15 / 05 / 2024

hatay kilise restorasyon çalışmaları

hatay kilise restorasyon çalışmaları

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay, Çanakkale, Diyarbakır ve Gaziantep'teki 6 kilise ve bir havranın restorasyonunun yapıldığını bildirdi...

Hayri Türkyılmaz'a kilise restorasyonu tepkisi!

Bursa Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 1834'te kesme taştan yapılan kilise için restorasyon çalışmalarını başlattı. Olay üzerine MHP'li Belediye Meclis Üyesi Bülent Erdem, "Kültür varlıklarımız böyle heba oluyor" diye konuştu.

Hatay tarihi Meclis binasının restorasyonu başladı!

Hatay Devleti döneminde meclis binası olarak kullanılan ve bir süre önce Hatay Valiliği öncülüğünde kültür-sanat merkezi haline getirilmesine karar verilen tarihi binanın restorasyon başladı, çalışmaların 2021 Şubat'ta bitmesi öngörülüyor...

Hatay’da tarihi dokular eski görünümüne kavuşuyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın tarihi dokusunu bozmadan devam ettiği restorasyon çalışmalarıyla tarihi değerler ortaya çıkardı.

Balat'taki Demir Kilise bugün açılıyor!

İstanbul'un Fatih İlçesi'ne bağlı Balat'ta yer alan Demir Kilise (Sveti Stefan Kilisesi), restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından bugün açılıyor..

Hatay'daki tarihi Mar Yohanna Kilisesi restore edildi!

Hatay'daki kilise, Vakıflar Bölge Müdürlüğünce yürütülen 18 aylık restorasyon çalışmaları tamamlanarak ibadet ve ziyarete açıldı.

Hatay Dörtyol 9 Ocak Şehir Stadyumu'nda yenileme başladı!

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde amatör futbol ligi maçlarının oynandığı 9 Ocak Şehir Stadyumu’nda restorasyon ve yenileme çalışması başlatıldı.

Ercan Topaca Kurşunlu Han'daki restorasyon çalışmalarını inceledi!

Yaklaşık 450 yıllık Kurşunlu Han'daki restorasyon çalışmalarını inceleyen Hatay Valisi Ercan Topaca, yapının halkın odak noktası olacağını söyledi.

Hatay'daki Abbasiler'den kalma Kasımbey Köprüsü onarıldı!

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Abbasiler döneminden kalma Kasımbey Köprüsü, yıllar sonra ilk kez onarıma alınarak eski görünümüne kavuştu. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında başlayan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Bayburt'ta 300 yıllık kilise restorasyon için bekliyor!

Bayburt merkeze bağlı Söğütlü köyünde bulunan ve bakımsızlık nedeniyle yıkılmaya başlayan 300 yıllık kilisenin aslına uygun onarılarak inanç turizmine kazandırılması isteniyor. Adnan Türkben, "Kilisenin orijinal halini bozmadık'' dedi.

Hatay'da restore edilen Abdullah Camii'nin açılışı yapıldı!

Adalet Bakanı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Hatay'ın yayladığı İlçesi'nde restore edilen tarihi Abdullah Camii'nin açılışını yaptı. Ayrıca Antakya'daki Habib-i Neccar Camii'nde de restorasyon çalışmaları sürüyor...

Pamukkale'de Hierapolis antik kentindeki kilise ayağa kaldırılıyor!

Denizli'de, Roma İmparatoru 1. Konstantin dönemine ait Laodikya antik kentinde bulunan bir kilisenin restorasyon çalışmasının ardından Pamukkale' deki Hierapolis antik kentindeki kilise de ayağa kaldırılıyor..

4 ilde 6 kilise ve bir havranın restorasyonu yapıldı!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay, Çanakkale, Diyarbakır ve Gaziantep'teki 6 kilise ve bir havranın restorasyonunun yapıldığını bildirdi...

Hatay Vakıflar, 29 villa karşılığı inşaat yaptıracak!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İskenderun Karaağaçta 42 bin 510 metrekare sulu tarla üzerine kat karşılığı villa yaptırmak üzere harekete geçti. Kurum, ihaleden 29 villa, 1 kafeterya ve bir de dükkan almak istiyor

hatay kilise restorasyon çalışmaları Haberi

hatay kilise restorasyon çalışmaları


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay, Çanakkale, Diyarbakır ve Gaziantep'teki 6 kilise ve bir havranın restorasyonunun yapıldığını kaydetti. 

     CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in yazılı soru önergesini yanıtlayan Arınç, 2002'den bu yana Hatay-İskenderun Süryani Katolik Kilisesi, Hatay-İskenderun Süryani Rum Katolik Kilisesi, Çanakkale-Gökçeada Ayanikola Kilisesi, Diyarbakır-Sur Ermeni Protestan Kilisesi, Diyarbakır-Sur Ermeni Katolik Kilisesi, Gaziantep-Merkez Havra (Büyük Sinagog), Gaziantep-Nizip Fevkani Kilisesi'nin restorasyonunun gerçekleştirildiğini bildirdi. 

     Arınç, Çanakkale-Gökçeada Ayamarina Rum Ortodoks Kilisesi, Çanakkale-Gökçeada Kaleköy Manastırı, Balıkesir-Ayvalık Cunda Adası Taksiyarhis (Ayanikola) Kilisesi ile Edirne-Merkez Havra'nın (Büyük Sinagog) restorasyonlarının ise devam ettiğini ifade ederek, vakıflara ait kilise ve benzeri ibadethanelerin restorasyonunun Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yapıldığını...