27 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: Balıkesir'e 10 yılda 11 milyarlık yatırım yapıldı!

Veysel Eroğlu: Balıkesir'e 10 yılda 11 milyarlık yatırım yapıldı!

Balıkesir'de koordinasyon toplantısına katılan Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Bakanlığımızın tüm yatırımcı müdürleri bugün burada. Başkanımız Edip Uğur ve hükümetimizin tüm sözlerini yerine getireceğiz" diye konuştu




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Çay Deresi Projesi ve bakanlığıyla ilgili ildeki diğer yatırımları görüşmek üzere geldiği Balıkesir'de Koordinasyon Toplantısı'na katıldı. Sabah saatlerinde özel uçakla şehre gelen Bakan Eroğlu, ilk olarak Vali Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Büyükşehir Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ve daire müdürleri de hazır bulundu.


Yatırımlar devam edecek

Bakan Eroğlu, Balıkesir'e bağlı bütün yatırımcı genel müdürler ve bölge müdürleriyle geldiğini bildirdi. Balıkesir'in zirai açında çok önemli olduğunu belirten Bakan Eroğlu, tarımsal sulamaya ihtiyaç olduğunu kaydetti. Şehirde yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Bakan Eroğlu, önümüzdeki günlerde yapılacak yatırımların planlamaları için toplantı yapacaklarını aktardı. Eroğlu, hükümetin son 10 yılda Balıkesir'e 11 milyar lira tutarında yatırım yaptığını, yatırımcı bakanlıklar arasında en önde olduklarını söyledi. 

Tüm yatırımcı genel müdürleri Balıkesir'e getirdiğini söyleyen Bakan Eroğlu, "Bugün bakanlığımızın kapısını kapattım. Bakanlığımızın tüm yatırımcı birimleri bugün burada. Seçimlerden önce de söz vermiştim. Balıkesir'i karış karış biliyoruz ve Balıkesir hizmetkarı olarak burada yapılacaklar önümüzde. Büyükşehir Belediye Başkanımız da ifade etti. 

Balıkesir'e bugüne kadar 11 milyarlık yatırım yaptık. Bu yatırımların büyük kısmı bize ati. Burada bir takım projeler var. Bazı ilçelerimizin içme suyu sorunu var. İnşallah bunu birlikte Büyükşehir BASKİ ve DSİ ile çözeceğiz. Sulama sorunumuz var. 38 tane baraj ve sulama tesisi yapacağız. 3'üncü sırada dere ıslahları var. Buranın yapısı engebeli, bu yüzden su taşkınları yaşanıyor. Büyükşehir ile bunları ıslah edeceğiz" dedi.


'En önemli sorun su'

Bakan Eroğlu'na Balıkesir'e verdiği destekten ötürü teşekkür eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, şöye konuştu: "12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Balıkesir'deki en büyük yatırımcı bakanlık, 1.2 milyar lira ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı oldu. Balıkesir hem tarım ve hayvancılık hem turizm hem de sanayi şehri. Büyükşehir olmasıyla su kanalizasyon işleri tamamen Büyükşehir BASKİ idaresi sorumluluğunda olacak. İlçelerde su sorunu var. Onun için Balıkesir'de gölet ve sulamalar çok önemli. Bugün yapacağımız koordinasyon toplantısında bunları masaya yatıracağız. Bakanımızın da talimatları ile inşallah bu yatırımlar başlayacak. Tabii en çok Çay Deresi'nin ıslahı merak ediliyor. Bakanımız'la konuyu Ankara'da da görüştük. O konuda hayırlı kararlar alacağız" dedi.




Yeni Asır



Geri Dön