05 / 05 / 2024

hatay 2016 projeleri

hatay 2016 projeleri

Hatay’ın projeleri, Antalya’daki EXPO 2016’da sergileniyor. Kent, EXPO 2021’i düzenlemek için de harekete geçti. Başkan Lütfü Savaş, Hatay'ın vizyon projelerindeki son durumu anlattı.

Lütfü Savaş geleceğin projelerini anlattı!

Hatay’ı ulaşımdan altyapıya; sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerden sosyal yardımlaşma projelerine kadar hak ettiği değere ulaştıran Hatay Büyükşehir Belediyesi gösterdiği çaba ve çalışma disipliniyle adından başarıyla söz ettiriyor.

Hatay Arsuz'a iki yeni köprü!

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB ekiplerinin il genelinde yürüttüğü kapsamlı çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmaların gidişatı ve güncel durumları hakkında bilgiler almaya devam ediyor.

Hatay Altınçay mahallesine yeni köprü!

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, il genelindeki köprü yapım hizmetleri kapsamında Antakya İlçesine bağlı Altınçay Mahallesi’ne yeni bir köprü kazandırmak için hızlı bir çalışma başlattı.

TOKİ'nin Şanlıurfa ve Hatay'daki deprem konutlarında son dakika! 1.614 konutluk projeleri hangi firmalar inşa edecek? 

Deprem bölgesinde konutların yeniden inşaları için ihaleler sürerken, Hatay’da 856 adet konut ihalesini Siyahkalem Mühendislik İnşaat şirketi alırken, Şanlıurfa’da 758 adet konut ihalesini MAY İnşaat Taahhüt Müşavirlik ve Aşan Mühendislik İnşaat Şirketi iş ortaklığı kazandı.

TOKİ Hatay projesi için son dakika müjdesi geldi! 542 ucuz konut için bu tarihi kaçırmayın!

Dar gelirli aileleri için yeni konut projeleri inşa etmeye devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Hatay projesi için düğmeye bastı. İşte TOKİ Hatay projesi detayları...

Sümer Holding'in Hatay'daki villaları için Sayıştay'dan 'satın ya da devredin' önerisi!

2016'da Sümer Holding’e devredilen Hatay’da bulunan villalar metruk hale geldi. Sayıştay villalarla ilgili olarak "Ya satın, ya da devredin" ifadelerini kullandı. 

Hatay'da tramvay hattı projeleri için çalışmalar başladı! 

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım ağını genişletmek için raylı sistem çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Bitlis'te Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım projeleri TBMM'de!

Bitlis'te Bakanlık tarafından yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Iğdır'da Bakanlıkça yapılan ulaşım projeleri TBMM'de!

Iğdır'da Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Hatay Büyükşehir projeleri MIPIM'e damga vurdu!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr.Lütfü Savaş dünyanın en büyük Gayrimenkul Yatırım ve Emlak Fuarı olan MIPIM’de Hatay’a çağ atlatacak projelerini tanıtıyor.

Hatay'da 2016'da 2 bin 228 konut satıldı!

Hatay'da 2016 yılının son ayında toplam 2228 konut satışı gerçekleştirildi. Satışlar bir önceki yıla göre yüzde 9'luk artış gösterdi.

Ağaoğlu Maslak 1453 projesi 2016'da satış rekoru kırdı!

Ağaoğlu Maslak 1453, Emlak Konut GYO'nun 2016 yılının hasılat paylaşım modeliyle gerçekleşen projeleri arasında 1 milyar 346 milyon 976 bin lira ile satış rekoru kırdı

2016 yılı yatırım programına 4 proje alındı!

Başbakan Yıldırım'ın talimatıyla "Dağkapı-Hastane Raylı Sistem Hattı","Yozgat Havalimanı" ve "Karaman Havalimanı" ile "Tokat Yeni Havalimanı Yapımı" projeleri 2016 Yılı Yatırım Programı'na dahil edildi.

Manisa projeleri Yapex Fuarı'nda!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projeleri görücüye çıkarıyor. 16-19 Kasım 2016 tarihlerinde restorasyon, renovasyon ve kültür mirasını koruma temasıyla düzenlenecek Yapex Fuarı'nda, Manisa Büyükşehir Belediyesi de projeleriyle yer alacak.

Hatay projeleri masaya yatırıldı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 2017-2018 yılı projeleri görüşmek amacıyla Harbiye Hidro Tesisleri’nde istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı!

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Meclisi, 2016 yılı Ekim Ayı olağan gündemiyle Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın başkanlığında toplandı.

hatay 2016 projeleri Haberi

hatay 2016 projeleri

Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis’e komşu olan, merkezi 501 bin nüfuslu, ‘büyükşehir’ statüsünde, Akdeniz Bölgesi’nin kendine özgü bir kenti Hatay... Farklı inanç gruplarını bünyesinde barındıran Hatay, hoşgörü içindeki toplu yaşamın da tipik örneklerinden. Herkes birbirine saygılı... Altınözü, Antakya, Arsuz, Belen, Defne, Dörtyol, Erzin, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Payas, Reyhanlı, Samandağ ve Yayladağıüzere 15 ilçesi olan Hatay, birbirinden lezzetli yemekleriyle de öne çıkıyor.


Tüm bu değerlerinin ve kendine özgülüğünün yanında ekonomide de önemli bir güçtü Hatay. Başta Suriye olmak üzere Arap ülkeleriyle yapılan ticaretle hem kente hem de Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlıyordu. Her gün çok sayıda Suriyeli, ticaret amacıyla, özellikle (karayoluyla yaklaşık 2 saat) Halep’ten akın akın geliyordu. Aynı şekilde Arap ülkelerinden de gelenler vardı.


Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Başkanı, en...