23 / 07 / 2024

Harmandalıdaki çöp depolama alanı

Harmandalıdaki çöp depolama alanı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Harmandalı'ndaki çöp depolama alanını gezdi Yıldırım: "Burada gördüğümüz yığınlar kelimenin tam anlamıyla patlamaya hazır bir bomba" dedi

BOTAŞ’tan açıklama geldi: Doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı

BOTAŞ'tan doğalgaz depolarına ilişkin yapılan açıklamada, Tuz Gölü hem de Silivri Tesislerinde depo doluluk oranı yüzde 100'e ulaştığı belirtildi. Açıklamada "Silivri Yer Altı DoğalGaz Depolama Tesisi rezervuarlarında 4.6 milyar metreküp depolama gazı bulunmakta" ifadelerine yer verildi.

BOTAŞ'ın yaptığı sır anlaşma ortaya çıktı! Rusya'nın Ukrayna savaşından sonra gelen bomba adım

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş yüzünden Rus gazını kullanmak istemeyen AB ülkeleri Rusya'ya yaptırım kararı aldı. Söz konusu ülkeler Rus gazına alternatif olarak LNG alıp depolama yoluna gitme kararı aldı. Türkiye de benzer bir adım için düğmeye bastı.

Ayvalık sahilleri kıyıları kiralama ihalesi iptal edildi!

Ayvalık Cunda’daki Pınarboğazı ile Dalyan kıyılarının kiralanması amacıyla düzenlenmesi planlanan ve 25 Şubat'a ertelenen ihale iptal edildi...

Samsun'daki Tıp Merkezi binası yenileniyor!

Samsun'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı ve 19 yıldır hizmet vermekte olan Nükleer Tıp Merkezi yenileniyor...

Tarkan Tarabya'daki villasını kızı için yeniledi!

Eşi Pınar Tevetoğlu ve kızı Liya ile Türkiye'ye dönmeye hazırlanan Megastar Tarkan,  kızı Liya için Tarabya’daki villasını yeniledi...

Japonya'daki köpük evler 2 saatte yapılıyor!

Japonya'da inşa edilen köpük evlerin yapımı 2 saatte tamamlanıyor. Görenleri şaşkına çeviren bu evler 300 yıla kadar dayanıyor.

İstanbul’daki 90 bin izinsiz emlakçı köpük oluşturuyor!

İstanbul’daki 90 bin izinsiz emlakçı piyasada köpük oluşturuyor. Aynı apartmanda ikiz dairelerin fiyat farkı 400 bin TL’ye kadar çıktı..

Beykoz'daki 240 tarihi yapı için envanter çalışması hazırlandı!

Beykoz’un binlerce yıllık tarih ve kültür mirasına sahip çıkan Beykoz Belediyesi, Beykoz'daki tarihi binaların envanterini hazırlayıp tescilini sağlayarak kayıt altına aldı. 

Ant Yapı Rusya'daki iki projesini tamamladı!

Ant Yapı Rusya'nın başkenti Moskova'daki Çehov Kulüp Evi projesi ile FİLİ-GRAD-2. projesini tamamladı.. 

Yalova'daki 5 sorun TBMM'de!

Yalova'daki çeşitli sorunlara ilişkin soru önergesi hazırlayan MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, depremlerde hasar görüp onarılmış yapılara değindi..

Strazburg'daki Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atılıyor!

Fransa'nın Strazburg kentinde yer alan  Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atılıyor.  Külliye şeklinde yeniden inşa edilecek caminin temel atma törenine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da katıldı.

Strazburg'daki Eyüp Sultan Camisi külliyeye dönüşüyor!

Fransa'nın Strazburg kentinde bulunan Eyüp Sultan Camisi külliye şeklinde yeniden inşa edilecek. Külliyenin temeli yarın atılacak. 

Mimar Sinan Genim Boğaz'daki son durumu yorumladı!

Milliyet Gazetesi, Mimar Genim ile birlikte Kız Kulesi’nin önünden Karaköy yönüne dönüp Kabataş’a uzanan bir yolculuk yaptı ve yolculuk esnasında Boğaz’daki son durum hakkında konuşuldu.

Harmandalıdaki çöp depolama alanı Haberi

Harmandalıdaki çöp depolama alanı


AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Harmandalı'ndaki çöp depolama alanında çöp yığınının 100 metreye ulaştığına dikkati çekerek, "Burada ciddi bir metan gazı tehlikesi var. Burada gördüğümüz yığınlar kelimenin tam anlamıyla patlamaya hazır bir bomba" dedi.


Harmandalı'ndaki çöp depolama alanını gezen Yıldırım, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, alanın durumunun vahim olduğunu belirtti.


Etrafta çöp manzaralı apartmanların olduğunu, çöp bölgesinin yerleşim alanını sıkıştırmaya başladığını, her gün buraya 4 bin - 4 bin 500 ton arası çöpün geldiğini ve bu çöplere vahşi depolama yapıldığını anlatan Yıldırım, asıl vahametin burada olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:


"Vahşi depolama olması tehlikenin boyutunu daha da büyütüyor. Aslında çöp rehabilitasyonu çöplerin bir şekilde tehlikeye mahal vermeden yok edilme yöntemi ülkemizde ve dünyada uygulanıyor. Ankara, Adana, Bursa ve İstanbul’da...