27 / 04 / 2024

Lütfü Savaş geleceğin projelerini anlattı!

Lütfü Savaş geleceğin projelerini anlattı!

Hatay’ı ulaşımdan altyapıya; sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerden sosyal yardımlaşma projelerine kadar hak ettiği değere ulaştıran Hatay Büyükşehir Belediyesi gösterdiği çaba ve çalışma disipliniyle adından başarıyla söz ettiriyor.



Hatay’ı ulaşımdan altyapıya; sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerden sosyal yardımlaşma projelerine kadar geniş bir hizmet yelpazesiyle hak ettiği değere ulaştıran Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), iki yıllık mazisiyle fark yaratan atılımları ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gösterdiği çaba ve çalışma disipliniyle adından başarıyla söz ettiriyor.


Çok amaçlı salon 


HBB, yol yapım çalışmalarında 702 km’ye ulaştı. 13 adet köprünün yapım çalışmalarına imza atan HBB, 13 noktaya çok amaçlı salon yapımı çalışmalarını sürdürüyor. Kış mevsimi dolayısıyla yağışların çok olması ve su taşkınlıklarını önlemek amacıyla risk taşıyan bölgelerde menfez yapım çalışması gerçekleştiren HBB, il genelinde 131 adet menfezi hizmete sundu.


Hatay'ın kadim tarihinin mirası


Başkan Lütfü Savaş'ın, 2012 yılında başlattığı Teleferik Projesi'nin yapımı sırasında İplik Pazarı bölgesinde bulunan, üzerinde Grekçe ‘Neşeli Ol Hayatını Yaşa’ yazan mozaik, proje konseptinin değiştirilmesini sağladı. Geniş bir alanda kuşbakışı seyir imkânı sunacak proje, yapım çalışmaları esnasında çıkan Bizans ve Roma dönemine ait kalıntılar ve çok özel mozaiklerin de sergileneceği bir ‘Arkeopark’ ve ‘Müze- İstasyon’ projesine dönüştü.


13 medeniyetin eşsiz izi


hbb, Hatay’ın sahip olduğu tüm güzellikleri eşsiz projelerle taçlandırarak uluslararası mecralara taşıyor. HBB, Hatay’ın mozaik değerlerini dünyaya tanıtmak amacıyla ONE (Ortak Nesiller Entegrasyonu) Derneğiyle ortaklaşa 'Mozaik Yolu Projesi'ni başlatarak, Hatay topraklarında ağırlanan 13 medeniyetin eşsiz izini ve mozaiklerini tüm dünyaya tanıtma fırsatı yakaladı. Proje tanıtımına gelen uluslararası yatırımcılar kültür ve sanata yatırım yapan kuruluşların temsilcileri, sanatçılar ve akademisyenler yoğun ilgi gösterdi.


Uluslararası yatırımcılara şehrin kapılarını aralıyor


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş dünyanın en büyük Gayrimenkul Yatırım ve Emlak Fuarı olarak kabul edilen MIPIM’e dünya genelinden katılan yatırımcılarla yüz yüze görüşerek Hatay’da gerçekleştirilebilecek projeler hakkında görüş alışverişi gerçekleştirdi. Fuarda HBB’nin hazırlamış olduğu kentsel dönüşüm, yaşam merkezi ve Müze-İstasyon konseptli Teleferik projeleri yoğun ilgi gördü.


EXPO’ya projeleriyle damga vurdu 


Dünyanın en büyük teknoloji, bilim ve kültür sergisi olarak nitelendirilen, bu yıl ‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla ülkemizde gerçekleştirilen EXPO 2016 Antalya’da, HBB tarafından hazırlanmış ‘Asi Nehri Güzelleşiyor’, ‘Antakya İnsan Şehir’, ‘Gazella Gazella Eko Parkı Köy Okulu ve Müzesi Projesi’ ve ‘Okeanus Tethys Replika Sergisi’ organizasyon ekibi tarafından sergilenmeye değer projeler olarak görülmüş, HBB tarafından tanıtımı gerçekleştirilen bu projeler büyük beğeni aldı.


Potanın Meleklerinden büyük başarı


Şehrini ve sporu seven Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından büyük emekler ve mütevazı bir bütçe sonucu 2010 yılında kurulan ve o zamanki ismi Homend Antakya Belediyespor olan Hatay Büyükşehir Belediyespor Kulübü Kadın Basketbol Takımı, 2015-2016 Sezonu Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde zorlu rakipler arasında hiç kimsenin beklemediği büyük ve bir o kadar da güzel bir sürprize imza atarak final oynadı. 


Kıyasıya rekabet


Fenerbahçe ile oynanan final maçlarında rakibiyle kora kor mücadele ortaya koyan bu takım, her ne kadar 3-0 yenilip şampiyonluğu rakibine kaptırsa da; sezon boyunca ortaya koyduğu performansla Hatay’ın Melekleri olarak Hatay halkının ve sporseverlerin hafızalarına kazındı.


Hatay artık sanat şehri olacak


2015 yılında perde açan HBB Şehir Tiyatrosu, bir ülkenin kalkınmasının sanat ve kültür faaliyetlerine bağlı olduğunu, düşünce gücünü ve yaratıcılığı harekete geçirmenin yolunun ise sanattan geçtiğinin bilincinde. HBB Şehir Tiyatrosu, birbirinden kaliteli ve özgün tiyatro eserlerini her yaştan vatandaşla buluşturarak, kentin sanat yaşamına yeni bir soluk getirdi. HBB Şehir Tiyatrosu, yetenekli oyuncu ve yazar kadrosuyla Hatay’ın tüm ilçelerine giderek oyunlarını sanatseverlerin beğenisine sundu. 


Büyüyen ekip!


Perde açtığı günden bugüne ‘Seyyahatname’ ve ‘Scapin’in Dolapları’ adlı iki büyük oyunla vatandaşlara sanat dolu günler yaşatan tiyatro ekibi günden güne büyüyerek Hatay’ı bir sanat şehri yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.



Akşam


Geri Dön