09 / 05 / 2024

hastane kampüslerinde cami inşaatı

hastane kampüslerinde cami inşaatı

İSTED, Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakülteleri yapılırken yıkılan camilerin yeniden inşaa edilmesi için girişim başlattı. 10 cami ve mescidin hastane kampüslerinin yıkılıp yeniden yapılmasını öngören imar planında yer almasını istiyor...

Uğur Okulları'ndan 5 ile 6 yeni kampüs!

Türkiye'nin 51 şehrinde akademik ve bilimsel eğitim anlayışıyla eğitim veren Uğur Okulları, 2021-2022 eğitim öğretim yılında İzmir Güzelbahçe, Bayraklı, Ankara Doğukent, Trabzon, Kocaeli Körfez ve Yalova kampüslerinde hizmet sunmaya başlayacak...

Uğur Okulları'ndan Ankara'ya yeni kampüs!

Ankara’da Balgat, Batıkent ve Yaşamkent’te bulunan kampüslerinde eğitime devam eden Uğur Okulları, başkent Ankara Doğukent Kampüsü'nde de öğrencilerle buluşacak. 

İTÜ Gümüşsuyu ve Maçka kampüslerindeki binaların satışı TBMM'de!

İTÜ Gümüşsuyu ve Maçka kampüslerinde bulunan tarihi binaların satışı TBMM gündemine taşındı. Baş, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü'nün yüzde 35'i tamam!

İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü, Türkiye'nin 3'üncü büyük şehir hastanesi olarak hayata geçiriliyor.  Hastane inşaatının yüzde 35'i tamamlandı.

Aşkın Bak: Üniversite kampüslerinde yurt yapmaya devam edeceğiz!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, arsa sorununa değinerek "Öğrenci yerleştirmekte sorun yaşadığımız, arsa sorunu yaşadığımız illerde üniversite kampüslerinde yurt yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü Ağustos ayında hizmete açılıyor!

Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü projesinde sona yaklaşıldı. içerisinde bin 583 yataklı 6 hastane bulunan kampüs, ağustos ayında hizmete açılıyor.

Diyanet'ten Terzioğlu Kampüsü Camisi'ne 2.5 milyon TL yardım!

Diyanet İşleri Başkanlığı, ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü'nde yapımı süren 15 bin kişilik cami inşaatına 2.5 milyon TL yardım yaptı.

Oğuzkaan Okulları, Bahçeşehir‘e şube açıyor!

Eğitim öğretime Çapa, Bakırköy, Bahçelievler, Halkalı ve Maltepe Kampüslerinde devam eden Oğuzkaan Okulları, Bahçeşehir‘e de bir şube açıyor.

Mamak'taki cami-cemevi projesinin yerine hastane yapılacak!

FETÖ'nün projelerinden olan ve Aleviler'in yoğun olarak yaşadığı Ankara Mamak'ta, inşaatına başlanan "Cami-Cemevi" projesinin olduğu alana, 15 Temmuz'dan sonra devlet ta rafından el konuldu.

Türkerler İzmir'de şehir gibi hastane kampüsü kuruyor!

Türkerler, bin kişiyi muayene edebilecek tesis Karaburun, Beydağ, Bayraklı'da toplam 900 milyon dolarlık (2.7 milyar TL) yatırımla hayata geçirilecek.

Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü görücüye çıktı!

Sağlık Bakanlığı’nın özel şirket desteğiyle Bayraklı’da yapımına başladığı kampüs hastane projesi görücüye çıktı. Proje, 26 Ekim’de Çevre Şehircilik Bakanlığı’nda incelenecek ve değerlendirmeye alınacak.

TOKİ 50 okul ve 20 kampüs inşa etti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, son 13 yılda bin 50 okul, 600'e yakın cami yaptıklarını, 20 üniversitenin kampüsünün de inşasının sürdüğünü söyledi.

Kocaeli Enteğre Sağlık Kampüsü projesinin ÇED toplantısı 25 Ağustos'ta!

Kocaeli Hastane Yatırım ve Sağlık Hizmetleri A.Ş., Kocaeli İli, İzmit İlçesi, Tavşantepe, Bekirdere, Gündoğdu ve Yeşilova Mahallesi mevkiinde, Kocaeli Enteğre Sağlık Kampüsü ve Yardımcı Teknik Tesisleri projesinin yapılması planlanıyor. Projesinin ÇED toplantısı 25 Ağustos'ta.

hastane kampüslerinde cami inşaatı Haberi

hastane kampüslerinde cami inşaatı

İSTED, Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakülteleri yapılırken yıkılan camilerin yeniden inşaa edilmesi için girişim başlattı. Dernek, daha önce bu alanlarda bulunan 10 cami ve mescidin hastane kampüslerinin yıkılıp yeniden yapılmasını öngören imar planında yer almasını istiyor. 


Arşivde Kentsel dönüşüm kapsamında : yıkılarak yeniden yapılacak olan Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastaneleri'nin yeni imar planında, daha önce bu arazi içerisinde yer alan 10 tarihi cami ve mescid yer almıyor. Yıllar önce yıkılan ve bugün sadece imar planlannda yer alan Beyoğlu'ndaki Bereketzade Mescidi, Taksim'deki Paşababa Tekkesi, Fındıkzade'deki Kasap Halil Camii ile Haliç Tersanesi içinde yer alan Kapıüstü Mescidi'ni yeniden inşa ederek ibadete açılmasını sağlayan İstanbul Çevre Kültür ve Tarihi Eserleri Koruma Demeği (ÎSTED), 06.12.2013/3567 tarih sayılı yazı ile Dört Numaralı Kültür Varlıklarını...