer tarafa bakınca da Balkan Harbi'nden kalan istihkamlarla Okmeydanı'na kadar açıktı. 1950-1951'de yüksek apartmanlar görüldü" dedi...

Bülent Ecevit'in 2 milyar dolarlık mirası ne oldu?

Yeni bir biyografi, tam on yıl evvel 5 Kasım’da kaybettiğimiz siyasi lideri, zaferleri ve yenilgileriyle tartışmaya açıyor. Ayrıca küllenmekte olan bir konuyu da hatırlatıyor: Ecevit’in 2 milyar dolarlık mirası ne oldu?

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde nelere dikkat etmeli?

Avukat Oğuzhan Efe, kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde dikkat edilecek hususları kaleme aldı. İşte Harbi gazetesinde yayınlanan o yazı...

Ahmet Küçükbay kimdir?

Bayraklı'da İzmir'in en yüksek binasını inşa etmeyi planlayan kişi olarak tanınan Küçükbay Grup'un CEO'su Ahmet Küçükbay kimdir? Ahmet Küçükbay bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte Ahmet Küçükbay biyografi...

Edirne Gazimihal Hamamı’nda restorasyon başladı!

Edirne’de, 93 Harbi de denilen 1768-1774 yılları arasında yaşanan Osmanlı-Rus Savaşı’nda yıkılan, 594 yıllık tarihe sahip Gazimihal Hamamı’na, restorasyon çalışmaları kapsamında ilk kazma vuruldu.

Harbi İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Harbi İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Eren Soylu ve Ziya Yıldırım ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 14 Nisan'da Sultanbeyli, Merve Mahallesi, Mihrap Sokak'ta kuruldu.

Konya Karatay'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum!

Karatay Belediyesi olarak ciddi projelere imza attıklarını ifade eden Başkan Mehmet Hançerli, İstiklal Harbi Şehitliği ve Mevlana Kültür Merkezi karşısında planlanan toplu konut ve iş merkezleri projesinde sona gelindiğini vurguladı.

Pan Kingdom firması Ankara'ya 100 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Suudi Arabistan'ın önde gelen firmalarından Pan Kingdom, Ankara'ya 100 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Pan Kingdom Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman bin Salim Al Harbi, yatırım imkânları için Türkiye'de temaslarda bulundu.

Nazilli'deki Cinibiş Harbi Şehidi Halil Dede'nin kabri türbe olacak!

Nazilli Belediyesi tarafından yapımları tamamlanan 16’ncı asırda yaşamış Haccenbeş Dede ile Abdullah Dede türbelerinden sonra Cinibiş Harbi Şehidi Halil Dede’nin kabri de yenilenerek mezarı türbeleştiriliyor.

Araplardan Ankara'ya 100 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı!

Suudi arabistan'ın önde gelen firmalarından PanKingdom Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman bin Salim Al Harbi,yatırım olanakları için Türkiye'de temaslarda bulundu.

PanKingdom Ankara'ya gayrimenkul yatırımı yapacak!

PanKingdom Ankara'ya gayrimenkul yatırımı yapacak. Süleyman bin Salim Al Harbi, Türkiye’nin son yıllardaki ekonomik verilerine bakıldığında, gayrimenkul ve inşaat sektörü olarak pazarın ne kadar cazip olduğunun görüldüğünü dile getirdi.

Harbi Hotan biyografi Haberi

Harbi Hotan biyografi

Harbi Hotan kimdir?

Harbi Hotan, 1916 yılında İstanbul'da doğdu. 1938'de İstanbul Erkek Lisesi'ni, 1943'te İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ni bitirerek Yüksek Mimar oldu. 


1944 - 1946 yıllarında askerlik görevini Erzurum'da yapan Harbi Hotan, bu süre içinde mimari yarışma programlarına katılarak Ankara Sinema ve Apartman Blokları yarışmasının ikinciliğini, Trabzon Sergi Sarayı ve Gazino Proje yarışmasının birinciliğini kazandı.


1946 yılında İzmir Belediyesi'nde göreve başlayan Hotan, Proje Şefliği ve Şehircilik Planlama Müdürlüğü sırasında şehirci Albert BAUDMER ile 3.5 yıl çalıştı. Bu sırada değişik konularda 17 proje yarışmasında çeşitli dereceler aldı. Birçok yarışmanın jüri üyeliğinde bulundu.


Hotan, 1961 yılında Belediye'den ayrılarak serbest çalıştı. Bu süre içinde birçok konut yapılarından başka, proje yarışması ile birinciliğini kazandığı İzmir Ticaret Odası Tüccar Kulübü ve Oteli'ni uyguladı.

1963 yılında Beden Terbiyesi Genel...