28 / 04 / 2024

Hatay MKÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri strüktür tasarlayıp inşa ettiler

Hatay MKÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri strüktür tasarlayıp inşa ettiler

Hatay MKÜ'ye bağlı Mimarlık Fakültesi 1. Sınıf Öğrencileri ders kapsamında birbirinden güzel strüktürler tasarladılar. Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencileri, Temel Tasarım Dersi kapsamında strüktür tasarladılar

Mk Grup Mimarlık İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mk Grup Mimarlık İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Kaynak ve Volkan Marangoz ortaklığında kuruldu.

Studia34 İç Mimarlık Ve Reklam Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Studia34 İç Mimarlık Ve Reklam Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de Koray Hatay tarafından kuruldu.

Mk Archıtekten Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mk Archıtekten Mimarlık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Karademir tarafından kuruldu.

Ani İç Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

Ani İç Mimarlık Anonim Şirketi Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Koray Hatay tarafından kuruldu.

Mimarlık tutku ile bağlı olmadan yapılabilecek bir meslek değil!

Koray Yavuzer, "Mimarlık mesleği tutku ile bağlı olmadan yapılabilecek bir meslek değil. Bir projenin kağıt üzerinde iyi olması, güzel olması ancak hedef kitleye hitap etmemesi zaten başarılı sonuçlar almayı mümkün kılmaz" dedi...

Sekiz Mk Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sekiz Mk Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile 8 Ağustos 2017'de Mehmet Yalçın ve Kübra Şehirli ortaklığında kuruldu.

Sekiz Mk Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sekiz Mk Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Mehmet Yalçın ve Kübra Şehirli ortaklığında 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Hatay MKÜ Mimarlık Fakültesi'nden askeri kışla için proje!

Hatay MKÜ bünyesindeki Mimarlık Fakültesi yönetimi, taşınma kararı olduğu belirtilen kent merkezindeki Askeri Kışla yeri için kabul edilebilir örnek bir proje hazırlayıp Rektörlüğün bilgisine sundu.

ÇMK Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ÇMK Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Tuncay Çumak ve Turgay Çumak ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 5 Eylül'de Esenyurt'ta kuruldu.

Manço Mimarlık, S-Arch 2016 Konsept Tasarım Özel Mansiyon Ödülü aldı!

Manço Mimarlık Tarafından Tasarlanan Hatay İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi Projesi S-Arch 2016 Konsept Tasarım Özel Mansiyon Ödülünü Aldı

CTK İnşaat ve İç Mimarlık bürosu Hatay'da açıldı!

Kadın girişimci Ayça Özkan ve eşi Cemal Korhan Topal'ın ortaklaşa açtıkları CTK İnşaat ve İç Mimarlık bürosu düzenlenen törenle açıldı.

Manço Mimarlık'ın Hatay projesi S-Arch Ödülleri finalinde!

Manço Mimarlık tarafından tasarlanan Hatay İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi Projesi, Uluslararası S-Arch 2016 Konsept Tasarım Ödülleri'nde finale kaldı.

Mimyapmühendislik Mimarlık İnşaat Turizm Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mimyapmühendislik Mimarlık İnşaat Turizm Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi, Ramazan Yücel tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Mart'ta Büyükçekmece, Çekmeköy Mahallesi, Hadımköy Yolu Caddesi'nde kuruldu.

Hatay MKÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri strüktür tasarlayıp inşa ettiler Haberi

Hatay MKÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri strüktür tasarlayıp inşa ettiler

Final çalışması kapsamında gruplara ayrılan öğrenciler, tüm eğitim dönemi boyunca öğrendikleri tasarım ilkeleri ışığında, 3 hafta boyunca, 1/20 ölçekli maketleri, eskizleri ve teknik çizimleriyle, strüktür tasarımları için stüdyo yürütücüleri eşliğinde çalıştılar. Mimarlık Fakültesi'nin henüz yeni öğrencileri, üç haftanın sonunda olgunlaşan tasarımları, özverili ve gayretli çalışmaları sonucunda grupça inşa ettiler. Kimi oturma birimi, kimi sergileme ünitesi, kimi gölgeleme elemanı, kimi hayvan barınağı olan tasarımlar ise büyük beğeni gördü.

Stüdyo yürütücüleri, konuya ilişkin olarak yaptıkları açıklamada, “Öğrencilere yönelik bu çalışmada yalnızca teorik boyutta kalınmayarak, uygulama aşamasına da geçilmesiyle, profesyonel yaşantılarında karşılaşabilecekleri sorunları aşma kabiliyeti kazanmalarına yardımcı olunmuştur. Ayrıca öğrencilerimiz, kendi tasarımlarını uygulamanın mutluluğunu tatmışlardır” şeklinde görüş belirttiler.     


Antakya Gazetesi    ...