14 / 05 / 2024

Harbiye arazisi

Harbiye arazisi

Harbiye binasının yıkılmasından sonra bu yerin alacağı şekil için yapılan proje müsabakaları tetkik edilmiş. Birinci seçilen projeye göre Harbiye'de 300 odalı bir otel, sinema, beş apartman bloku yapılacakmış.

Yabancı gerçek kişilerin tarım arazisi edinimleri hakkında duyuru!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Yabancı gerçek kişilerin tarım arazisi edinimleri hakkında duyuru yayımlandı. İşte yayımlanan duyurunun tam metni...

İETT 54HT Hasköy-Taksim-Harbiye hattı güzergahı değişti!

İETT, 54HT numaralı Hasköy-Taksim-Harbiye hattının güzergahını değiştirdiğini duyurdu. İşte İETT'nin internet sitesi www.iett.gov.tr üzerinden yapılan o açıklama ve 54HT Hasköy-Taksim-Harbiye hattının yeni güzergahı...

Hazine tarım arazisi satışı nasıl yapılır?

31/12/2011 tarihi itibarıyla en az üç yıldan beri tarımsal amaçla kiralayan, kira sözleşmesi halen devam eden kiracılardan satış bedelini itiraz etmeksizin kabul edenler bu maddeye göre hak sahibi sayılıyor. Peki, hazine tarım arazisi satışı nasıl yapılır

Tarım arazisi satışı 2015!

2015 yılında tarım arazisi satışlarının nasıl olması gerektiği, 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan tarımsal arazilerin mülkiyetinin devrine ilişkin yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte tarım arazisi satışı 2015...

NAKO arazisi Akzirve Gayrimenkul'e kaça satıldı?

Akzirve Gayrimenkul Yatırım, Zeytinburnu Ambarlar arazisini kaça satın aldı? Suudi yatırımcı Akzirve, NAKO arazisini kaça aldı? NAKO arazisi kaç milyon dolara satıldı? NAKO Başkanı Mehmet İrfan Bulut, Emlakkulisi.com'a açıkladı.

Eski Fenerbahçe Rum patriğinin arazisi iade edildi!

1964 kararnamesiyle devletin el koyduğu, daha sonra üzerine Fenerbahçe Camii yapılan eski Fener Rum patriklerinden Vapurci’nin arazisi Yargıtay kararıyla mirasçıları adına tescil edilecek...

Adonis İstanbul Turizm ve Hayvancılık Anonim Şirketi Harbiye Şubesi açıldı!

Adonis İstanbul Turizm ve Hayvancılık Anonim Şirketi Harbiye Şubesi, Süleyman Uyar Şube Müdürlüğü'nde 1 milyon TL'lik sermaye bedeli ile 15 Aralık'ta Şişli, Cumhuriyet Caddesi'nde kuruldu.

2b arazisi muvakafatname süresi!

Ülkemizde orman vasfını kaybetmiş hazine araziler, 2b arazisi olarak ifade ediliyor. Bu araziler genellikle Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde karşımıza çıkıyor. İşte, 2b arazisi muvakafatname süresi!

Fethi Ahmet Paşa'nın Çilingoz'daki arazisi bedelsiz mi kamulaştırıldı?

Osmanlı dönemi devlet adamı Fethi Ahmet Paşa'nın hissedarları, 'Bedelsiz devletleştirildi' diyerek Çatalca'daki dev arazinin iadesi için hukuk mücadelesi başlattı. Fethi Ahmet Paşa'nın Çilingoz'daki arazisi bedelsiz mi devletleştirildi?

Küba'da yapılacak camiinin arazisi belli oldu!

Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika kıtasını ilk keşfedenin Kristof Kolomb değil, Müslümanlar olduğunu söyledi. Küba'da yapılacak olan camiinin arazisi belli oldu.

Antalya'da 116 dönümlük yol için 1600 dönüm tanıtı arazisi imara açıldı!

Antalya'da 116 dönümlük yol için 1600 dönüm tanıtı arazisi imara açıldı. ANTALYA'DA Batı Çevre Yolu, Kepezüstü'ndeki Korkuteli kavşağından, Konyaaltı Liman Mahallesindeki sahil yoluna uzanan 15 kilometrelik mesafeyi içeriyor.

1959 yılında inşa edilecek olan Harbiye Sitesi'nin maketi!

1959 yılında inşa edilecek olan Harbiye sitesi 64 bin metrekare sahayı kaplayacakmış. Sitede otel, iş hanı, 5 blok apartman ve bin kişilik sinema inşa edilecekmiş.

1959 yılında Harbiye sahasında modern tesisler kurulacakmış!

Harbiye binasının yıkılmasından sonra bu yerin alacağı şekil için yapılan proje müsabakaları tetkik edilmiş. Birinci seçilen projeye göre Harbiye'de 300 odalı bir otel, sinema, beş apartman bloku yapılacakmış.

Harbiye arazisi Haberi

Harbiye arazisi

Harbiye sahasında büyük ve modern tesisler kurulacak


Meydanın imar planları gözden geçirildi.


  Harbiye binasının yıkılmasından sonra bu yerin alacağı şekil ve gerekli planlar, Ankara'da toplanan bir jüri heyeti tarafından tetkik edilmiş, birinci ve ikincileri seçilmiştir.

  Harbiye sahasının kıymetlendirilmesi mevzunda açılmış olan müsabakaya 24 proje gelmiştir. Bunlardan İlhami Yılmazer, Ergün Ersöz ve Tevfik Anıl'dan müteşekkil ekibin hazırladığı proje, birinciliği kazanmıştır.



   

   İkinciliği de üç genç bayan mimar kazanmıştır. Birinciliği kazanan proje sahipleri 15 bin lira alacaktır.

  HİLTON TİPİ OTEL


  Bu projeye göre, Harbiye sahasında Hilton tipi bir otel inşa edilecektir. Bu otel 300 odalı olacaktır. Bu yerde bir takım büro...