08 / 07 / 2024

Harran Kalesi çevre düzenleme çalışmaları

Harran Kalesi çevre düzenleme çalışmaları

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerde olduğu gibi Harran'da gerek altyapı gerekse üstyapı alanındaki değişimlerle ilçe gelişiminde önemli rol oynamaya devam ediyor.

Van Kalesi ve çevresi doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van Kalesi ve çevresi, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Sultanbeyli'de Aydos Kalesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Sultanbeyli'de yer alan tarihi Aydos Kalesi’nin 2010'da başlayan restorasyonu tamamlandı. ‘İstanbul’un fethinin başladığı yer olarak’ ortaya çıkan Bizans eseri tarihi kale, çevre düzenlemesi tamamlanınca halkın ziyaretine açılması planlanıyor.

Şanlıurfa Siverek Kalesi çevresindeki evler kamulaştırılacak!

Şanlıurfa’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şanlıurfa ve ilçelerini ilgilendiren önemli bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Siverek’in tarihi kalesi çevresindeki evlerin kamulaştırılacağı açıklandı.

Harran Kalesi'nde rekreasyon çalışmaları başlıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerde olduğu gibi Harran'da gerek altyapı gerekse üstyapı alanındaki değişimlerle ilçe gelişiminde önemli rol oynamaya devam ediyor.

Kütahya Hisar Kalesi restore edilecek mi?

Kütahya Belediye Başkan Kamil Saraçoğlu, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt'u ziyaret etti. Hisar Kalesi burçların restorasyonu ışıklandırma ve çevre düzenlemesi işleri görüşüldü.

Şanlıurfa Harran'ın çehresi değişiyor!

İmam Bakır Türbesi ve Camisinin çevresinde çevre düzenlemesi ve parke çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ilçe genelinde yapmış olduğu 100 bin metrekare parke yol yapımı ile Harran'ın çehresini değiştiriyor.

Bakan Sarı Erzurum Kalesi çevresini inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Erzurum Kalesi ve çevresinde gerçekleştirilen Kültür Yolu Projesi’ni bizzat sahada inceledi, Tarihi Tescilli Erzurum Evleri hakkında bilgi aldı.

1990 yılında Çatalca'da Bizans kalesi yerle bir edilmiş!

1990 yılında Çaltalca'nın Binkılıç Köyü'nde bir Bizans kalesi dozerlerle yerle bir edilmiş. Çevre düzenlemesi yapılacağı gerekçesiyle yıkılan kalede antika eşyalar ve paraların da yağmalandığı iddia edilmiş.

Erdemli Kız Kalesi Mart'tan itibaren açılıyor!

UNESCO'nun Dünya Mirasları Geçici Listesi'ne giren Kız Kalesi, Mart'tan itibaren ziyarete açılacak. Kalenin çevre düzenlemesini de Kültür Bakanlığı yapıyor. Tarihi mirasın korunmasına yönelik yeni güvenlik sistemleri devreye girecek.

Sabri Ülker Çevre Ödülü sahibini buldu!

URMEPA Sabri Ülker Çevre Ödülü yarışmasının büyük ödülü, Harran Ovası’nda çölleşmeyi engellemek için geliştirdiği Akıllı Sulama Sistemi AKUATİK ile GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü mühendisi Murat Aydoğdu’ya gitti.

Ankara Kalesi restore çalışmalarından sonra cazibe merkezi oldu!

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’nin içerisinde yer alan Ankara Kalesi, yapılan restore çalışmalarının ardından cazibe merkezi haline geldi. Çevre düzenlemeleriyle de Kale’nin ihtişamı Ankara’ya yansıtılıyor.

Sinop Kalesi, kalekonduların yıkımı için gün sayıyor!

Tarihi Sinop Kalesi’nin surları üzerine yapılan ve "kalekondu" olarak adlandırılan evlerin yıkımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığından gelecek destek bekleniyor...

Beçin Kalesi'nde yürütülen çevre düzenleme çalışmalarında tarihi hamama rastlandı!

Beçin Kalesi'nde yürütülen çevre düzenlemesi kapsamında otopark alanındaki hafriyat çalışmalarında, beylikler dönemine ait olduğu tahmin edilen tarihi hamam gün ışığına çıkarıldı. Bölgede Milas Müze Müdürlüğü tarafından kurtarma kazısı başlatıldı.

Harran Kalesi çevre düzenleme çalışmaları Haberi

Harran Kalesi çevre düzenleme çalışmaları


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçelerde olduğu gibi Harran'da gerek altyapı gerekse üstyapı alanındaki değişimlerle ilçe gelişiminde önemli rol oynamaya devam ediyor. Yenilikçi ve sistemli çalışmaları ile ilçeyi modern bir kimliğe büründüren Büyükşehir Belediyesi 7'den 70'e tüm vatandaşların takdirini topluyor.


İlçe genelinde başlatılan altyapı, üstyapı, yeşillendirme ve sosyal tesisleri ile  sosyal yaşamın her alanında etkisini gösteren Büyükşehir Belediyesi ilçede hayatı daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalışmalarına dur durak demeden devam ediyor.


HARRAN'IN 100 YILLIK ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR


Büyükşehir Belediyesi 'Altyapıda 100 Yıllık Çözümler' hedefi ile 13 ilçenin tümünde de başlatmış olduğu çalışmalarını Harran'da titizlik ile sürdürüyor.


İlçenin altyapısında değişime giden Büyükşehir Belediyesi, kullanılamaz hale gelen altyapı malzemelerini uzun ömürlü ve kaliteli malzemelerde revize ederek hem kalıcı hem de modern çalışmalar yürütüyor.


İlçelerin geleceğini esas...