10 / 05 / 2024

Hasankeyf Tüneli'nde sona gelindi!

Hasankeyf Tüneli'nde sona gelindi!

Hasankeyf ile Gerçüş arasındaki bağlantıyı sağlamak için inşaatı devam eden 1230 metre uzunluğundaki tünelde sona yaklaşıldı.



HES Projesi ve Ilısu Barajı'ndan etkilenen Hasankeyf'te, 30 milyon lira bütçeyle inşaatı devam eden çift yönlü Hasankeyf Tüneli'nde sona yaklaşıldı.

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, Batman Valisi Hulusi Şahin, beraberinde AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür, Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç ve Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ile "ışık göründü" törenine katıldı. Valin Şahin tünelde incelemede bulunup, çalışmalar hakkında bilgi aldı.Vali Şahin, operatör desteğiyle iş makinesi kullanarak tüneldeki duvarda delme işlemini gerçekleştirdi. İnşaatı devam eden tünelde çok kısa bir sürede ışığın göründüğünü söyleyen Vali Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"6 ay gibi çok kısa bir süre içerisinde bu kadar büyük bir projeyi bu seviyeye getiren Karayollarımızın çok kıymetli Genel Müdürlüğüne ve Bölge Müdürlüğümüze, yüklenici firmaya ve işçilerimize teşekkür ediyorum. Gördüğünüz gibi bu tünel 12 metre yüksekliğinde, 9 metre eninde ve 2 x 2 şeklinde olacak. Bu tünel Gerçüş ve Midyat yolunun bir parçası olacak. Tahmin ediyorum sanat yapıları ve diğer çalışmalarla beraber birkaç ay içerisinde bu tünelimiz de tamamen hizmete alınacaktır. Bunun yanında ekim ayının ilk haftasında da viyadüğümüz bir kanadından trafiğe açılacaktır. Bu da artık Hasankleyf'te yeni hayat için her şeyin hazır olduğu anlamına geliyor."


Geri Dön