05 / 05 / 2024

hatayda altyapı şart

hatayda altyapı şart

Hatay Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğince düzenlenen Hatay Turizm Çalıştayı tamamlandı. Çalıştayda Hatay'ın turizm alanındaki faaliyetleri konuşuldu.

Küresel emlak piyasasında rekor artış! 365,51 trilyon dolara ulaştı!

Trem Global, geçen sene Precedence Research tarafından belirlenmiş olan, küresel emlak ve altyapı piyasasının 365,51 trilyon dolara kadar ulaşmasıyla adeta rekor bir artış kaydettiğini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısı ile Ankara-Konya ve Konya-Ankara hattında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenledini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Kanal İstanbul Türkiye'nin dünyadaki gücünü artıracak!

Yaz aylarından başlanılması planlanan Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje ile Türkiye'nin dünya genelinde güç ve etkinliğinin artıracağını dile getirdi. 

Kentsel dönüşümde altyapı şartı!

Üç büyük şehrimizin yüzde 60’ı kaçak, ruhsatsız ya da kötü yapılaşmadan oluşuyor. Bu yapılar kentsel dönüşümle yenileniyor. Ancak dönüşümde ise altyapı şartı aranması gerekiyor.

Türklerin Küba'daki inşaat yatırımları artıyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada "Küba'daki Türk yatırımları artıyor. İlişkilerimizi tarım, inşaat, altyapı, enerji, sağlık ve turizm sektörlerinde geliştireceğiz." dedi.

Cahit Turhan: Mega projelerle Türkiye'nin önemini artırıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Bir Kuşak Bir Yol Projesi" ile gelecek dönemde Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyanın öneminin daha da artacağını belirtti. Turhan,  "Mega projelerle Türkiye'nin önemini artırıyoruz'' dedi.

Çin Ulusal Varlık Fonu ABD’ye doğrudan yatırımlarını artıracak!

Çin Ulusal Varlık Fonu ABD’ye doğrudan yatırımlarını artıracak. Şirket bonoları, devlet tahvilleri, risk fonları, uzun dönemli altyapı, sanayi, gayrimenkul yatırımları ve ABD devlet tahvilleri CIC fonunun yatırımları arasında yer almaktadır.

Ahmet Arslan: Altyapı yatırımları gelişme için şart!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasını sürdürdüğünü, altyapı yatırımlarının ekonomik gelişmenin sağlıklı olabilmesi için şart olduğunu belirtti.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da altyapı yatırım ihtiyacı artıyor!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanı Rona Yırcalı, "300 milyondan fazla Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi insanı, her yıl 100 milyar dolarlık altyapı yatırımına ihtiyaç duyuyor ve bu ihtiyaç artarak devam edecek." dedi.

Sakarya Karasu'ya 70 milyonluk altyapı yatırımı!

Yeni büyükşehir yasasının ardından SASKİ hizmet sınırlarına dâhil olan Karasu ilçesinde altyapı çalışmalarındaki memnuniyet her geçen gün artıyor.

Elazığ'daki altyapı ve üstyapı projeleri yeni yatırımları artıracak!

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, bu yıl Elazığ'da yapılacak altyapı ve üstyapı projelerinin kentte yapılacak yeni yatırımların önünü açacağını belirtti. İşte Öztop'un açıklaması şöyle:

Hatay'da turizm için altyapı şart!

Hatay Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğince düzenlenen Hatay Turizm Çalıştayı tamamlandı. Çalıştayda Hatay'ın turizm alanındaki faaliyetleri konuşuldu.

Kayseri Pınarbaşı'nın altyapısı yenilendi!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Pınarbaşı ilçesinde yaptığı ziyaret ve yatırım toplantılarında ilçelerdeki altyapı yatırımlarını büyük ölçüde bitirdiklerini, şimdi konforu artırmaya yönelik çalışacaklarını söyledi.

hatayda altyapı şart Haberi

hatayda altyapı şart

Türkiye'nin inanılmaz bir turizm bölgesi olduğunu belirten Hatay Valisi Ercan Topaca, "İstediğimiz yerde değiliz. 30 milyon turist yetmez, 2023 hedefi 50 milyon. 50 milyar dolar da gelir ön görülüyor" dedi.


TURİST GELMEZ

Turizmin olmazsa olmazının altyapı olduğunun altını çizen Vali Topaca: "Bunun da doğrudan doğruya muhatabı bizim şu anki mevzuatımız anlamında önemli olanlar belediyelerimiz, valilik olarak bizim de sorumluluklarımız yetkilerimiz var Kültür Bakanlığı dolayısıyla. Bu yapıların kavga etmeden turizm alanında da birlikte çalışma zorunluluğumuz var" diye konuştu.



Sabah...