01 / 05 / 2024

Hasan Savranoğlu Keşan meydan projesini değerlendirdi!

Hasan Savranoğlu Keşan meydan projesini değerlendirdi!

TMMOB (Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği) İstanbul Büyükkent Şubesi Keşan Temsilcilik Başkanı Mimar Hasan Savranoğlu yaptığı açıklamada: Keşan Belediyesi tarafından yapılması düşünülen meydan projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.





TMMOB (Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği) İstanbul Büyükkent Şubesi Keşan Temsilcilik Başkanı Mimar Hasan Savranoğlu yaptığı açıklamada: Keşan Belediyesi tarafından yapılması düşünülen meydan projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 


Keşan'ın nüfusunun her geçen gün arttığını hatırlatarak, sözlerine başlayan Savranoğlu, "Nüfusu artan ve şehir havasına giren yerleşimlerin meydanlara ihtiyacı vardır. Belediye Başkanımızın da, bu düşünceyle hareket etmiştir. Bu konuda, Keşanlı mimarlardan da görüşler alındı. Hazırlanan projelerde, halkın sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde bir meydan projesi yapılması düşünülmüştür.  Amaç: Keşan'da ihtiyaç olan bir meydanın yaratılmasıdır. Adalet Sarayı, yeni bir belediye binası ve konutlar nasıl ihtiyaçsa. meydanda şehrin bir ihtiyacıdır. Yola çıkış bizce doğrudur." dedi.  Hasan Savranoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hazırlanan 3 projeden biri beğenilerek, uygulamaya geçilecektir. Hazırlanan her projesinin kendi içerisinde eksiği ya da fazlalığı olabilir.  Hatta, bazı projeler yapım aşamasında bile gerekli tadilatı görebilir.  Çünkü mimar ya da şehir plancısı, en iyi projeyi yapmak ister.  Önemli olan Keşan'ın ihtiyacı olan bir meydanın düzenlenerek. halkın güzel yerlerde yaşamasının sağlanmasıdır." "Meydan projesi, sizce Keşan için gerekli bir proje midir?" şeklindeki soruya cevap veren Savranoğlu, şöyle konuştu: "Proje elbette ki, şehrin bir ihtiyacıdır.  Meydan sadece bugün için değil: daha öncesinde de ihtiyaçtı. Geçmiş süreçte: parkımız ve hükümet meydanı varken, her şeye cevap veriyordu. Eski dönemlerde fotoğraflardan gördüğümüz kadarıyla, belediyenin şuandaki yerinde dükkanlar varmış, otobüs durağı şehir içindeydi. Hatta, biraz daha eskiye gidildiğinde, yazlık sinemalar köy garajının bulunduğu yerdeydi ve halkm ihtiyaçları buH ralarda görülüyordu.  Fener alayları, tören geçitleri yapılırdı. Geçmiş dönemde, Keşan'ın nüfusu az olmasından ötürü mevcut meydan yeterli oluyordu. Ancak, nüfusun artmasıyla birlikte mevcut meydan ihtiyaca cevap vermiyor.  Dolayısıyla, nüfusa paralel olarak meydanın biraz daha büyütülmesi lazım." Meydan projesinin içerisinde insanların sosyal aktivitelerini yapacağı bir alanın oluşturulmaya çalışıldığının altını çizen Hasan Savranoğlu, "Mevcut proje içerisinde: çok amaçlı salon, tiyatro alanları ve insanların sosyal aktivitelerini yapabilecekleri alanlar bulunuyor. Keşan'ın planları 1984 yılma göre planlanmış ve 80 bin nüfus dikkate alınarak, hazırlanmış. Keşan'da imar planları dolmuş durumdadır.  Bundan ötürü de, Keşan Belediye Başkanı planları 150 bin ya da daha fazla bir nüfus oranına göre: hazırlamaya çalışıyor. Bence, Keşan için modern ve güzel bir meydan ortaya çıkacaktır." şeklinde konuştu. 


Son Haber 


Geri Dön