17 / 05 / 2024

Hatay Eshab-ı Kehf Külliyesi Konaklama Tesisi

Hatay Eshab-ı Kehf Külliyesi Konaklama Tesisi

UNESCO Dünya Kültür Mirasları Geçici Listesi'nde bulunan Eshab-ı Kehf'e yapılacak konaklama tesisinin inşa edileceği alanda imar planına esas, jeolojik, jeoteknik etüt çalışması başlatıldı.

Mersin Eshab-ı Kehf'te çevre düzenlemesi yapıldı!

Kuran-ı Kerim'de adına sure yazılmış olan ve Türkiye'nin önemli ibadet merkezleri arasında yer alan Eshab-ı Kehf'te yapılan çevre düzenlemesi, vatandaşlardan tam not aldı.

Hatay Eshab-ı Kehf Külliyesi Konaklama Tesisi çalışmaları başladı!

UNESCO Dünya Kültür Mirasları Geçici Listesi'nde bulunan Eshab-ı Kehf'e yapılacak konaklama tesisinin inşa edileceği alanda imar planına esas, jeolojik, jeoteknik etüt çalışması başlatıldı.

Afşin Eshab-ı Kehf'e konaklama tesisi inşa edilecek!

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Eshab-ı Kehf'in UNESCO Listesi'ne alınmasıyla inanç turizminin daha da arttığını belirterek Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün bölgede büyük eksikliği hissedilen konaklama tesisi için yapım ihalesine çıkacağnı bildirdi.

Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde inanç turizmi canlandırılıyor!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınmasıyla, bölgede inanç turizminin daha da canlandırılması hedefleniyor.Külliyenin tanıtım çalışmaları ise 5 yıldır devam ediyor.

UNESCO listesine giren Eshab-ı Kehf turizmi geliştirecek!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınmasıyla, bölgede inanç turizminin daha da canlanması bekleniyor. Külliyenin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi hedefleniyor.

Yedi Uyurlar Mağarası ramazan dolayısıyla çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor!

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Hristiyan ve Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilen, Kur'an-ı Kerim'in Kehf Suresi'nde de bahsi geçen Eshab-ı Kehf Mağarası, diğer semavi dinlerin kitaplarında da yer alıyor.

TOKİ Hatay Dörtyol yurt inşaatı yapım işi ihalesi!

Hatay İli Dörtyol İlçesi 500 Kişilik (508 Kapasiteli) Yurt Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

Şanlıurfa, Hatay ve Mersin'de kira fiyatları yüzde 30 yükseldi!

Suriye’den kaçan sığınmacıların akın ettiği Güneydoğu illerinde kiralık ev fiyatları gün geçtikçe artıyor. Kiralık konut sıkıntısının yaşandığı Şanlıurfa, Hatay ve Mersin gibi illerde yoğun talep nedeniyle fiyatlar yüzde 30 oranında artış gösterdi..

Hatay'da restore edilen Abdullah Camii'nin açılışı yapıldı!

Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Hatay'ın yayladığı İlçesi'nde restore edilen tarihi Abdullah Camii'nin açılışını yaptı. Ayrıca Antakya'daki Habib-i Neccar Camii'nde de restorasyon çalışmaları sürüyor...

Hatay Hassa Kaymakamlığı 21 aileyi ev sahibi yaptı!

Hatay Hassa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, evleri oturulamayacak durumda olan vatandaşların barınma problemini çözüyor. Evlerine kavuşan ihtiyaç sahibi aileler, şefkat elini uzatan vakıf yöneticilerine teşekkür etti....

Bakan Ergin: Modern Hatay'ı inşa etmek için görevlendirildim!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak geldiği memleketinde coşku ile karşılandı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte bakanlar Binali Yıldırım ve Beşir Atalay da Hatay'a geldi...

Hatay'da satılık gayrimenkul 1 milyon 42 bin TL!

Hatay İli İskenderun ilçesinde yer alan gayrimenkulün toplam bedeli 1 milyon 42 bin lira olarak belirlendi. Gayrimenkulün satışı açık artırma usulüyle 23 Ocak 2014 tarihinde gerçekleşecek...

TÜGİK heyeti Gaziantep, Adana, Mersin, İskenderun ve Hatay’ı ziyaret etti!

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberindeki heyet, ülke ekonomisindeki konumu hızla yükselen Gaziantep, Adana, Mersin, İskenderun ve Hatay’ ı ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu...

Hatay Eshab-ı Kehf Külliyesi Konaklama Tesisi Haberi

Hatay Eshab-ı Kehf Külliyesi Konaklama Tesisi

UNESCO Dünya Kültür Mirasları Geçici Listesi'nde bulunan Eshab-ı Kehf'e yapılacak konaklama tesisinin inşa edileceği alanda imar planına esas, jeolojik, jeoteknik etüt çalışması başlatıldı.


4 bin metrekare üzerine 3 katlı otelin yapılacağı alana, 6 adet zemin sondajı ve 3 adet araştırma çukuru açıldı.


Yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından imar planı hazırlanarak, Eshab-ı Kehf'e ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere hizmet edecek konaklama tesisinin inşaat çalışmasına başlanacak.


Jeoloji Mühendisi Yakup Karalık, yaptığı açıklamada, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne yapılacak otel projesi için zemin etüt çalışmalarının yapıldığını söyledi.


Mühendis Karalık, şunları söyledi:

"Konaklama tesisinin yapılacağı alan için imar amaçlı jeolojik, jeoteknik etüt çalışması yapılıyor. Sondaj ve araştırma çukurları açarak, sismik ve jeofizik çalışmalar yaparak, zeminin inşaata uygun olup olmadığı hakkında rapor hazırlıyoruz. Bütün çalışmalarımızı rapor haline getirdikten sonra Çevre...