28 / 04 / 2024

Adıyaman'da 1342 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor!

Adıyaman'da 1342 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından toplamda 1.342 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor.



Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın  felaketi olarak belirtilen depremlerde çok sayıda binanın yıkıldığı ve ağır hasar aldığı Adıyaman'da vatandaşların geçici barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla konteyner kentlerin inşası devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Adıyaman Otogarı'nın yanında yer alan boş alanda afetzedelerin yerleştirileceği konteyner sahasının altyapısı da tamamlandı. Paylaşılan detaylara göre, AFAD tarafından getirilen konteynerlerin yerleştirildiği bölgede, çocuk oyun parkı, kreş ve anaokulu da yer alacak.

Konu ile ilgil olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre, Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı, Anadolu Ajansı muhabirine, alana ilk etapta 547 konteyner yerleştirdiklerini belirtti.

Adıyaman da 1342 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor!

Yaptığı açıklamada merakla beklenen konteyner kentte toplamda 350 konteynerin tüm elektrik ve su bağlantılarının hazırlandığına işaret eden Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı, bölgeye toplamda 1342 konteyner yerleştirileceğini dile getirdi.

Yaptığı açıklamada yaklaşık 5 bin kişinin burada barınmasının hedeflendiğini belirten Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı açıklamasında bölgede çamaşırhane, kreş, anaokulu, basketbol sahası ve diğer sosyal donatılar olacağını kaydetti. Adıyaman Vali Yardımcısı Mehmet Tığlı açıklamasında ayrıca "Sosyal alanlarıyla vatandaşlarımıza hitap eden, en güzel konteyner kentlerimizden birisi olacak." DEDİ.
 


Geri Dön