10 / 05 / 2024

hatayın turislik yerleri

hatayın turislik yerleri

Hatay’ı ulaşımdan altyapıya; sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerden sosyal yardımlaşma projelerine kadar hak ettiği değere ulaştıran Hatay Büyükşehir Belediyesi gösterdiği çaba ve çalışma disipliniyle adından başarıyla söz ettiriyor.

Ticaret Bakanı Bolat: Hatay'ın eskisinden daha güzel şehircilik ve modern konuma gelmesi için canla başla çalışıyoruz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat,  Afet Koordinasyon Merkezi'nde Hatay'daki çalışmaları ele alarak ''Hatay'ın eskisinden daha güzel bir şehircilik ve modern şehir konumuna gelmesi için canla başla bir çalışma içindeyiz" dedi.

Hatay Altınözü'nde depremzedeler için yapılan köy tipi afet evlerinin inşaatı tam gaz!

Hatay'ın Altınözü ilçesinde köy tipi afet evlerinin inşası tüm hızıyla sürüyor. Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hatay'daki 6.4'lük deprem çevre faylar için ne anlam taşıyor? Hangi bölgeler riskli? Hemen bakın!

Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçesinde yaşanan iki deprem, birçok ilde de  hissedildi. Peki söz konusu bu deprem başka sarsıntıların habercisi mi? İşte merak edilen detaylar...

Son Dakika!... Hatay’da gece yarısı orman yangını çıktı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde ormanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda itfaiye ve Orman bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahaleyi sürdürüyor.

Hatay Stadı yarın açılıyor!

Hatay'ın merakla beklenen yeni stadyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla yarın açılıyor.

Hatay'ın kütüphane ihtiyacı meclis gündeminde!

Hatay'ın Defne, Arsuz ve Payas ilçelerinin kütüphane ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Güzelmansur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hatay Altınözü turizm yatırımlarıyla adından söz ettiriyor!

Doğu Akdeniz'in önemli zeytin üretim merkezleri arasında yer alan Hatay'ın Altınözü ilçesi, turizm alanında yapılan yatırımlarla da adından söz ettiriyor.

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hatay’da tarihi dokular eski görünümüne kavuşuyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın tarihi dokusunu bozmadan devam ettiği restorasyon çalışmalarıyla tarihi değerler ortaya çıkardı.

Hatay Payas'ın hastane ihtiyacı mecliste!

Hatay'ın Payas ilçesinin hastane ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hatay'ın tarihi taş evleri zamana direniyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Antakya'da tarihi ev ve sokaklar yıllara meydan okuyor. Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör: "Bu evler turizme hizmet ederken bir de yöre halkının kültürünü de en güzel şekilde yansıtıyor" dedi.

Hatay Altınözü TOKİ'de kuralar çekildi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Hatay'ın Altınözü ilçesinde inşa edilen 384 konuttan 322´si sahiplerini buldu. Düzenlenen kura çekiminde ismi çıkanlar ev sahibi olmanın sevincini yaşadı.

TOKİ Hatay Altınözü kura çekilişi yarın!

TOKİ'nin Hatay’ın Altınözü ilçesinde inşa ettiği 384 konut ve ticaret merkezi için hak sahiplerinin kura çekilişi 12 Haziran'da gerçekleşecek.

hatayın turislik yerleri Haberi

hatayın turislik yerleri

Hatay’ı ulaşımdan altyapıya; sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerden sosyal yardımlaşma projelerine kadar geniş bir hizmet yelpazesiyle hak ettiği değere ulaştıran Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), iki yıllık mazisiyle fark yaratan atılımları ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gösterdiği çaba ve çalışma disipliniyle adından başarıyla söz ettiriyor.


Çok amaçlı salon 


HBB, yol yapım çalışmalarında 702 km’ye ulaştı. 13 adet köprünün yapım çalışmalarına imza atan HBB, 13 noktaya çok amaçlı salon yapımı çalışmalarını sürdürüyor. Kış mevsimi dolayısıyla yağışların çok olması ve su taşkınlıklarını önlemek amacıyla risk taşıyan bölgelerde menfez yapım çalışması gerçekleştiren HBB, il genelinde 131 adet menfezi hizmete sundu.


Hatay'ın kadim tarihinin mirası


Başkan Lütfü Savaş'ın, 2012 yılında başlattığı Teleferik Projesi'nin yapımı sırasında İplik Pazarı bölgesinde bulunan, üzerinde Grekçe ‘Neşeli Ol Hayatını Yaşa’ yazan mozaik,...