09 / 05 / 2024

harran ın kardeş şehri

harran ın kardeş şehri

İtalya’nın Alberobello ile Harran belediyeleri kardeş şehir oldu. İtalya’nın güneydoğusunda Harran’daki kubbe evlere benzer yapılarıyla ün yapmış Alberobello kenti ile Harran ilçesi, bu benzerlikten yola çıkılarak kardeş kent oldu....

Ev sahibi ve kiracı arasındaki kriz büyüyor! Kiracısına hem dava açtı hem de saldırdı!

İstanbul'daki barınma sorununa neden olan kira fiyatları ile ilgili her geçen gün yeni sorunlar yaşanmaya devam ediyor. İstanbul'da bir ev sahibi tahliye davası açtığı kiracısının kardeşine saldırdı.

Kardeşler arasında miras paylaşılmazsa ne olur? Mirasın kardeşlerden birisine devredilmesi için ne yapılır?

Miras paylaşımında kardeşler arasında sorun çıkabilmektedir. Peki bu durumda ne yapılabilir. Miras paylaşımı sorunu nasıl çözüme kavuşur? İşte detaylar!

Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?

Kardeşler arasındaki miras durumu çoğu zaman sorun teşkil etmektedir. Peki “Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?” İşte detaylar!

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!

Akgün Kardeşler Hafriyat Nakliyat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akgün Kardeşler Hafriyat Nakliyat Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Tansu Erdoğan tarafından kuruldu.

AKP'li Bakan'ın kardeşi THY'ye atandı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin kardeşi Seyyid Mahmut Nebati, THY'ye İkram ve Uçak İçi Ürünler Başkanı olarak atandı.

Analistler resmen böyle uyardı: Altın alacaksanız şimdi alın kardeşim, şimdi alın

Altın fiyatlarıyla ilgili doğruları bilen adres yine Emlak Kulisi oldu. Emlak Kulisi'nin yayınladığı gibi 975 TL seviyelerine giden gram altın yeniden 955 seviyelerine indi. Analistler, altının daha fazla düşmesine ihtimal vermiyor. Bu nedenle bu seviyeden altın almanın mantıklı olduğu düşünülüyor.

Analistler resmen böyle uyardı: Sakın altın almayın kardeşim, almayın

Altın fiyatlarının düşmesinin ardından yatırımcılar da altın alıp almayacakları konusunda kararsız kaldı. Ancak analistler ısrarla şu anda alım fırsatının tam olarak yerine oturmadığını söylüyor.

Ergin Kardeşler Geri Dönüşüm Plastik Emlak Gayrimenkul Otomotiv Turizm İnşaat Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti kuruldu!

Ergin Kardeşler Geri Dönüşüm Plastik Emlak Gayrimenkul Otomotiv Turizm İnşaat Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti Maltepe'de Ramazan Ergin tarafından kuruldu.

İkinci evliliğini yapanlar dikkat! Eviniz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde, babanın vefat etmesi durumunda mirasın kardeşler arasında nasıl paylaşılacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Hn Kardeşler Geri Dönüşüm İnşaat İnşaat Malzemesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hn Kardeşler Geri Dönüşüm İnşaat İnşaat Malzemesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Mustafa Han tarafından kuruldu.

Hacı Ali Saral vefat etti!

Saral İnşaat ortaklarından merhum Hacı Cemal Saral'ın kardeşi Hacı Ali Saral hayatını kaybetti.

Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl yapılmalı?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü köşe yazısında miras kalan malların kardeşler arasında nasıl paylaştırılması gerektiğini kaleme aldı.

harran ın kardeş şehri Haberi

harran ın kardeş şehri


Şanlıurfa’nın Harran ilçesiyle İtalya’nın Alberobello belediyeleri arasında kardeş kent protokolü imzalandı.


İtalya’nın güneydoğusunda Harran’daki kubbe evlere benzer yapılarıyla ün yapmış Alberobello kenti ile Harran ilçesi, bu benzerlikten yola çıkılarak kardeş kent oldu.


Alberobello’da yapılan törenle Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve Alberobello Belediye Başkanı Michele Maria Longo kardeş kent protokolüne imza attı.


Longo, imza töreninde yaptığı konuşmada, Alberobello evlerinin doğudan özellikle Harran’dan ilham alınarak, doğu medeniyetinden etkilenerek inşa edildiğini söyledi.


Törene İtalyan senatörler Riccardo Migliori, Giuseppe Caforio, Pietro Luitzi, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Abdulkadir Emin Önen ve Halil Özcan, Harran Kaymakamı Selami Yazıcı ve Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği İkinci Katibi Aytunç Menevşe...