27 / 04 / 2024

Hasankeyf baraj gölü

Hasankeyf baraj gölü

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde baraj gölü etrafındaki arsaların fiyatı arttı. İlçede, geçen yıl dönümü 35 ile 45 bin lira arasında satılan arsalar, bu yıl 80 bin liraya kadar çıktı.

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi mecliste!

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeni Hasankeyf'te 700 konut ve 169 iş yeri teslim edildi!

Batman'daki Ilısu Barajı Gölü faaliyete geçtiğinde su altında kalacak Hasankeyf ilçesinde, vatandaşların, yeni yerleşim alanına taşınması sürüyor. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, "Evlerin yüzde 80'i taşındı, esnaf da iki gün içinde eşyalarını nakledecek" dedi...

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hasankeyf Müzesi kapılarını açtı!

Batman'daki Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında, kültürel varlıkları koruma kurtarma çalışmaları ile baraj gölü sahasında yapılan arkeolojik kazılarda çıkarılan eserlerin sergilendiği Hasankeyf Müzesi hizmete açıldı.

Hasankeyf’teki son eser Er-Rızk Camisi taşınıyor!

Hasankeyf’te kültürel mirasın korunması için şu ana kadar 6 eser baraj gölü alanından kaldırıldı. Bölgede son olarak Er-Rızk Camisi taşınıyor.

Adıyaman Koçali Barajı'nın inşaatı meclis gündeminde!

Adıyaman'daki Koçali Barajı inşaatı nedeniyle baraj gölü altında kalan bazı yerleşim yerlerinin yerinin değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hasankeyf'te taşınma ihalesine Danıştay'dan ikinci iptal!

Batman'da Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan Hasankeyf'te tarihi eserlerin taşınması için DSİ'nin yaptığı dört etap halindeki ihalelerden ilkinin ardından, Kızlar Camii'nin  taşınma işi ihalesi Danıştay tarafından iptal edildi.

Hasankeyf taşıma ihalesi iptal edildi! Bakanlık soruşturma açtı!

Batman'ın Ilısu Baraj Gölü altında kalacak tarihi ilçesi Hasankeyf'teki tarihi eserlerin taşınması için ihale, Danıştay tarafından iptal edildi.

Hasankeyf’teki görkemli yapılar taşındı!

Batman’da Ilısu Baraj Gölü suyu altında kalacak olan Hasankeyf’teki tarihi eserler taşındı. Tarihi yapı, modüler SPMT aracı ile Yeni Hasankeyf yerleşkesindeki yerine yerleştirildi.

TOKİ yeni Hasankeyf’in inşa çalışmalarına hız verdi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı  Ilısu Barajı göl sahasında kalan “Batman’ın Hasankeyf İlçesi 3 belde ve 105 köyde Kentsel Yeni Yerleşim Alanı”nda alt ve üst yapı ihtiyaçlarını karşılamak üzere yürüttüğü çalışmaları hızlandırdı.

Hasankeyf TOKİ konutları tamamlanıyor!

Batman'da tamamlanma aşamasına gelen Ilısu Baraj Gölü'nün altında kalacak antik Hasankeyf ilçesinin sakinleri, T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa ettirilen 710 modern konuta taşınmak için hazırlıklara başladı.

Batman Hasankeyf'te tarihi yapılar taşınıyor!

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde baraj gölü alanında kalacak kültürel mirasın korunması için tarihi yapılar taşınmaya başladı. Bölgede yeni yerleşim alanının ilçe sakinlerinin oylamasıyla belirlenecek.

Hasankeyf baraj gölü Haberi

Hasankeyf baraj gölü

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde baraj gölü etrafındaki arsaların fiyatı arttı. İlçede, geçen yıl dönümü 35 ile 45 bin lira arasında satılan arsalar, bu yıl 80 bin liraya kadar çıktı. Yapımı süren Ilısu Baraj Gölü dolayısıyla yerleşim yerinin yer değiştireceği Hasankeyf ilçesinde arsa fiyatlarının daha da artacağı düşüncesiyle köylülerin topraklarını satmak istemediği öğrenildi. Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, "İlçede arsa almak isteyenler çok kolay bulamıyor. Su geldikten sonra da arsa fiyatları artacaktır. Belki arsa fiyatları 2'ye 3'e katlanacaktır"...