08 / 05 / 2024

Has Şekerler Madencilik maden ocağı kazası

Has Şekerler Madencilik maden ocağı kazası

Has Şekerler Madencilik’e ait maden ocağındaki kazanın ardından mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu bölümde çalışan işçilerden bazıları kendi çabalarıyla kurtulmayı başarırken, 18 işçi su ile dolan bölümü geçemedi.

Maden ocağında mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor!

Has Şekerler Madencilik’e ait maden ocağındaki kazanın ardından mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu bölümde çalışan işçilerden bazıları kendi çabalarıyla kurtulmayı başarırken, 18 işçi su ile dolan bölümü geçemedi.

Karaman'daki madende mahsur kalan işçilerin adları belli oldu!

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nin Has Şekerler Madencilik'e ait madende yaşanan su basması sonucu mahsur kalan 18 işçinin isimleri belli oldu... İşte Karaman'daki madende kurtarılmayı bekleyen işçilerin adları...

Çilek, 56. mağazasını Kadir Has Çocuk Dünyası Alışveriş Merkezi’nde açtı!

Çilek Mobilya, Kadir Has Çocuk Dünyası Alışveriş Merkezi’nde İstanbul’daki 56. mağazasını hizmete açtı. 120 metrekarelik alana sahip mağaza; Çilek’in birbirinden özgün tasarımlarını çocuklar ile buluşturuyor.

Çilek Mobilya Kadir Has Çocuk Dünyası Alışveriş Merkezi'nde!

Çilek, yurt içinde de büyümeye devam ediyor. Konsept mağazacılık anlayışıyla müşterilerine rahat ve konforlu bir alışveriş imkanı sunan Çilek, İstanbul'daki 56. mağazasını Kadir Has Çocuk Dünyası Alışveriş Merkezi'nde açıyor...

Hestaş İnşaat Madencilik Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hestaş İnşaat Madencilik Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Seçkin Kınay, Osman Kınay tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 11 Nisan'da Büyükçekmece'de kuruldu.

AGN İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

AGN İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ümüş Azgün tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 9 Nisan'da Büyükçekmece, Pınartepe Mahallesi, Moodcity Sitesi'nde kuruldu.

Endemol İnşaat Mimarlık Madencilik Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Endemol İnşaat Mimarlık Madencilik Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi, Cengiz Varışlı tarafından 60 bin TL'lik sermaye ile 8 Nisan'da Sarıyer, Vişne 2 Mahallesi'nde kuruldu.

Madencilik sektörü ihracatı yüzde 5.45 oranında arttı!

Madencilik sektörü ihracatı, 2014 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 5.45 oranında artarak 5 milyon 24 bin tona ulaştı.

Madencilik sektöründen ilk çeyrekte 1 milyar 92 milyon dolarlık ihracat!

Madencilik sektörü ihracatı, 2014 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 5,45 oranında artarak 5 milyon 24 bin tona ulaştı.

Gayri Safi Yurtiçi Hasıla verileri yarın açıklanacak!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılına ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini yarın açıklayacak. TÜİK, 2013'e ilişkin büyüme rakamlarını yarın saat 10.00'da internet sitesinden duyuracak.

ASG Grup Madencilik İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

ASG Grup Madencilik İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Cihan Güler, Serkan Sayret, Mükayil Sayret tarafından 500 bin TL'lik sermaye ile 26 Mart'ta kuruldu.

Topaç Madencilik Limited Şirketi kuruldu!

Topaç Madencilik Limited Şirketi, Osman Kızak, Fahri Eren tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 24 Mart'ta Beşiktaş, Levent Mahallesi, Cömert Sokak, Yapı Kredi Plaza'da kuruldu.

Nesligün Yapı Hafriyat İnşaat Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nesligün Yapı Hafriyat İnşaat Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Hasan Ayka tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 17 Mart'ta senyurt, Cumhuriyet Mahallesi, Naxım Hikmet Bulvarı'nda kuruldu.

Has Şekerler Madencilik maden ocağı kazası Haberi

Has Şekerler Madencilik maden ocağı kazası

301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasının acısı unutulmadan bir kötü haber de Karaman’dan geldi. Ermenek’e bağlı Pamuklu köyündeki Has Şekerler Madencilik’e ait kömür ocağına, dün saat 12.15’te su dolmaya başladı. İçerideki 26 işçiden 8’i kaçmayı başarırken, 18 işçi mahsur kaldı.


Sabah vardiyasındaki işçiler üretim yaparken, ocağın yer altı su seviyesinin altında bulunan 350 metrelik bölümünde bir anda yaşanan patlama sesiyle galeriler nereden geldiği belli olmayan suyla dolmaya başladı. Bu bölümde çalışan işçilerden bazıları kendi çabalarıyla kurtulmayı başarırken, 18 işçi su ile dolan bölümü geçemedi.


Kurtulan işçilerin ocaktan çıkıp haber vermesiyle, önce bölgede faaliyet gösteren 7 maden ocağından ekipler gelerek kurtarma çalışması başlatıldı. Ocağın bir anda suyla dolması nedeniyle bu ekiplerin çalışmasından sonuç alınamayınca yardım istendi. Çevre illerden Ermenek’e kurtarma ve sağlık...