02 / 05 / 2024

Hatay imar

Hatay imar

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin 15 ilçede düzenleyeceği imar toplantıların ilki 14 Şubat tarihinde Erzin ve Dörtyol ilçelerinde başladı.

Hatay'ın sorunu imar ve ulaşım!

Hatay Valisi Erdal Ata, ilin temel sorunlarının 'imar ve ulaşım' olduğunu söyledi. Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci'yi ziyaret eden Vali Ata, kent hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Hatay'da bağışlanan park imara açıldı!

Hayırsever Mustafa Tansu tarafından yeşil alan kalması koşuluyla bağışlanan araziyi AKP’li belediye satışa çıkardı.

MHP'li Lütfi Kaşıkçı'dan Antakya için yeni bir imar planı talebi!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Antakya için yeni bir imar planı hazırlanmasını talep etti. MHP'li Lütfi Kaşıkçı'nın konu ile ilgili o açıklamaları...

Japon uzman Hatay, Bingöl, Marmara'ya dikkat çekti! Peş peşe açıkladı! İmar affı, insan hayatını çalıyor...

Japon uzman Hatay, Bingöl, Marmara'ya dikkat çekti! Peş peşe açıkladı! İmar affı, insan hayatını çalıyor...

Yeni imar affı gelecek mi? Depremle yeniden gündemde! Japon uzman resmen uyardı! 

2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gaziantep’te 76 bin 605, Hatay’da 71 bin 738 imar barışına ilişkin başvuru olduğuna dikkat çekmişti. Depremin ardından yeniden gündeme imar barışı geldi. Yeni imar affı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden imar tadilatı planlaması açıklaması!

Hatay Büyükşehir Belediyesi; son günlerde bazı kişilerin, arazilerin imara açılması veya imar planı tadilatlarının çözümlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın adını kullanması yönünde bildiri yayınladı.

Hatay Samandağ’ın 1/5.000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

Hatay Samandağ’ın 1/5.000 Ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı, Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı.

Hatay Arsuz’un 1/5000 ölçekli imar planları askıya çıktı!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kentteki her ilçe için ayrı olarak kabul edilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları askıya çıktı.

Mehmet Ersoy: Hatay yeniden imar edilecek!

Hatay'ın geçmişten gelen bir tarihe ve potansiyele sahip olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ''İhtiyaç duyulan imar planlarını hızlı bir şekilde başlatacağız'' dedi.

Hatay'da 8 bin yeni konut inşa edildi!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da 8 bin konut projesinin hayata geçirildiğini ve imar barışıyla toplam 205 bin Hataylı vatandaşın sorununun çözüldüğünü

İskenderun yeniden imar edilecek!

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Güler, İskenderun'da yeniden imar ve ihya çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Hatay Yayladağı'nda imar barışı toplantısı düzenlendi!

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, "imar barışı" konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Hatay Samandağ Meclisi'nde imar konuşuldu!

Hatay Samandağ Belediye Meclisi 2017 Temmuz ayı olağan toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanı Mithat Nehir Başkanlığında düzenlenen toplantıda imar planı düzenlemesi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü.

Antakya Günyazı'nın imar sorunu çözülecek!

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Hatay İnşaatçılar Derneği bir araya geldi. Toplantıda, Günyazı Mahallesi'ndeki imar sorunları konuşuldu.

Samandağ'da gelecek 25 yılın imar planı masaya yatırıldı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 1/100 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı, 90 bin Hektar Alanda 1/5000 Ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı Yaptırılması İşi kapsamında toplantılara devam ediyor. Samandağ'da gerçekleşen toplantıda gelecek 25 yılın imar planı masaya yatırıldı.

Hatay imar Haberi

Hatay imar


Hatay Büyükşehir Belediyesinin 2015 yılı yatırım programında bulunan "Hatay İli 1/100 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı, 90 000 Hektar Alanda 1/5000 Ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı Yaptırılması İşi" kapsamında 15 ilçede düzenlenecek olan toplantıların ilki 14 Şubat tarihinde Erzin ve Dörtyol ilçelerinde başladı.


Gerçekleştirilen toplantıya, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, HBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı İhsan Çakar, Jandarma Kıdemli Başçavuş Bülent Akar, Jandarma Kıdemli Başçavuş Abdullah Orhan, sivil toplum örgütleri, ilçe müdürlükleri, Kaymakamlık, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlıklar, meslek odaları ve diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlar, yüklenici firma ve bürokratların katılımıyla gerçekleştirildi.


Toplantı Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.


Göreve geldiği günden bu yana Hatay’ın sorunlarına kalıcı ve...