04 / 05 / 2024

Hasan Harakani Cami

Hasan Harakani Cami

Yatırımlarına son sürat devam eden Esenyurt Belediyesi Esenyurt Akşemseddin Mahallesi'nde hayata geçireceği Hz. Hasan Harakani Camii’nin temelini attı

Büyükçekmece Celaliye'ye cami müjdesi!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Celaliye'ye yeni cami müjdesi verdi.

Esenyurt Hz. Hasan Harakani Camii’nin temeli atıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Esenyurt Belediyesi Esenyurt Akşemseddin Mahallesi'nde hayata geçireceği Hz. Hasan Harakani Camii’nin temelini attı

Kocaeli Kartepe Hasan Paşa Merkez Camii açıldı!

Kocaeli Kartepe Uzunçiftlik Mahallesi’nde bulunan Hasan Paşa Merkez Camii açıldı. Hasan Paşa Merkez Cami 2 dönüm arazi üzerine 3 katlı olarak 560 metrekarelik alanda inşa edildi.

Küçükçekmece Fethiye Hasan Gümüşdağ Cami açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küçükçekmece'de inşaatı tamamlanan Fethiye Hasan Gümüşdağ Camisinin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan cami açılışının ardından vatandaşlara hitap etti.

Hatay'da Hacı Hasan Şandır Cami açıldı!

Hatay eski Milletvekili, eski Bakan Sadullah Ergin, hafta sonunda geldiği memleketi Hatay'da bir cami açılışına katıldı.

Büyükçekmece Yahya Çavuş Cami Ramazan'da açılıyor!

Pınartepe Mahallesi'nde yapımında son aşamaya gelinen Yahya Çavuş Camii'ni denetleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Mimarisi ile fark yaratacak olan cami Ramazan ayında bölge halkımızın ibadetine açılacaktır" dedi.

Malatya'da hayırseverler tarafından yaptırılan cami açıldı!

İstanbul’da bulunan Pütürgeli iş adamları Hasan, Mehmet Nuri ve Derviş Beyhan tarafından 2014 yılında temeli atılarak yaptırılmaya başlanan cami ve sosyal tesislerin açılışı bugün Cuma namazı öncesi gerçekleştirildi.

Elbistan'a 4 minareli cami inşa edilecek!

Elbistan’da Hacı Hasan (Kral) Camii yerine yapılacak 4 minareli cami ve külliyesi projesi için, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale düzenlenirken, sürecin ardından sözleşme imzalandı.

Kars'ta tarihi mekanlar turizme açılıyor!

Ani Antik kenti, Kars Kalesi, Hasan Harakani Türbesi, Fethiye Cami, Kars Müzesi, Havariler Kilisesi, Katerina Köşkü'nün yer aldığı tarihi mekanlara sahip olan Kars'ta, turizmin 12 aya yayılması hedefleniyor.

Kars'ın tarihi mekanları turizme kazandırılacak!

Ani Antik kenti, Kars Kalesi, Hasan Harakani Türbesi, Fethiye Cami, Kars Müzesi, Havariler Kilisesi, Katerina Köşkü'nün yer aldığı tarihi mekanlara sahip olan Kars'ta, turizmin 12 aya yayılması hedefleniyor.

Giresun Bektaşbey Cami'nin boyaları 200 yıldır dökülmüyor!

Giresun Bektaşbey Cami'nin boyaları 200 yıldız dökülmüyor. Giresun'da 1816 yılında Çeçenzade Hasan Bekteş Bey tarafından yaptırılan Bekteşbey Camisi'nde kök boya kullanılarak yapılan farklı renklerdeki süslemeler orijinalliğini yaklaşık iki asırdır koruyo

Bulgaristan'da 1200 kişilik cami inşa edilecek!

BULGARİSTAN'IN Kırcaali Belediyesi, kentte bin 200 kişi kapasiteli, külliye özelliklerine sahip cami yaptıracak. Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, Bulgaristan'da cami inşaatı için izin almanın önemli bir mesele olduğunu belirtti...

Ahmet Vefik Alp açıkladı: Taksim'e cami geliyor!

Yıllardır tartışılan Taksim Meydanı'na cami gerçek oluyor. Ahmet Vefik Alp 'gizli proje'yi hazırladıklarını söyledi

Hasan Harakani Cami Haberi

Hasan Harakani Cami

 

Esenyurt Belediyesi, Akşemseddin Mahallesi sakinlerinin ibadetini yaptığı eski camiyi yıkılarak, yeniden yapılacak olan Hz. Hasan Harakani Camii için temel atma töreni düzenlendi. İhtiyaca cevap vermemesi ve güvenlik yetersizliği nedeniyle yıkılan caminin yerine yapılacak olan Hz. Hasan Harakani Camii Temel Atma Töreni’ne İstanbul Milletvekilimiz Tülay Kaynarca, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Başkanımız Kadıoğlu, “Camiler bizim kimliğimiz”

Törenin selamlama konuşmalarında halka seslenen Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, temeli atılan caminin şehir estetiğine uygun olarak inşa edileceğini ifade etti.

Camilerin önemine de değinen Kadıoğlu, “Küçücük bir cami, eski, mimar eli değmemiş bir yapı. Tabiihtiyaca da cevap veremiyordu. Cemaatimizin arzu ve istekleri bizim de şehir estetiğine bakış açımız nedeniyle bu caminin mutlaka yıkılıp, yeniden yapılması gerekiyordu. Camileri yapmaya...