02 / 05 / 2024

Hatay Samandağ yıkım

Hatay Samandağ yıkım

Hatay Samandağ'da kıyı şeridinde bulunan hazine arazilerinde başlayan yıkım tepkilere neden oldu.

Hatay Samandağ'da yıkım gerginliği bitmiyor!

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, kıyı kenar çizgisinde yer alan ve izin alınmadan inşa edildikleri ortaya çıkan yapıların yıkım çalışmalarında gerginlik devam ediyor.

Hatay Samandağ'da yıkım gerginliği!

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, kıyı kenar çizgisi üzerinde yer alan ve izin alınmadan inşa edildikleri söylenen yapılar yıkılıyor.

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne’de orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı verilen konutların tahliye edilmesi için bir günlük süre tanındı. Yıkım için gelen ekip vatandaşların direnmesi üzerine geri gitti. İşte detaylar...

Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı konutların yıkımı devam ediyor.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

Hatay'da enkaz ve yıkım ekipleri 30 mahallede var gücüyle çalışıyor!

Hatay Valiliği'nden açıklama geldi. Antakya ve Defne ilçelerinde acil yıkılması gereken binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları 30 mahallede devam edecek.

Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi tutuklandı!

Hatay depreminde yıkılan Rönesans Rezidans müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Hatay Büyükşehir'den 61.3 milyon TL'ye teleferik yapım işi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay ili, Antakya İlçesi Habib-İ Neccar Dağı arası 1100 metre uzunlukta teleferik yapımı ve 22 yıla kadar işletilmesini 61 milyon 312 bin 515 TL muhammen bedelle ihale ediyor.

Hatay Büyükşehir'den 27.3 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti Belediyeye ait Hatay ili, Antakya ilçesi, Saraycık Mahallesi, 3447 parselde yer alan taşınmazı 27 milyon 319 bin 250 TL'ye satıyor. 

Hatay Samandağ'da yıkım gerginliği bitmiyor!

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, kıyı kenar çizgisinde yer alan ve izin alınmadan inşa edildikleri ortaya çıkan yapıların yıkım çalışmalarında gerginlik devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Kasım ayı toplantısı yapıldı!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13’üncü maddesi gereğince Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. birleşimi dün gerçekleşti.

Hatay Büyükşehir yeni yollar açıyor!

Kentte hayata geçirdiği yol yatırımlarına hız kesmeden devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Gülkent Mahallesi’nde halkın kullanımına sunmak üzere yeni yol açma, genişletme çalışması gerçekleştirdi.

Hatay Büyükşehir projeleri MIPIM'e damga vurdu!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr.Lütfü Savaş dünyanın en büyük Gayrimenkul Yatırım ve Emlak Fuarı olan MIPIM’de Hatay’a çağ atlatacak projelerini tanıtıyor.

Hatay Samandağ yıkım Haberi

Hatay Samandağ yıkım

Hatay'ın Samandağ ilçesinde kıyı şeridinde bulunan hazine arazilerinde başlayan yıkım işlemine vatandaşlar tepki gördü. Bazı işletme ve sera sahipleri yıkım işlemi nedeniyle belediye ve kaymakamlıkla karşı karşıya geldi.

Ulusal Gazetesi'nde yer alan habere göre; dahil şeridinde 300 dönümlük hazine arazisinin Samandağ belediyesine verilmesi, "Nihayet devlet halkı gördü" dedi. Samandağ belediyesi ilçe turizmini geliştirmek amacıyla yeni bir proje hazırladı. Yıkım işlemine bazı işletme ve sera sahipleri tepki gösterirken, ellerinde yapı kayıt belgesi olanlar ise yargıya başvuruda bulundu. Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, sahilde hazine arazisine ev yapan bazı kişilerin sıra kendilerine gelir düşüncesiyle provakasyon yaptığını, Samandağ halkının bu provakasyona gelmeyeceğini kaydetti.

İlçeye gelen turist sayısının 100 bin kişi olduğunu söyleyen Eryılmaz, Samandağ'ın geleceği için tüm sahili turizme ve halkın kullanımına sunmak...