08 / 05 / 2024

hasankeyf türbe

hasankeyf türbe

Ilısu Barajı'nın tamamlanması durumunda su altında kalacak Zeynel Bey Türbesi'nin, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşınmasını öngören alt proje, Diyarbakır Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca onaylandı.

Hasankeyf-Gercüş Tüneli açıldı! Hasankeyf-Gercüş Tüneli kaç liraya mal oldu? 

Hasankeyf-Gercüş-Midyat arasındaki mesafeyi kısaltacak olan Hasankeyf-Gercüş Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzaktan bağlantı ile katılım gösterdiği törenle bugün açıldı. İşte Hasankeyf-Gercüş Tüneli ile ilgili detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ulaştırma yatırımlarına 932 milyar lira harcadık!

Hasankeyf-2 Köprüsü Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ulaştırma yatırımları noktasında bugüne kadar 932 milyar lira kaynak kullandık'' diye konuştu.

Türkiye'nin en uzun köprülerinden Hasankeyf-2 bugün açılıyor!

Bugün hizmete açılacak olan Hasankeyf-2 Köprüsü, hem yeni yerine taşınan Hasankeyf'e ulaşımı sağlayacak hem de Batman-Midyat yolunda baraj geçiş sorununa çözüm sunacak.

Hasankeyf'te esnafa kira yardımı müjdesi!

Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından etkilenen esnafa 500-1000 lira arasında kira desteği verilmeye başlandı.

18 ülkede 329 Türk mimari eseri kiliseye çevrildi!

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

Bursa'da apartman boşluğundaki türbe görenleri şaşırtıyor!

Bursa’da 15. yüzyılın başlarında hayatını kaybettiği düşünülen Aşık Yunus’un Karamazak Mahallesi’nde 3 apartmanın arka oda pencerelerinin baktığı havalandırma boşluğunda yer alan türbesi görenlerin dikkatini çekiyor.

Konya'da türbe alanı imara açılıyor!

Konya Ankara Caddesi üzerindeki Halka Beğüş Mescidi ve Türbesi’nin doğu kısmında bulunan arsa ile birleştirilerek sosyal tesis yapımı için imara açılması için çalışmalar başladı...

Hasankeyf'in yıkımına tepki: Hiçbir gerekçesi olamaz!

Ilısu Baraj göletinin ilçe sınırına ulaştığı ve yıkımın sürdüğü Hasankeyf için İstanbul'da panel düzenlendi. Panelde Hasankeyf ve Dicle Vadisi için geç olmadığının altı çizilirken, koruma uzmanı ve mimar Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, gözyaşlarını tutamayarak, "Bu yıkımın hiçbir gerekçesi olamaz" dedi..

Hasankeyf Müzesi kapılarını açtı!

Batman'daki Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında, kültürel varlıkları koruma kurtarma çalışmaları ile baraj gölü sahasında yapılan arkeolojik kazılarda çıkarılan eserlerin sergilendiği Hasankeyf Müzesi hizmete açıldı.

Yeni Hasankeyf’te 100 aile yeni konutlara taşındı!

Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, yeni yerleşim biriminde bulunan konutlardan 100’ünün dolduğunu ifade ederek, “Kış mevsimine kadar ilçe sakinlerinin tümü, yeni yerleşim biriminde olacak'' dedi.

Hasankeyf Tüneli'nde ışık göründü!

Hasankeyf ve Gerçüş bölgelerini birbirine bağlamak için yapımına başlanan çift yönlü toplam bin 230 metre uzunluğuna sahip tünelde ışık göründü.

Hasankeyf Tüneli'nde sona gelindi!

Hasankeyf ile Gerçüş arasındaki bağlantıyı sağlamak için inşaatı devam eden 1230 metre uzunluğundaki tünelde sona yaklaşıldı.

Hasankeyf-2 Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Batman Hasankeyf'te iinşa edilen ve Türkiye'nin en uzun köprülerinden biri olacak Hasankeyf-2 Köprüsü, Eylül sonunda tek yönlü hizmete açılacak.

hasankeyf türbe Haberi

hasankeyf türbe

Ilısu Barajı'nın tamamlanması durumunda su altında kalacak Zeynel Bey Türbesi, kasımda Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşınacak.


Ilısu Barajı ve HES Projesi Kültürel Varlıkları Koruma ve Kurtarma Çalışmaları kapsamında 650 yıllık Zeynel Bey Türbesi'nin Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşınmasını öngören alt projeleri, Diyarbakır Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca onaylandı.


Projeye göre, bin 100 tonluk türbenin, tek parça halinde, bütüncül olarak taşınması öngörülüyor.


DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Batman Valiliğinde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, baraj yapım çalışmaları kapsamında 2010-2016 yıllarında 46 bin 998 hektarın kamulaştırıldığını, bunun karşılığında vatandaşa 667 milyon 612 bin lira ödeme yapıldığını söyledi.


Yeni Hasankeyf yerleşim yerinde esnaf için planlanan 126 iş yerinin yer alacağı çarşının inşaatının devam ettiğini belirten Eker, Zeynel Bey Türbesi'nin "Anıt Eserlerin Taşınması ve...