05 / 05 / 2024

hatay köprü sel

hatay köprü sel

Sel baskınında 5 kişinin hayatını kaybettiği Hatay'ın Erzin ilçesinde sağanak nedeniyle meydana gelen sel suları, Hürriyet Mahallesi'ndeki Eski Adana Yolu Erzin deresi üzerindeki 80 yıllık köprüyü yıktı.

Felaketin yaşandığı Bozkurt ilçesinde 3 köprüde ulaşım kapatıldı

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaşanan sel felaketinde can kayıplarının yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde risk devam ediyor. İlçede sele neden olan Ezine çayı üzerinde ulaşımı sağlayan 3 köprü tehlike nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

Antalya Gazipaşa'daki Kahyalar Köprüsü restore ediliyor!

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

Bingöl Şişmantürk Köprüsü yeniden inşa ediliyor!

Bingöl Belediyesi, sel felaketi sonucu yıkılan Vali Kurtuluş Şişmantürk Köprüsü’nü yeniden inşa etmek için çalışmalara start verdi.

Hatay'a yeni köprü!

Hatay’ın tüm ilçelerine ayrım yapmadan eşit bir şekilde hizmet etmeye devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi kente yeni köprü kazandırdı.

Ordu Akçaova Köprüsü Nisan'da açılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 2016 yılı Ramazan Bayramı’nda yaşanan sel felaketinden dolayı yıkılan Akçaova Köprüsü’nün Nisan'da açılacağını belirtti.

Bartın Kirazlıköprü Barajı yıl sonunda tamamlanacak!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da inşa edilen Kirazlıköprü Barajı'nın bu yıl sonun açılacağını belirtti. Tunç, barajın sel tehlikesinden kurtaracağını ve üretimi artıracağını söyledi.

Hatay Balıklıdere Köprüsü açılıyor!

Asi Nehri’nin iki yakasında bulunan ve toplamda 12 mahalleyi birbirine bağlayacak olan Balıklıdere Köprüsü 20 Ocak'ta açılıyor.

Hatay Hassalılar yeni köprüsüne kavuştu!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, il geneli ulaşım sıkıntılarını en aza indirgemek amacıyla eskiyen ve tehlike arz eden köprü onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay Devlet Hastanesi yoluna yeni köprü!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Hatay’ın 15 ilçesinde ulaşımı rahatlatmak amacıyla köprü çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Hatay Güzelburç'a 2 milyon TL'lik köprü!

HBB, Antakya İlçesi Güzelburç Mahallesi’nde trafiği rahatlatmak ve bölgedeki çocukların okula güvenli bir şekilde ulaşım sağlayabilmesi adına yapımını tamamladığı köprüyü halkın hizmetine sundu.

Ordu'ya 35 milyon liralık 27 yeni köprü geliyor!

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda yaşanan sel felaketinde yıkılan ve zarar gören köprülerin tamamının ihalesi gerçekleştirildi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, köprülerin 4 ay içerisinde bitirilerek ulaşıma açılacağını söyledi.

Asi Nehri üzerindeki 4. köprü tamamlandı!

Hatay’ın en önemli bölgelerinden biri olan ve Küçük Sanayi Sitesi ile Güzelburç Mahallesi ve Maşuklu ile Küçükdalyan mahallelerini birbirine bağlayan köprünün aydınlatma çalışmalarını tamamlayan HBB ekipleri, yeni köprüyü Hataylıların hizmetine sundu.

hatay köprü sel Haberi

hatay köprü sel


Hatay'ın Erzin ilçesinde kuvvetli yağışlar sonrası Eski Adana Yolu üzerindeki 80 yıllık köprü, sel sularına dayanamayarak yıkıldı.


Son 4 gündür etkili olan kuvvetli yağışlar, Doğu Akdeniz'de etkisini sürdürüyor. Sel baskınında 5 kişinin hayatını kaybettiği Hatay'ın Erzin ilçesinde sağanak nedeniyle meydana gelen sel suları, Hürriyet Mahallesi'ndeki Eski Adana Yolu Erzin deresi üzerindeki 80 yıllık köprüyü yıktı.


Yıkılan köprü yakınında oturan vatandaşlar, sağanak sonrası gece saat 02.00 sıralarında köprünün önce iki ayağının yıkıldığını daha sonra tamamen göçtüğünü söyledi.


Bu arada, Kaymakam Hasan Yaman başkanlığında kriz masası oluşturuldu. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda Kaymakam Yaman, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ali Bahadır Aslan, Belediye Başkanı Kasım Şimşek ve Emniyet Müdür Vekili Mustafa Ateş sel felaketinin yol açtığı zararı ve alınacak önlemleri...