17 / 05 / 2024

Hatay tarihi belediye binası kent müzesi mi oluyor

Hatay tarihi belediye binası kent müzesi mi oluyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, hayırsever Aysel Sabuncu'ya 160 bin lira harcattığı 'Kent Müzesi' projesinden vazgeçip 'makam olacak' demesi mahkemeye taşındı.

Sultangazi'de 2 adet arsa ile 2 adet arazi ve 1 iş yeri satılıyor! Belediye tarihi verdi! 

İstanbul ili Sultangazi Belediye Başkanlığı, Sultangazi ve Arnavutköy ilçelerinde yer alan 5 adet gayrimenkulü satıyor. İşte ihale tarihi ve fiyatlar...

Hatay'da tartışmalara neden olan rezerv alanıyla ilgili son dakika gelişmesi! Belediye Başkanı Savaş açıkladı!

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, son zamanlarda tartışma konusu olan Hatay'daki 'rezerv alan' ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. 

Hatay Hassa'da 31 adet arsa satılıyor! Tarihi Belediye açıkladı! 

Hatay Hassa Belediyesi, Hatay ili, Hassa ilçesi, Karşıyaka ve Ardıçlı (Şükrükanatlı) mahallelerinde yer alan 31 adet konut ve ticaret+konut imarlı arsayı satıyor. Peki Hatay Hassa'da yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Belediye O ilimizde arsa ve dükkanları ihale ile satışa çıkardı! Bu fırsatı kaçırmayın! İhale tarihi 9 Şubat 2023!

Bir belediye daha çok sayıda arsa ve dükkanları ihale ile satışa çıkardı! Bu fırsatı kaçırmayın! İhale tarihi 9 Şubat 2023’te gerçekleştirilecek.

Hatay'da 3+1 ve 4+1 konutlar 340 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! Büyük fırsat!

Hatay İskenderun Belediye Başkanlığı, İskenderun ilçesinde bulunan 3+1 ve 4+1 konutları 340 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte fiyatlar...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hatay tarihi Meclis binasının restorasyonu başladı!

Hatay Devleti döneminde meclis binası olarak kullanılan ve bir süre önce Hatay Valiliği öncülüğünde kültür-sanat merkezi haline getirilmesine karar verilen tarihi binanın restorasyon başladı, çalışmaların 2021 Şubat'ta bitmesi öngörülüyor...

Hatay'da tarihi PTT binasının merdivenleri çöktü!

Hatay'da Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü olarak kullanılan tarihi taş binanın merdivenleri çöktün meydana geldi...

Hatay’da tarihi dokular eski görünümüne kavuşuyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın tarihi dokusunu bozmadan devam ettiği restorasyon çalışmalarıyla tarihi değerler ortaya çıkardı.

Hatay'ın tarihi taş evleri zamana direniyor!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Antakya'da tarihi ev ve sokaklar yıllara meydan okuyor. Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör: "Bu evler turizme hizmet ederken bir de yöre halkının kültürünü de en güzel şekilde yansıtıyor" dedi.

Tarihi Hatay meclis binası müze olacak! 

Hatay’ın bağımsızlığı sırasında meclis toplantılarına ev sahipliği yapan bina, yıllar sonra kamulaştırıldı. Tarihi yapı sinema ve künefeci olarak da kullanılmıştı. Şimdi ise bina müzeye dönüştürülecek. 

Hatay'daki tarihi evler restore edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi dokusuna sahip çıkarak eski Antakya evlerini restore ediyor.

Hatay Samandağ'da kıyı kenar mağdurlarına açıklama!

Hatay Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, kıyı kenar çizgisi mağduru vatandaşlarla bir araya geldi. Nehir, açıklamalarıyla kıyı kenar çizgisinde evleri bulunan vatandaşlara umut verdi.

Hatay tarihi belediye binası kent müzesi mi oluyor Haberi

Hatay tarihi belediye binası kent müzesi mi oluyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Lütfi Savaş, tarihi belediye binasını 'Kent Müzesi' yapacağını söyleyerek, hayırsever iş kadını Aysel Sabuncu ile yardım için protokol imzaladı. Proje çizimi, TRT'ye belgesel yaptırılması ve kitap basımı için toplam 160 bin lira harcayan Aysel Sabuncu, müzeden vazgeçilip tarihi binaya Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamının taşınacağını öğrenince, boşa giden paranın karşılanması için dava açtı. Sabuncu ayrıca 10 bin lira manevi tazminat talep etti. Duruşmanın 27 Ekim 2015 Salı günü yapılacağı bildirildi. 


SAVAŞ RİCACI OLMUŞTU 

Yaptığı yardımlarla adını duyuran ve özellikle eğitim alanına yaptığı bağışlarla tanınan Hataylı iş kadını Aysel Sabuncu, yaşadığı süreci SABAH GÜNEY'e anlattı. Daha önce Antakya Belediye Başkanı olan Lütfü Savaş'ın kendisinden müze için ricada bulunduğunu ifade eden Sabuncu, "Başkan Savaş, Hatay'ın kültürünü yaşatacak bir Kent...