15 / 05 / 2024

hattat holding enerji grubu

hattat holding enerji grubu

Hattat Holding Enerji Grubu - Hema Enerji Taşkömürü Madeni’nde ilk kazmayı “eksi 710” metrede Enerji ve Tabii Bakanı Taner Yıldız ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar vurdu...

Hattat Holding'ten Büyükçekmece'ye dev yapay ada projesi! 1.730 rezidans ve 390 odalı otel yapılacak!

Hattat Holding’in girişimi olan Hema Endüstri Pearl of İstanbul için düğmeye bastı. İstanbul Büyükçekmece'de hayata geçirilecek olan proje 963 milyon TL'ye mal olacak.

Rams Tower: Diamond of İstanbul'un adı değişti! 

Hattat Holding’e ait Maslak’ta konumlanan ve inşaatı yarım kalan Diamond of İstanbul projesi, Kazakistan'da faaliyette bulunan RAMS Global tarafından tamamlanacak. İşte ayrıntılar...

Sabancı Holding Türkiye ve ABD'de iki yeni şirket kurdu

Sabancı Holding enerji ve iklim teknolojileri konusunda Türkiye ve ABD'de kurduğu iki yeni şirketle ilgili KAP'a açıklama yaptı. Açıklama kapsamında ABD'de gerçekleştirilerek güneş enerji projesi hakkında bilgi verildi. İşte detaylar...

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'ne sattı!

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi tarafından işletilen Temiz Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na sattı.

Diamond of İstanbul projesinin yeni imar planına CHP'den tepki!

CHP, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı Hattat Holding’in imara uygun olmaması gerekçesi ile mühürlenerek yarım kalan Maslak’taki gökdelen projesinin önünü açan imar planlarına itiraz edeceğini duyurdu...

Limak'tan 2 milyar dolarlık yatırım hamlesi!

Limak Holding enerji, çimento, havalimanı, inşaat ve turizmde 2 milyar dolar yatırım yapacak. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 4,1 milyar dolar cirolu grubun bu yıl yüzde 20 büyüme hedefiyle yeni yatırımları devreye alacağını belirtti.

İlk yerli güneş paneli fabrikası Ankara'da kuruluyor!

Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata, Karapınar YEKA güneş projesi kapsamında Türkiye'nin ilk entegre panel üretim fabrikasının Ankara'daki Başkent OSB'de kurulacağını açıkladı.

Türkerler Holding'ten enerji sektörüne 2.9 milyar dolar yatırım!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, '' Enerji sektörüne bugüne kadar 750 milyon dolar yatırdık. 3 yılda 2.9 milyar dolarlık yatırımı tamamlayacağız.''dedi.

Hattat Holding'in Amasra projesini ÇED raporu durdurdu!

Amasra halkının yıllardır sürdürdüğü mücadele sayesinde Hattat Enerji, maden çalışmalarına 3 ay ara verdi. 850 çalışan ise ücretsiz izne gönderildi.

Pearl of İstanbul projesi 2017'ye kaldı!

Hattat Holding'in Kumburgaz sahiline yapacağı dev projesi Pearl of İstanbul, 2017 yılına kaldı. Denizi doldurularak yapılacak olan projede son durum...

Güriş Holding'ten Kırklareli’ne enerji yatırımı!

Güriş Holding, Kırklareli’ndeki 25.6 MW’lık Zeliha Rüzgâr Enerji Santrali’ni (RES) portföyüne ekledi. Güriş, yılda 92.000.000 kWh elektrik üretecek.

Enerjisa 5 yılda 10 milyar liralık yatırım yapacak!

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, Enerjisa'nın gelecek dönemde yapacağı yatırımlara ilişkin, "Sadece elektrik dağıtım tarafında yılda 1-1,5 milyar lira olmak üzere, 5 yılda toplam 10 milyar liraya yakın yatırım planlıyoruz." dedi.

Büyükçekmece Güzelce'ye yeni cami yapılacak!

Hattat Holding ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında yapılan şüpheli protokol kapsamında İBB’ye devredilen Büyükçekmece Güzelce’deki Kadir Topbaş’ın villarının arkasında yer alan arazilerden birine cami yapılacak.

hattat holding enerji grubu Haberi

hattat holding enerji grubu

Hema Enerji Bartın-Amasra Taşkömürü Madeni’nde eksi 710 metreye inen Yıldız ve Bayraktar’ın çıkardıkları ilk kömür kendilerine özel anı olarak hediye edildi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Hattat Holding Batı Karadeniz Mega Enerji Üssü Projesi’nde yer alan - 720 metre derinliğindeki 573 milyon ton rezerv bulunan Bartın – Amasra Taşkömürü Üretim Kuyusu’nda incelemelerde bulundular.


Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat ile Hema Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat’ın eşlik ettiği ziyarette, Bartın-Amasra Taşkömürü Üretim kuyusu ile Hema Enerji Termik Santral Projesi hakkında,  Hattat Holding Kurumsal İletişim Müdürü Tolga Tonguç’tan bilgi alan Yıldız ve Bayraktar, madende eksi 710 metreye kadar inerek ilk kazmayı vurarak madenin ilk taşkömürünü çıkardı.


Çıkarılan kömürün yaklaşık 5000-6000 kalori civarında...