29 / 04 / 2024

Harem Otogarı projesi

Harem Otogarı projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harem Otogarı’ nı Ataşehir’ e taşımak istiyor. Fakat otogarın taşınması planlanan 58 dönümlük arazide işler arap saçına dönmüş durumda. Harem Otogarı Ataşehir'e taşınacak mı?

Otobüs bileti fiyatları uçuşa geçti! Metro, Kamil Koç, Pamukkale, Ulusoy ve Varan otobüs bileti Nisan fiyat listesi...

Şehirler arası otobüs bileti fiyatları, bayram yaklaşırken memleketine gitmek isten vatandaşlara şok yaşattı! Peki, Esenler Otogarı, Alibeyköy Otogarı, Harem Otogarı'nda en ucuz otobüs bileti fiyatları ne kadar? Metro, Kamil Koç, Pamukkale, Ulusoy ve Varan... İşte 13 Nisan 2022 fiyat listesi...

Anadolu Harem Otogarı için ilk kazma vuruldu!

Üsküdar Harem'deki eski otogarın yerine yapılacak otogar için ilk kazma vuruldu. 

Seyrantepe - Alibeyköy Cep Otogarı Raylı Sistem Projesi imar planı askıda!

Eyüpsultan İlçesi, Seyrantepe - Alibeyköy Cep Otogarı Raylı Sistem Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Halkapınar-Otogar Raylı Sistem Hattı projesi için soru önergesi verildi!

Halkapınar-Otogar Raylı Sistem Hattı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Halkapınar-Otogar demiryolu bağlantısı projesi ne zaman bitecek?

Halkapınar-Otogar demiryolu bağlantısı projesine aktarılan ödeneği ve projenin ne zaman bitirileceği meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde son durum ne?

Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi hız kesmeden devam ediyor. Otogar Kavşağı altından geçen tünellerin Sakarya Bulvarı kısmında kazı destek çalışmaları tamamlanırken,Batı Gar İstasyonunun kazısı devam ediyor.

Esenler Otogarı'nın taşınma sürecini önemsiyoruz!

İBB Başkanı İmamoğlu, "Biz bu otogarın yeni bir otogara taşınması sürecini önemsiyoruz. Yeni otogarın hem Bayrampaşa'da hem Harem'de nerede olması konusunda ortak karar alacağız" dedi...

Harem otogarı kalkacak mı?

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Harem otogarının kaldırılacağı açıkladı. Türkmen "Harem’i kaldıracağız. Seminer, konferans ve konser alanları ile birlikte burası Harem Kültür Sanat Merkezi olacak” açıklamasını yaptı.

Şanlıurfa Bozova Otogarı'nın projesi hazırlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Bozova Otogar ve İtfaiye İstasyonu projelerinin hazır olduğunu müjdeledi.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde inşaat hızlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Varsak- Otogar arasındaki ilk etabı Aralık ayına bitirilmesi planlanan 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde çalışmalarının daha da hızlandırılması için talimat verdi.

Harem Otogarı böyle olacak!

Harem Otogarı'nın nereye taşınacağı belli oldu. Haziran ayında inşaatı başlayacak olan yeni otogar 23 peronlu olacak...

Harem Otogarı Pendik'e taşınıyor!

Ataşehir’e taşınmasından vazgeçilen Harem Otogarı için seçilen yeni alan İBB mülkiyetinde bulunan Pendik Kurtköy'deki arazi oldu..

Diyarbakır Kulp'a modern otogar inşa edilecek!

Kulp Belediyesince Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle inşa edilecek olan İlçe Otogar Projesi'nin ihalesi yapıldı.

Harem Otogarı projesi Haberi

Harem Otogarı projesi

TEDAŞ’ın bölgede bulunan 6 dönümlük yüksek gerilim hattı otobüsçülerin alanını daraltıyor. Hatta TEDAŞ buraya Ataşehir Uluslararası Finans Merkezi’nin elektrik ihtiyacını karşılamak için bir trafo daha yapmaya hazırlanıyor. Diğer yandan Ataşehir Belediyesi de gişelerin sağ tarafında kalan arazinin ‘şehir içinde kaldığını savunarak’ otogar projesinin iptali için dava açtı.


İstanbul Anadolu yakasında bulunan 44 yıllık Harem Otogarı’nın taşınması planlanıyor. Otogar’ın taşınması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından esnafa gösterilen adres ise Ataşehir gişelerin sağ tarafında bulunan, eskiden Emniyet’e ait olan daha sonra da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından devralınan bir arazi.


Ancak 58 dönümlük bu arazide TEDAŞ’ın yüksek gerilim hattı da bulunuyor. Üstelik Enerji Bakanlığı yapımı tamamlanacak Ataşehir Finans Merkezi’ne söz konusu arazi üzerinden elektrik dağıtımı yapmak için yeni bir trafo daha yapmak istiyor. Bu...