28 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu ve Mehmet Müezzinoğlu Keşan'da 10 tesisin temelini attı!

Veysel Eroğlu ve Mehmet Müezzinoğlu Keşan'da 10 tesisin temelini attı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Keşan ilçesinde katıldığı toplu temel atma töreninde, Keşan'a 73 milyon TL tutarında, 10 tesisin temelini atmak için geldiğini belirtti



Edirne Keşan'da toplu temel atma törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Keşan'da 73 milyon TL tutarında, 10 tesisin temelini attı. Eroğlu, "Tabii ki buraya eli boş gelinmez. Bugün de 19 müjdeyle geldim. Hayırlı olsun" dedi. 


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Keşan ilçesinde katıldığı toplu temel atma töreninde, Keşan'a 73 milyon TL tutarında, 10 tesisin temelini atmak için geldiğini belirtti. 


Edirne'ye her geldiğinde müjdeler getirdiğini bu kez de eli boş gelmediğini ifade eden Eroğlu, "Tabii ki buraya eli boş gelinmez. Buraya her gelişte mutlaka müjdeyle geliyorum. Daha önce toplamda 53 tane yatırım müjdesi vermişim. Bugün de 19 müjdeyle geldim. Bu yatırım müjdelerin bedeli yaklaşık 98 milyon TL. Edirne her şeyin en iyisini hak ediyor." dedi. Trakya Bölgesinin kalkınması için Trakya Gelişim Projesini (TRAGEP) hazırladıklarını ifade eden Eroğlu, 10 milyar TL değerinde olan projenin bölgeyi uçuracağını belirtti. 



Edirne'ye şimdiye kadar 4 milyar 163 milyon 877 bin TL'lik yatırım yaptıklarını vurgulayan Eroğlu, kente yapılan hizmetlerin artarak devam ettiğine dikkat çekti. Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın Edirne'ye ayrı bir sevgi duyduğunu, projelerin vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından bakanlar; Keşan Evsel Atıksu Arıtma Tesisi, Edirne U. 

Grup Taşkın Koruma inşaatı, Keşan Çelebi, Sazlıdere, Çamlıca Ihlamurdere, Çeltik, Suluca, Yenimuhacir Gökyar ve Bahçeköy göletinin temelini attı. 



Ergene kurtuluyor 


Projenin hızla devam ettiğini dile getiren Eroğlu, "12 evsel ve ileri artıma tesislerinin kurulumu devam ediyor. Dünyanın en hızlı biten arıtma tesislerini biz bitiriyoruz, Kırklareli, Vize, Uzunköprü bitti. 


Keşan, Malkara ve Hayrabolu 29 Ekim'de bitecek. Ergene Nehri'nin kurtarılması için 3,2 milyar lira bakanlığımızca, 700-800 milyon lira da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca harcanacak, yani 4 milyar liraya Ergene'yi kesinlikle kurtaracağız. Ergene'yi tertemiz yapacağız, bu bizim sizlere sözümüzdür." dedi. 



Yeni Şafak Gazetesi 



Geri Dön