09 / 05 / 2024

Hasan Mingü mimar

Hasan Mingü mimar

Doğuş Grubu’nun, banka otel ve TV stüdyolarını tasarlayan iç mimar Hasan Mingü kimdir? Hasan Mingü ne zaman mimar oldu? Hasan Mingü bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Mimar Al Endülüs İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Mimar Al Endülüs İnşaat Limited Şirketi bugün Avcılar'da Mohammed Hasan Al-Janabı tarafından kuruldu.

Bu topraklarda yaşayan herkesin yolu Mimar Sinan’la kesişir!

İnşaatı tüm hızıyla süren AKM’nin açılışı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle Mimar Sinan Operası’nı besteleyecek olan sanatçı Hasan Uçarsu “Mimar Sinan’a müthiş bir gönül bağım var. Bu topraklarda yaşayıp bir şey üretmek isteyen herkesin yolu Sinan’la kesişir” diyor...

Yeni AKM binası Hasan Uçarsu'nun Mimar Sinan Operası'yla açılacak!

Atatürk Kültür Merkezinin (AKM) açılışı için Mimar Sinan Operası hazırlanıyor. Besteci ve müzikolog Uçarsu: "Benim için çok onur verici, çok kıvanç verici bir süreç oldu. Bu iş için seçilmiş olmaktan gurur duyuyorum" dedi...

Mimar Hasan Mühendislik Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mimar Hasan Mühendislik Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Abu Rajab tarafından kuruldu.

Hasan Serdar Nalbantoğlu kimdir?

Mimar Hasan Serdar Nalbantoğlu vefat etti. Peki, Mimar Hasan Serdar Nalbantoğlu kimdir? Mimar Hasan Serdar Nalbantoğlu, hayatı boyunca hangi işlere imza attı? İşte Hasan Serdar Nalbantoğlu..

Mimar Hasan Serdar Nalbantoğlu vefat etti!

Gaye Nalbantoğlu'nun eşi Mimar Hasan Serdar Nalbantoğlu vefat etti. Mimar Hasan Serdar Nalbantoğlu'nun ailesi taziye ilanı yayınlattı.

Mimar Hasan Atay, 1 Kasım Seçim sonuçlarını değerlendirdi!

1 Kasım genel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mimar Hasan Atay, 7 Haziran seçimlerinin ortaya çıkardığı tabloyu karanlık güçlerin fırsata çevirmek istediğini, bu oyunu ise milletin 1 Kasım seçimlerinde bozduğunu söyledi.

Hasan Savranoğlu Mimarlar Haftası'nı değerlendirdi!

Mimar Hasan Savranoğlu TMMOB (Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği) İstanbul Büyükkent Şubesi Keşan Temsilcilik Başkanı Mimar Hasan Savranoğlu yaptığı açıklamada; mimarlar haftası nedeniyle, değerlendirmelerde bulundu.

Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü'nün kolonları yarıldı!

E-5 Karayolu üzerinde bulunan Edirne-Büyükçekmece istikametindeki Mimar Sinan Köprüsü'nün taşıyıcı kolonlarında yarılmalar başladı. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, köprünün yıkılarak yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Hasan Savranoğlu Keşan meydan projesini değerlendirdi!

TMMOB (Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği) İstanbul Büyükkent Şubesi Keşan Temsilcilik Başkanı Mimar Hasan Savranoğlu yaptığı açıklamada: Keşan Belediyesi tarafından yapılması düşünülen meydan projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü’nü İBB onaracak!

Hasan Akgün’ün çökme tehlikesi olan Mimar Sinan Köprüsü’nün bir an önce yenilenmesini isteyerek, Kolon ve kirişlerde yarılmalar var. İ.B.B Ulaşım Daire başkanlığı Ulaşım Koordinasyon müdürlüğü köprünün onarımını sağlayacak.

Hasan Hüseyin Arıkan kimdir?

Tokat Almus Belediye Başkanı Mimar Hasan Hüseyin Arıkan kimdir? Hasan Hüseyin Arıkan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Hasan Hüseyin Arıkan, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor?

Hasan Sıtkı Gümüşsoy kimdir?

Mimar Hasan Sıtkı Gümüşsoy kimdir? Hasan Sıtkı Gümüşsoy, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Hasan Sıtkı Gümüşsoy, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Hasan Sıtkı Gümüşsoy...

Hasan Mingü mimar Haberi

Hasan Mingü mimar

Hasan Mingü kimdir?

Hasan Mingü, 1948 yılı İstanbul doğumlu. 14 yaşında Sultanhamam’da kumaş dükkanında çalışmaya başlayan Hasan Mingü bugün, ünlü bir mimar.


Pimaş’ın muhasebe bölümüne çalışan Hasan Mingü, zaman içinde aynı şirketin desinatör kadrosuna alındı, oradan da grup şirketi olan Enka’ya geçti. Lise 2’inci sınıfa devam ederken şirketin mimari kadrosuna alındı. 


18 yaşında Çınar Oteli’nin ek inşaatına şantiye şefi oldu. O yıl Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümünü kazandı. Akademinin 2. yılına geldiğinde ise Tünel’de 7 m2 lik mimari bir büronun sorumluluğunu üstlendi. 


1975 yılında Savunma Bakanlığı inşaat bölümüne bağlı mimari kadroya alındı ve Harbiye Ordu Evi’nin ve projelerinin çizim çalışmalarını yaptı.


1980 yılında Nişantaşı’nda bir mimar arkadaşı ile ortak olarak 100 m2 lik bir mimari büro açtı.


Midek/Mingü A.Ş. 1980 yılında Yüksek İç Mimar Hasan...