19 / 05 / 2024

haremlik selamlık konağı izmir

haremlik selamlık konağı izmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda olan ve yıkılmaya yüz tutmuş Kemeraltı'ndaki Ahmet Ağa Konağı'ndaki restorasyon çalışmalarını tamamlayarak tarihi binayı orjinaline uygun şekilde kente kazandırdı..

Depremin vurduğu ilde 120 yıllık konağı görenlerin feleği şaştı! Sokak yerle bir oldu ama o dimdik ayakta!

Malatya, Kahramanmaraş depreminden en çok etkilenen şehirlerden biridir. İlk depremde birçok binanın yıkıldığı bir şehirde, artçı sarsıntılar hasarlı binaları yıktı. Battalgazi semtindeki 120 yıllık konağı ziyaret edenler hayran kaldı. İşte bu konağın son hali...

Hattuşa'daki 350 yıllık konağa turist ilgisi!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde kaymakamlık tarafından restore ettirildikten sonra halk eğitim merkezi bünyesinde hizmet vermeye başlayan 350 yıllık Dulkadiroğulları Konağı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Şanlıurfa'daki asırlık konak otel oldu!

Şanlıurfa'nın "sakin şehir" unvanlı Halfeti ilçesinde yaşayan avukat Emine Canan Onur, bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla satın aldığı asırlık konağı otele dönüştürdü.

Çorum'daki Bilaller Kültür Merkezi Konağı restore ediliyor!

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Çorum'da tarihi kale ile 4 konağı restore edecek. İskilip Redif Kışlası Restorasyonu ve Osmancık Kandiber Kalesi restorasyonu da OTA tarafından desteklenecek.

Çorlu Hükümet Konağı tamamlandı!

2014 yılının Kasım ayında gerçekleştirilen ihale sonucu yüklenici firma tarafından yapımına başlanan Çorlu Hükümet Konağı'nın kaba inşaatı ve dış cephe kaplamaları tamamlandı.

Muğla Milas Hükümet Konağı tadilata giriyor!

Muğla’nın Milas ilçesinde birçok kamu birimini bünyesinde barındıran Hükümet Konağı’nda önümüzdeki günlerde tadilat başlatılıyor.

Gölcük Tarihi Konağı yenileniyor!

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman ve Genel Koordinatör Nihat Abiş ile birlikte Örcün´de yapımı devam eden tarih konağın inşaat çalışmalarını inceledi.

Adıyaman Yeni Hükümet Konağı'nda çalışmalar ne durumda?

Adıyaman Valiliği tarafından 2015 yılı Ekim ayında görkemli bir törenle temeli atılarak Vali Mahmut Demirtaş tarafından her aşaması bizzat takip edilen Yeni Hükümet Konağı inşaatında çalışmalar seri bir şekilde devam ediyor.

Mete Horozoğlu, Antakya’daki 150 yıllık konağı otele çevirdi!

Mete Horozoğlu, oyunculuktan kazandığı tüm parayı harabeye dönmüş eski bir konağa yatırdı.Antakya’daki 150 yıllık bir konağı satın alıp restore ettiren ünlü oyuncu, üç yıl süren çalışmanın ardından konağı 6 odalı butik otele çevirdi.

Trabzon Of Hükümet Konağı yıkıldı!

Trabzon Of İlçe Kaymakamı Eren Arslan’ın yoğun çabalarıyla ihalesi yapılan yarım asırlık Of Hükümet Konağı yıkılarak yerine akıllı bina yapılacak.

Adıyaman yeni hükümet konağı inşaatında çalışmalar sürüyor!

Adıyaman’da tüm kamu hizmetlerini tek çatı altında toplayacak yeni Adıyaman Hükümet Konağı inşaatında çalışmalar hızlanıyor. Adıyaman yeni hükümet konağı çalışmaları Mahmut Demirtaş tarafından incelenerek bilgi alındı.

Kepez Hükümet Konağı'nda inşaat başladı!

Kepez Belediyesi'nin, imar planı katkısı sağladığı hükümet konağı, Barış Mahallesi Sakarya Bulvarı'ndaki Devlet Su İşleri hizmet binasının yanındaki 15 bin metrekarelik arsaya inşa edilecek.

Gaziantep İslahiye Hükümet Konağı'nın yer tespit çalışmaları başladı!

GAZİANTEP’in İslahiye İlçesi’nde yapılması planlanan yeni hükümet konağının yer konusunda tespit çalışması başlatıldı. Hükümet konağının muhtemel yapılması uygun görülen alanlar üzerinde çalışmalar yapıldı.

haremlik selamlık konağı izmir Haberi

haremlik selamlık konağı izmir

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda olan ve yıkılmaya yüz tutmuş Kemeraltı'ndaki Ahmet Ağa Konağı'ndaki restorasyon çalışmalarını tamamlayarak tarihi binayı kente kazandırdı. Yaklaşık 2 yıl süren çalışmalar sonrasında, halk arasında Harem-Selamlık olarak da bilinen metruk bina, adeta küllerinden yeniden doğarak eski görkemli günlerine kavuştu. Kemeraltı'nda mülkiyeti Salepçi Hacı Ahmet Efendi Vakfı adına Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan bina, Konak İlçesi Hacı Mahmut Mahallesi 848 Sokak'ta bulunuyor. İzmi Büyükşehir Belediyesi, tarihi bina için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile 30 yıllığına "restorasyon karşılığı kiralama" sözleşmesi imzalamıştı. 


Tarihçesi 19. yüzyılın ilk yarısında yapılarak kente kazandırılan Harem-Selamlık binası, iki ana bölümden oluşuyor. Birinci yapı "Selamlık", ikinci bina ise "Harem" olarak tespit edilirken, Selamlık binası iki kat, Harem binası da bodrum kat ve üzerindeki iki kattan...