03 / 05 / 2024

Harfiyat uygulamaları

Harfiyat uygulamaları

Bir arsa üzerinde yapılacak harfiyat için, yetkili merciilerden izin alınması gerekiyor. Peki, harfiyat izni nasıl alınır, nereden alınır? İşte yanıtı ve harfiyat ile ilgili detaylar...

ÇEDBİK Binalarda Cam Filmi Uygulamaları ve Enerji Verimliliğine Katkısı Semineri 28 Ekim'de!

ÇEDBİK, seminer etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor. Dernek 28 Ekim'de Binalarda Cam Filmi Uygulamaları ve Enerji Verimliliğine Katkısı Semineri düzenliyor.

Kaiser Çatı Ve Yapı Uygulamaları Limited Şirketi kuruldu!

Kaiser Çatı Ve Yapı Uygulamaları Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ali Cafer Dinler ve Mert Akçiçek ortaklığında kuruldu.

Murat Kurum: Tarımköy uygulamalarını ülke genelinde yaygınlaştıracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Tarımköy uygulamalarını ülke genelinde yaygınlaştıracaklarını açıkladı. 

Fon Yapı Mimarlık Ve Proje Uygulamaları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fon Yapı Mimarlık Ve Proje Uygulamaları Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Fevzi Yüksek tarafından kuruldu.

Kartal 71 İnşaat Emlak Harfiyat Nakliye Turizm Taahhüt İthalat İhracat San.Ve Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Kartal 71 İnşaat Emlak Harfiyat Nakliye Turizm Taahhüt İthalat İhracat San.Ve Tic.Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Aydın Karataş tarafından kuruldu.

GYODER'in 'Gayrimenkul Projelerinde Sıfır Atık Uygulamaları' semineri 26 Haziran'da!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen Gayrimenkul Projelerinde Sıfır Atık Uygulamaları semineri 26 Haziran'da ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

GYODER'in 'Covid-19 Sürecinde İş Yeri Uygulamaları' semineri 15 Mayıs'ta!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Kvkk Uyum Sürecine İlişkin Güncel Tespitler Ve Covid-19 Sürecinde İş Yeri Uygulamalarının Kvkk Kapsamında Değerlendirilmesi' başlıklı seminer 15 Mayıs'ta ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

Konya Karatay’da imar uygulamaları hız kesmiyor!

Karatay Belediyesi, ilçedeki imar ve mülkiyet sorunlarının çözümü amacıyla imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hız kesmeden sürdürüyor.

İmar uygulamalarına yeni düzenlemeler getirildi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında imar uygulamalarında yeni düzenlemeler getirildi. Buna göre, ada bazında tapu sahiplerinin tamamının talebi üzerine ayrıcalıklı imar planı yapılabilecek.

İmar uygulamaları artık değer esaslı olacak! 

Coğrafi bilgi sistemleri alanında lider Netcad ve otomatik gayrimenkul değerleme modeli sunan Endeksa, değerleme esaslı akıllı planlama ve uygulamalarına güçlü bir çözüm oluşturmak amacıyla işbirliği yaptı...

Evinizi güçlendirmenin yöntemleri ve uygulamaları!

Elazığ'da meydana gelen 6.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında riskli binalar yeniden gündeme geldi. Riski aza indirmenin yöntemleri de bulunuyor. Binanızı güçlendirerek, hasarın ya da büyük bir yıkımın önüne geçebilirsiniz. İşte evinizi güçlendirmenin yöntemleri ve uygulamaları...

Karotek Seramik Uygulamaları İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karotek Seramik Uygulamaları İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Carcar tarafından kuruldu.

İBB'den akıllı şehir uygulamaları ihalesi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) akıllı şehir uygulamaları için ihaleye gerçekleştirecek. Muhammen bedeli 5 milyon 519 bin 875 TL olarak belirlenen ihale 10 Şubat tarihinde yapılacak.

Harfiyat uygulamaları Haberi

Harfiyat uygulamaları

Harfiyat izni nasıl alınır?

Harfiyat, bir arsa veya arazi üzerindeki toprağı kazma ve taşıma işlemine deniyor. Örneğin, toprağı kazmak, yıkım yapmak gibi işler harfiyat uygulamaları kapsamına giriyor.


Harfiyat işlemleri, yapılacak uygulamaya göre değişkenlik gösteren yükleyici, ekskavatör, skreyper, buldozer ve damperli kamyonlar gibi araçlarla yapılıyor. Harifyat işleminin yapılabilmesi, için yapılacak işlem ile ilgili izin belgesinin alınmış olması gerekiyor. "Harfiyat nedir?" sorusunu yanıtladıktan sonra, harfiyat izni nereden alınır, nasıl alınır sorularını yanıtlayalım.


Harfiyat izni

Harfiyat işleminin yapılabilmesi için, harfiyatın yapılacağı arsanın bağlı olduğu belediyeye gerekli belgelerin temin edilerek başvuruda bulunulması gerekiyor. 


Harfiyat izni için gerekli belgeler

- Dilekçe,

- Kazı planı ve raporu,

- Fenni mesul taahhütnamesi,

- Fen işleri tarafından hafriyat döküm alanın belirlenmesi.





Işıl Seren...