03 / 05 / 2024

Haseki Hastanesi arazisi

Haseki Hastanesi arazisi

Taraf Gazetesi' nin haberine göre Kanuni Sultan Süleyman’ın eşi Hürrem Sultan tarafından yaptırılan tarihi Haseki Hastanesi’nin yine tarihi bir trampa ile Hazine’ye devredildiği ortaya çıktı...

Şanlıurfa'da hastane arazisi üzerine konut mu inşa edilecek?

Şanlıurfa'da kamu hastanesi inşa edilmesi için ayrılan 53 dönümlük hazine arazisi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle konut alanına çevrildi. 

Kapatılan Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nin arazisi nasıl değerlendirilecek?

Kapatılan Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nin arazisinin nasıl değerlendirileceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Heybeliada’ya pandemi hastanesi önerisi!

Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi Heybeliada hastanesinin arazisi, Diyanet’e devredildi. Pandemi illetiyle mücadele ettiğimiz şu günlerde o araziye mükemmel bir pandemi hastanesi yapılması önerisinde bulunuldu.

Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisi nasıl değerlendirilecek?

Çamlıca Alman Hastanesi binası Ağustos'ta tamamen yıkıldı. Hastane Azmi Ofluoğlu'na aitti ama arazi başkasınındı. Hakkı Demir Vakfı'na ait olan arazi boş kaldı. İstanbul'un yüzün taşı arazilerinden olan yer nasıl değerlendirilecek?

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatına sıkı takip!

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, SEKA arazisi üzerinde inşaatı süren Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatını inceledi.

Ankara Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapatılıyor!

Ankara'daki Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kapatılıyor. Tarihi hastane devletin kendi arazisi ise kiracı olduğu Bilkent Şehir Hastanesi’ne devrediliyor.

FSM Eğitim ve Araştırma Hastanesi arazisi doğal SİT alanı ilan edildi!

Bir dönem Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında gidip gelen, geçtiğimiz senelerde ise üzerinde yer alan hastanenin taşınacağına yönelik tartışmalara konu olan Ataşehir'deki İstanbul’un en değerli arazisi doğal SİT alanı ilan edildi.

Bakırköy Kadın Hastalıkları Hastanesi'nin yeni imar planı askıda!

Emlak Konut, Bakırköy Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'nin arazisi için yeni imar planı hazırlandı. Askıya çıkarılan yeni imar planlanın "ticaret" olan imar fonksiyonuna "turizm" de eklendi.

Yeni Haseki Devlet Hastanesi Haziran'da açılacak!

Yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilen Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, en geç Haziran ayında Sultangazi’de yapılan yeni hastane binasına taşınacak. 

Bursa Muradiye Devlet Hastanesi taşınacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Muradiye Devlet Hastanesi'ni başka bir yere taşıyacak. Hastanenin, Eski Tütün Depoları arazisi konut yapımı yerine taşınması planlanıyor.

Ünye Eski Devlet Hastanesi arazisi ikinci kez satıştan döndü!

Ünye’nin en gözde yerlerinden olan Burunucu Mahallesi’ndeki eski devlet hastanesi arazisi ikinci kez satışa çıkartılsa da ihaleye katılan olmadığı için satıştan döndü.

Ordu Ünye Devlet Hastanesi'nin arazisi satışta!

Ordu'daki Ünye Devlet Hastanesi arazisi TOKİ tarafından TURYAP aracılığıyla satışa çıkartıldı. İhale 11 Ağustos tarihinde saat 10.00'da gerçekleşecek.

Samsun eski Ruh Hastalıkları Hastanesi'nin arazisi ne olacak?

Samsun Haber Gazetesi Köşe Yazarları H. Mustafa Genç, bugünkü yazısında "eski Ruh Hastalıkları Hastanesi'nin arsası"nı konu aldı. İşte o yazı:

Haseki Hastanesi arazisi Haberi

Haseki Hastanesi arazisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Maliye Bakanlığı arasında gerçekleşen trampa işleminde, belediyenin Haseki Hastanesi’nin arsaları karşılığında, Hazine’den konut, alışveriş merkezi için yeni arsalar aldığı belirlendi. Söz konusu trampa ise, ekonomi kurumları arasında da tartışma konusu oldu.

İstanbul’daki “asrın trampasının” hikayesi şöyle:

TRAMPADA İKİNCİ PERDE

Bazı AKP’li belediyelerin vergi borçlarını “cami arsaları” ile kapatmasının ardından, yine bazı AKP’li belediyelerin, hastane ve sosyal tesis arazileri ile Hazine arazilerini trampa ederek milyonlarca liralık arsa rantı sağladığı ortaya çıktı. Bunun en ilginç örneklerinden birisinin ise Maliye Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında Haseki Hastanesi için trampanın olduğu belirlendi.

Taraf’ın ulaştığı belgelere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Hürrem Sultan tarafından yaptırılan ve halen de Haseki Hastanesi olarak kullanılan arsaları ve Bağcılar Hastanesi’nin arsalarını, Hazine’ye dolayısıyla Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel...