13 / 05 / 2024

Hatay İskenderun'da kurulan 260 konteynerde yaşam başladı!

Hatay İskenderun'da kurulan 260 konteynerde yaşam başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak belirtilen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde Arkas Holding tarafından 260 konteynerin kurulumu tamamlandı ve afetzedelere teslim edildi.



Merkezdeki depremzededen Mustafa Kısaoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada depremlerde Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki evinin ağır hasar aldığını söyledi.

Depremlerden sonra çadıra yerleştirildiklerini dile getiren Mustafa Kısaoğlu, şöyle devam etti:
"Şimdi buraya taşındık, sevinçliyiz. Hani konutlarımız gitti ama canlarımız sağ. En büyük sevinç o. Benim 9 torunum, 4 gelinim ve bir kızım var. Çok şükür bizlerde can kaybı yok ancak Antakya'da bir yeğenimizi kaybettik. Şu anda konteyner kentlerde gerçekten büyük bir faaliyet var. Gerçekten yaşanılabilir, konutlardan güvenli, aynı zamanda sıcak."

Hatay İskenderun da kurulan 260 konteynerde yaşam başladı!

Mustafa Kısaoğlu, meydana gelen depremlerden sonra herkesin kendileri için seferber olduğunu ve yardım ettiğini söyledi.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depreme, Sakarya Mahallesi'ndeki evinde ailesiyle birlikte yakalanan Yaşar Koçak da sarsıntıdan sonra kızının yardımıyla aşağı inebildiğini anlattı.

Yaralarını sarmaya çalıştıklarını dile getiren Yaşar Koçak da yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:  "Depremden sağ salim kurtulduk fakat mahallemizde çok can kaybı var. Şimdi buraya yerleştik, buranın çok iyi olduğunu söylüyorum. Allah razı olsun devletimizden, bu konteynerleri buraya getirip koyanlardan razı olsun. Dün geldik yerleştik çok şükür. Anahtarlarımızı da teslim aldık. Bugün kahvaltılığımızı verdiler, çok mutluyuz."

 

Adıyaman'da 1342 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor!

Bedelsiz doğal gaz faturaları yarın kesiliyor! 

Belediye konut, ticaret ve turizm imarlı arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!


Geri Dön