08 / 05 / 2024

harran metruk evler yıkım

harran metruk evler yıkım

Şanlıurfa'da Harran kentinin tarihi yapısına zarar veren ve çarpık kentleşmeye neden olan metruk evler için yıkım kararı alındı.

Konut almak isteyenlerin yeni trendi: Eski ve metruk evler! Fiyatları 600 bin liradan başlıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi ve faiz oranlarının artmasıyla ev alamayan vatandaşların yeni trendi eski ve metruk binalardan yana oldu. Bu evlerin fiyatları 600 bin liradan başlıyor. 

Kayseri Develi'deki metruk evler tek tek yıkılıyor!

Kayseri Develi Belediyesi ekiplerince Camikebir, M. Asım Köksal ve Sindelhöyük Mahallelerinde bulunan riskli ve metruk binaların yıkımı devam ediyor.

Şanlıurfa'da metruk binalar yıkılacak!

Şanlıurfa'da Harran kentinin tarihi yapısına zarar veren ve çarpık kentleşmeye neden olan metruk evler için yıkım kararı alındı.

21 bin metruk bina yıkıldı!

Araştırmaya göre, uyuşturucu kullanım alanı yüzde 40,7 ile evler, yüzde 24,6 ile metruk binalar. İçişleri Bakanlığı’nın bu verilerden hareketle tespit ettiği 58 bin metruk binadan 21 bin tanesi yıkıldı.

Harran'ın konik kubbeli evlerine kış bakımı!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, farklı mimari yapılarıyla dikkati çeken 250 yıllık konik kubbeli evler, iklim şartlarından etkilenmemesi için belirli periyotlarla kış öncesi bakımdan geçiriliyor.

Adıyaman’daki metruk evler ne zaman yıkılacak?

Adıyaman’da, metruk evler tehlike saçıyor. Yeşilyurt Mahallesi, Yeşilyurt Caddesi, Gümüş Kent Sitesi yakınlarında bulunan kime ait olduğu öğrenilemeyen yarısı yıkılmış ve yarısı ise güçlükle ayakta duran metruk ev, yoldan geçenleri korkutuyor.

Kastamonu Hanönü'ndeki metruk evler yıkılıyor!

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde belediye ekipleri merkez mahallesi sınırları içerisindeki kullanılmayan ve yıkılma tehlikesi arz eden metruk evleri yıkıyor. Başkan Serkan Uçar, bu metruk evlerin sahipleri tarafından terk edilmiş evler olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Harran'daki kümbet evler restore edilecek!

Tarihin ilk islam üniversitesinin bulunduğu, farklı mimarisiyle turizmin gözdesi Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde ziyaretçiler, il Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce bir kümbet evin restore edilmesiyle yapılacak otelde konaklayacak.

Çankaya Aşıkpaşa Mahallesi’ndeki eski evler yıkılacak mı?

Çankaya Aşıkpaşa Mahallesi’nde yaklaşık olarak 5 yıl önce boşaltılan ve metruk hale gelen evler, bölgedeki madde bağımlılarının meskeni haline geldi.

Şanlıurfa Harran'da binalar kümbet evlere dönüşecek!

Şanlıurfa’nın tarihi ilçesi Harran'da, Harran Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın hazırladığı ortak proje kapsamında sit alanındaki beton yapılar yıkılarak yerine kümbet evler yapılacak.

TOKİ Harran'da kümbet evler yapacak!

Harran Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sit alanının betondan temizlenmesi için ortak proje hazırladı. Tarihi alandaki 13 beton yapıyı yıkan belediye bunların yerine topraktan kümbet ev yapacak.

Harran'a kümbet evler inşa edilecek!

Harran Belediyesi ve TOKİ, sit alanının betondan temizlenmesi için ortak proje hazırladı Harran Belediye Başkanı Özyavuz: "Yıkılan binaların yerine kümbet ve kültür evleri yapacağız" dedi.

Muratpaşa Mahallesi metruk evlerden şikayetçi oldu!

Bulunduğu ilçe ile aynı adı taşıyan Muratpaşa Mahallesi 'ndeki metruk evler, bağımlıların meskeni oldu. Evlerden biri yandı, mahalle muhtarı İsmail Tacir ise yetkililere tepki gösterdi.

harran metruk evler yıkım Haberi

harran metruk evler yıkım

Şanlıurfa'da tarihi ile dikkat çeken ve şehrin önemli bölgelerinden biri olan Harran ilçesinde metruk evler yıkılmaya başlandı.

Gazeteipekyol'da yer alan haber göre; İlçede tarihi kümbet evlerinin siluetini bozan ve kentin tarihi yapısına zarar verdiği tespit edilen evler için Harran Belediyesi tarafından yıkım kararı alındı.

Karar, özellikle ilk üniversitenin olduğu ve tarihi kümbet evlerinin yer aldığı bölgeyi kapsayacak. Metruk evler, Fen İşleri ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince kontrollü bir şekilde yıkılmaya...