10 / 05 / 2024

harç nedir

harç nedir

Yapı inşaatlarında tuğla veya taşları birbirine bağlamak için kullanılan çimento harcı nasıl hazırlanır? Yanıtı haberimizde...

Tapu harcı nedir? Tapu harç bedeli ne kadar?

Tapu harcına dair vatandaşların merak ettiği bazı huşular bulunmaktadır. Özellikle “Tapu harç bedeli ne kadar?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte tapu harcına dair detaylar!

Üniversite harç ücretleri belli oldu! 2022-2023 üniversite harç ücretleri ne kadar? Güncel üniversite harç ücretleri...

2022-2023 eğitim öğretim döneminin başlamasına kısa bir vakit kaldı. Öğrenciler, arama motorları üzerinden ''Üniversite harç ücretleri kaç TL? Üniversite harç ücretleri ne kadar? Üniversite harç ücreti nedir?'' gibi soruların cevabını araştırmaya başladı.

Tapuda hibe harç oranı 2016!

Taşınmaz malların tapusu satış yolu ile devredilebildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibesi için ne gerekir? Tapuda hibe harç oranı 2016 nedir?

Tapuda bedelin az gösterilmesi cezası nedir?

Taşınmaz malların alım satımları için ödenen harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Peki, satış bedeli az beyan edilirse ne olur? Tapuda bedelin az gösterilmesi cezası nedir?

Tapu harç bedeli oranı 2015!

Arsa, arazi, ev ve işyeri satışlarında tapu dairesinde belli oranlarda tapu harcı ödeniyor. Peki, tapu harç bedeli oranı 2015 nedir? Tapu harç bedeli oranı nasıl hesaplanır?

İskan alma prosedürü nedir?

Bir arsa üzerinde inşa edilen binaya iskan almak için belediyeye başvuruluyor. Peki, bir yapıya iskan almak için neler gerekir? Belediyeye ne kadar harç ödenir? İskan alma prosedürü nedir?

Cins değişikliğinde cezalı harç!

Tapu paftasında ve tapu sicilinde yapılan cins değişikliği işlemi için gerekli belgeler ile tapuya müracaat ediliyor. Akabinde cins değişikliği harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, cins değişikliğinde cezalı harç nedir?

Tapu harcının eksik ödenmesi cezası nedir?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması durumunda tapu dairesinde satış bedeli yükseldikçe, ödenmesi gereken harç bedeli de yükseliyor. Bu nedenle bedeli düşük gösterenler de olabiliyor. Peki, tapu harcının eksik ödenmesi cezası nedir?

Tapu harcını eksik ödeme cezası nedir?

Tapu dairesinde yapılan satış işlemi için gerçek satış bedeli üzerinden masrafların ödenmesi gerekiyor. Peki, gerçek bedel beyan edilmez ve az harç ödenirse ne olur? Tapu harcını eksik ödeme cezası nedir?

Gayrimenkullerin devrinde ödenmesi gereken harcın ölçüsü nedir?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Devir işleminin tamamlanabilmesi için tapu harçlarının ödenmesi gerekiyor. Peki, gayrimenkullerin devrinde ödenmesi gereken harcın ölçüsü nedir? İşte yanıtı..

Tapu harcının ölçüsü nedir?

492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı 4 sayılı tarifede yer alan tapu işlemleri, tapu harcına tabi tutuluyor. Taşınmaz alım satımlarında bu bedelin ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu harcının ölçüsü nedir?

Tapuda takas nedir?

Tapu dairesinde yapılabilen işlemler arasında takas işlemi de bulunuyor. Peki, tapuda takas nedir? Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli evraklar nelerdir? Ne kadar harç ödenir?

Döner sermaye ücreti nedir?

Tapu dairesinde gerçekleşen emlak alım satım gibi işlemlerde, harç bedelinin yanı sıra döner sermaye ücreti de alınıyor. Peki, tapuda döner sermaye ücreti nedir? Tapuda döner sermaye ücreti ne kadar?

harç nedir Haberi

harç nedir

Çimento harcı nasıl hazırlanır?

Harç, herhangi bir yapı inşaatında tuğla ve taş gibi yapı taşlarını birbirine bağlamak için kullanılan hamur olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu harç aynı zamanda kagir duvar ve tavanları sıvamak için kullanılıyor. Peki çimento harcı nasıl hazırlanır, merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Çimento harcı, kireç ve kumun su ile karıştırılması sonucunda elde ediliyor. Harç, kerpiç gibi ilkel yapılarda toprak ve samanı su ile karıştırarak da yapılabiliyor.


Harç çeşitleri..

- Alçı harcı, kum, alçı ve su ile yapılan harç olarak yapılıyor.

- Ateş harcı, Fırın, kazan, ocak gibi bütün yanma hücrelerinde kullanılıyor.  Bu harcın normal karışımı 3 ölçü ateş tuğlası horasanı ve 1 ölçü yüksek alüminli çimentodan meydana geliyor.

- Çamur harcı, Uygun çamur ve su ile bunlara katılan hayvan kılları, saman ve otlardan...