28 / 04 / 2024

hava kalitesi nedir

hava kalitesi nedir

Hava kalitesi değerlendirme ve yönetimi yönetmeliği 26898 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, hava kalitesinin iyi olduğu yerlerde mevcut durumu koruma ve diğer durumlarda iyileştirme amacı taşıyor...

Hava kalitesinin korunması yönetmeliği!

Hava kalitesinin korunması yönetmeliği, 2 Kasım 1986 tarihinde 19269 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, Çevre Kanunu’nun 1 ve 3 üncü maddelerinde öngörülen amaç ve ilkeler doğrultusunda hazırlanan esaslara yer veriliyor...

Luxell Fastfryer Hava Fritözü ne kadar, en uygun nereden alınır? 25 Mart 2023 fiyat listesi...

Luxell LXAF-01 Fastfryer Sıcak Hava Fritözü, çok az sıvı yağla temiz ve kokusuz bir şekilde kızartma yapmanıza imkan sağlar. Üretici garantili Luxell LXAF-01; kalitesi, dijital göstergeleri ve kullanıcı dostu özellikleri ile öne çıkıyor. Peki, Luxell LXAF-01 kaç litre?

King KYF-25 Magic Fry Yağsız Sıcak Hava Fritözü en uyguna nerede satılıyor ? Fiyatı nedir?31 Ocak 2023 fiyat listesi

Bir çok yemeği çok az yağ ile zahmetsiz bir şekilde yapan sıcak hava fritözü bir çok kadına mutfak işlerinde kolaylık sağlıyor.

Aybar Kar Fırtınası nedir? İstanbul’da kar ne zaman duracak? Kar ne zaman bitecek? İşte 5 günlük hava tahmini…

İstanbul’da Aybar Kar Fırtınası bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, 9-14 Mart tarihlerinde Aybar Kar Fırtınası, İstanbul’u etkisi altına alacak. Peki Aybar Kar Fırtınası nedir? İstanbul’da kar ne zaman duracak? Kar ne zaman bitecek? İşte detaylar…

Mehmet Emin Birpınar: Sürdürülebilir yapılar inşa etmek gerekiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Türkiye'de enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 35'inin binalardan kaynaklandığını belirtti. Birpınar, "Hava kalitesi yüksek, su ve enerjiyi etkili kullanan, sıfır atık sistemi kullanan akıllı binaların yapılması gerekiyor." dedi...

Fikirtepe'de hava kalitesi ölçümü yapıldı!

Fikirtepe'de hava kalitesi ölçümü yapıldı. Kadıköy Belediyesi tarafından Fikirtepe’de yaptırılan hava kalitesi ölçümlerinin sonuçları ürkütücü düzeyde.

Çanakkale’de yapımı planlanan santraller hava kalitesini etkiler!

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “Çanakkale’de yapımı planlanan santrallerin hava kalitesi, sağlık ve toprak üzerinde ciddi etkilerinin olduğunu ve bu etkilerin çok uzak mesafelere uzandığını gördük” dedi.

Hava Kalitesi İzleme İstasyonları'nın sayısı 330'a çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2016'da 249 olan Hava Kalitesi İzleme İstasyonu sayısının, 2017 sonuna kadar 330'a çıkarılması hedefleniyor.

Bakanlık'tan İstanbul’un hava kalitesi hakkında açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Son günlerde yazılı ve görsel basında İstanbul’un hava kalitesi konusunda çıkan haberlere ilişkin olarak açıklama yaptı. İşte o açıklama:

İSKİD binalarda mavi bayrak uygulamasını başlatacak!

Nefes alan binaların önemine dikkat çeken İSKİD, binalara da tıpkı plajlarda olduğu gibi ‘mavi bayrak’ uygulamasını öneriyor. İSKİD, hava kalitesi iyi olan binalarda bu uygulamayı başlatmayı hedefliyor.

Samsun'da 20 yeni hava kalitesi ölçüm istasyonu hizmette!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hava kalitesinin en doğru şekilde tespit etmek için çalışmalarına devam ediyor. Bakanlık bu bağlamda ülkemizde kurulu bulunan 195 hava kalitesi ölçüm istasyonu sayısını 330’a çıkaracak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan temiz hava merkezleri açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temiz hava merkezleri ile ilgili açıklama yaptı. 2005 yılında hava kalitesi ölçüm istasyonlarının kurulumuna başlayan Bakanlık, günümüz itibari ile 195 adet istasyona sahip Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı kurdu.

Kadir Topbaş 16. CODATU Konferansı'na katıldı!

Kadir Topbaş Gelişmekte Olan Ülkelerde Kentsel Ulaşım Konferansı'na katıldı. Konferansın konusu “Enerji, iklim değişikliği ve hava kalitesi sorunları: gelişmekte olan ülkelerde ve ekonomilerde kentsel ulaşım politikalarının rolü” olarak belirlendi.

Hava, su ve baca kalitesi izlemede yeni dönem!

Hava, su ve baca kalitesi izlemede yeni dönem başlıyor. 2014 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan yaklaşık beş milyon TL yatırımla Çevre Referans Laboratuvarı en son teknoloji ile donatıldı.

hava kalitesi nedir Haberi

hava kalitesi nedir

YÖNETMELİK


Çevre ve Orman Bakanlığından:


HAVA KALİTESİ DEĞERLENDİRME VE YÖNETİMİ YÖNETMELİĞİ

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

             Amaç

             MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; hava kirliliğinin çevre ve insan sağlığı üzerindeki zararlı etkilerini önlemek veya azaltmak için hava kalitesi hedeflerini tanımlamak ve oluşturmak,  tanımlanmış metotları ve kriterleri esas alarak hava kalitesini değerlendirmek, hava kalitesinin iyi olduğu yerlerde mevcut durumu korumak ve diğer durumlarda iyileştirmek, hava kalitesi ile ilgili yeterli bilgi toplamak ve uyarı eşikleri aracılığı ile halkın bilgilendirilmesini sağlamaktır.


             Kapsam

             MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, hava kalitesi standartlarını ve hava kalitesinin değerlendirilmesini, "bölge"ler ve "alt bölge"lerin oluşturulmasını ve tüm bölgelerde...