02 / 05 / 2024

Hatay Barosu İskenderun imar hukuku semineri

Hatay Barosu İskenderun imar hukuku semineri

Hatay Barosu'nun, Meslek İçi Eğitim Seminerleri'nin 2. döneminde Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile ortaklaşa düzenlenen İmar Hukuku ve İdari Yargı konulu semineri İskenderun'da gerçekleştirildi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Gaziantep ve Hatay'da ulaşım süresi kısalıyor! 

Gaziantep'i Hatay'a bağlı olan İskenderun Limanı'na bağlayacak Dörtyol-Hassa Demiryolu ve Otoyolu Projesi için çalışmalar başlatıldığı açıklandı. Yapılacak olan bu iki proje Gaziantep ve Hatay'da yaşayanların hayatını kolaylaştıracak. 

Depremin yaraları sarılıyor! Hatay’da ‘İGSAŞ Yaşam Kent’ açıldı!

 İGSAŞ, 6 Şubat’ta meydana gelen depremden en fazla etkilenen illerden Hatay'ın İskenderun ilçesine toplam 213 konteynerlik İGSAŞ Yaşam Kent kuruldu.

Hatay İskenderun’daki afet konutları hızla yükseliyor! İşte 2+1 79 metrekarelik örnek daire!

Hatay İskenderun’daki afet konutları bayramda da hızla yükselmeye devam ediyor. İşte 2+1 79 metrekarelik örnek daire!

İskenderun'da depremzedeler için kurulan 201 konteynerde yaşam başladı!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Konya Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılan 201 konteyner depremzedelere teslim edildi.

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

İskenderun'daki 1451 kalıcı konut yıl sonunda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirler arasında yer alan  Hatay'ın İskenderun ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilen 1451 konutun inşası devam ediyor.

Hatay İskenderun'da kurulan 260 konteynerde yaşam başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak belirtilen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde Arkas Holding tarafından 260 konteynerin kurulumu tamamlandı ve afetzedelere teslim edildi.

GTÜ'den deprem raporu geldi: Hasarın en temel nedeni sıvılaşma gibi zemin problemleri!

Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenleri, Adıyaman'ın Gölbaşı ve Hatay'ın İskenderun ilçelerindeki hasarın temel sebebinin, sıvılaşma gibi zemin problemleri olarak gösterilebileceğine dikkat çekti. 

TOKİ Hatay İskenderun 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Hatay İskenderun 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Hatay İskenderun'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Hatay İskenderun'da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Hatay İskenderun konut projesi...

Hatay'da 3+1 ve 4+1 konutlar 340 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! Büyük fırsat!

Hatay İskenderun Belediye Başkanlığı, İskenderun ilçesinde bulunan 3+1 ve 4+1 konutları 340 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte fiyatlar...

İskenderun'un 6 mahallesindeki riskli alan kararı kalktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Hatay’ın İskenderun ilçesindeki  altı mahalle kentsel dönüşüm ve riskli alandan çıkarıldı.

TOKİ'den Hatay İskenderun'a millet bahçesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Hatay İskenderun Frenk Mahallesi Millet Bahçesi projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Hatay İskenderun için kamulaştırma kararı!

Hatay ili İskenderun ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Hatay Barosu İskenderun imar hukuku semineri Haberi

Hatay Barosu İskenderun imar hukuku semineri

Hatay Barosu'nun, Meslek İçi Eğitim Seminerleri'nin 2. döneminde Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile ortaklaşa düzenlenen İmar Hukuku ve İdari Yargı konulu semineri İskenderun'da gerçekleştirildi. 


Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, açılış konuşmasında seminerin İmar hukukunun ve kentsel dönüşümün birçok kavramının aydınlanmasına yardımcı olacağını belirtti. İstanbul Barosu'ndan Av. Mehmet Nuri Karahan'ın moderatörlüğünde "İmar Hukuku ve İdari Yargı" konulu seminerde Prof. 

Dr. N. İlker Çolak, Av. Ali Rıza llgezdi, İmar hukuku ve kentsel dönüşüm mevzuatıyla ilgili paylaşımda bulundu. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası salonunda Cumartesi günü saat 10.00'da başlayan ve gün boyu süren seminere genç avukatların yüksek katılımı dikkat çekti. 


Ses...