29 / 04 / 2024

Analistler resmen böyle uyardı: Sakın altın almayın kardeşim, almayın

 Analistler resmen böyle uyardı: Sakın altın almayın kardeşim, almayın

Altın fiyatlarının düşmesinin ardından yatırımcılar da altın alıp almayacakları konusunda kararsız kaldı. Ancak analistler ısrarla şu anda alım fırsatının tam olarak yerine oturmadığını söylüyor.



Amerika'da enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından dolar fiyatları yükseldi. Altında ise sınırlı bir yükseliş oldu. Altındaki yükselişi gören vatandaşlar ise yükselişin devam edeceğini düşünerek altın alıp almama konusunda kararsız kaldılar. Ancak analistler şu anda altın almanın tam zamanı olmadığını dile getiriyor. 

"ŞU AN YETERLİ SİNYALE SAHİP DEĞİLİZ" 

Huw Roberts, QI modellerinin makroekonomik temellerin altın için bozulduğunu gösterdiğini söylüyor. Ayrıca, bunun yakın vadede daha fazla zayıflığa işaret edebileceğini ekliyor. QI modellemesini kullanan yatırımcıların, mevcut düşüşü satın almadan önce makro resmin en azından stabilize olmasını beklediklerini kaydediyor. Bu bağlamda Roberts, “Model altının ucuz olduğunu gösterse de aslında şu anda güçlü bir alım sinyaline sahip değiliz” şeklinde yorumda bulundu.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön