28 / 04 / 2024

Hatay İskenderun'da kurulan 260 konteynerde yaşam başladı!

Hatay İskenderun'da kurulan 260 konteynerde yaşam başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak belirtilen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde Arkas Holding tarafından 260 konteynerin kurulumu tamamlandı ve afetzedelere teslim edildi.



Hatay'da büyük yıkıma sebep olan ve asrın felaketi olarak belirtilen 6 Şubat depremlerinden sonra kalıcı konutlar inşa edilinceye kadar afetzedelerin yerleştirileceği konteyner kurulumları da farklı noktalarda hız kesmeden devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre bu kapsamda İskenderun Teknik Üniversitesi Yerleşkesi'nde depremlerden sonra Arkas Holding tarafından AFAD koordinasyonunda inşaat çalışmalarına başlanan toplamda 260 konteynerin kurulumu tamamlandı.

Hatay İskenderun da kurulan 260 konteynerde yaşam başladı!

Paylaşılan detaylara göre, depremzedeleri ağırlamaya başlayan ve toplamda 1.000 kişinin yerleştirildiği Arkas Yaşam Merkezi'nde, oyun parkları, sağlık merkezi, ortak mutfak ve çamaşırhaneler de bulunuyor.

Ayrıca yine verilen bilgiye göre, söz konusu yaşam merkezinde Arkas Spor taraftarının yardımlarıyla toplanan kitapların yer aldığı kütüphane de bulunuyor. Ayrıca 4 yataklı konteynerlerin içinde televizyon, buzdolabı, klima, yemek masası, kanepe ile mutfak ve banyo donanımları da mevcut.

 


Geri Dön