01 / 05 / 2024

HAS Mimarlık 2012-2014 Dönemi Yapıt Ödülü

HAS Mimarlık 2012-2014 Dönemi Yapıt Ödülü

HAS Mimarlık, ING Bank Kahramanmaraş IT ve Operasyon Merkezi binasıyla, Prefabrik Birliği’nin “2012-2014 Dönemi Yapıt Ödülünü” kazandı.

Has Desıgn Project Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Has Desıgn Project Mimarlık Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Emir Hasoğlu tarafından kuruldu.

Has Group Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Has Group Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Adem Aktaş tarafından kuruldu.

Has Tema Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Has Tema Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Özkan ve İbrahim Necmett Bakkallar ortaklığında kuruldu. 

Mimarlığın Ses ve Işık Hali sergisi 3 Kasım'da!

Has Mimarlık yapıtlarıyla kurgulanmış görsel-işitseldeneyim Mimarlığın Ses ve Işık Hali sergisinin açılışı 3 Kasım 2016 Perşembe günü saat 17:00'de açılacak.

HAS Mimarlık, Türkiye Prefabrik Birliği ödülü aldı!

HAS Mimarlık, ING Bank Kahramanmaraş IT ve Operasyon Merkezi binasıyla, Prefabrik Birliği’nin “2012-2014 Dönemi Yapıt Ödülünü” kazandı.

Has Mimarlık ING Bank Kahramanmaraş projesine Yapıt Ödülü!

HAS Mimarlık, ING Bank Kahramanmaraş IT ve Operasyon Merkezi binasının doğru hazırlanan mimari projesi ile “2012-2014 Dönemi Yapıt Ödülünü” almaya hak kazandı.

Ankara Mimarlık Yıllığı 2014 Sergisi 21 Mayıs'ta!

Arkitera Mimarlık Merkezi'nin geliştirdiği, Türkiye'de son bir yılda üretilen mimari çevreyi, tartışmaya açmayı, sergilemeyi ve belgelemeyi amaçlayan Türkiye Mimarlık Yıllığı Sergisi'nin Ankara ayağı, 21 Mayıs'ta Ankara'da TSMD Mimarlık Merkezi'nde açılıy

Türkiye Mimarlık Yıllığı Sergisi İstanbul'da kapılarını açtı!

Mimarlık Yıllığı 2014’e seçilen projelerin yer aldığı, Kalebodur sponsorluğunda düzenlenen Türkiye Mimarlık Yıllığı 2014 Sergisi 29 Nisan'da Studio-X İstanbul'da kapılarını açtı.

DererOmay Mimarlık'a A Design Award 2015'ten tasarım ödülü!

DererOmay Mimarlık, dünyanın en büyük ve geniş kapsamlı uluslararası tasarım yarışması olarak nitelendirilen “A’Design Award & Competition 2014-2015” bünyesinde ödül almaya layık görüldü.

Mimarlık Yıllığı 2014 sergisi 29 Nisan'da!

29 Nisan 2015 Çarşamba günü Studio-X İstanbul’da, Kalebodur sponsorluğunda gerçekleşecek Türkiye Mimarlık Yıllığı 2014 Sergisi saat 19.00’da başlayacak.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2014 Sergisi 29 Nisan'da!

Türkiye'de son bir yılda üretilen mimari çevreyi, tartışmaya açmayı, sergilemeyi ve belgelemeyi amaçlayan Türkiye Mimarlık Yıllığı projesinin sergi ayağı 29 Nisan'da Studio-X Istanbul'da açılıyor.

İPKB'nin okulları 2014 Türkiye Mimarlık Yıllığı’na seçildi!

İstanbul Valiliği İstanbul Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yıkılıp yeniden yaptırılan Yeni Levent Lisesi, Güngören EML, Güngören Tozkoparan İÖO ve Zeytinburnu 100. Yıl TML, Arkitera Mimarlık Merkezi’nin Türkiye Mimarlık Yıllığı’na seçildi.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2014'ün başvuruları başladı!

Bu yıl Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından ilk kez oluşturulacak, Türkiye Mimarlık Yıllığı 2014'ün başvuruları başladı. Türkiye'de son bir yılda üretilen mimarı çevreyi, tartışmaya açmayı, sergilemeyi ve belgelemeyi amaçlıyor.

HAS Mimarlık 2012-2014 Dönemi Yapıt Ödülü Haberi

HAS Mimarlık 2012-2014 Dönemi Yapıt Ödülü

HAS Mimarlık, ING Bank Kahramanmaraş IT ve Operasyon Merkezi binasının “doğru hazırlanan mimari projesi ile prefabrikasyon teknolojisini kullanarak nitelikli bir mimari ile kısa sürede bitirilebilmesine olanak sağlaması” nedeniyle “2012-2014 Dönemi Yapıt Ödülünü” almaya hak kazandı. 


Ödül, 17 Mayıs’ta, İTÜ Maçka Mustafa Kemal Amfisi’nde, Beton Fabrikasyonda Yeni Arayışlar Konferansı açılış töreninde verildi.


Yaklaşık 600 kişinin çalıştığı 4500 m2 alana yayılan binanın tasarımında, stresin yoğun olduğu çağrı merkezi ortamında çalışanların motivasyonunun sağlanmasına önem verildi. Günlük yaşamın akışında hissedilemese de çalışanların beş duyusu da motivasyonlarını etkiliyor. Çalışılan mekanın, çalışanların beş duyusunu da rahatlatacak, dışarıdan gelebilecek olumsuz uyarıları kapatabilecek şekilde tasarlanması gerekiyor.  Gerek akustik, gerek ısıtma- soğutma sistemleri, gerek aydınlatma düzeni ve en önemlisi de sosyal alanlar çalışanların huzuru açısından eşdeğer önem taşıyor. Bu nedenle,...