17 / 05 / 2024

hava kirliliği 2015

hava kirliliği 2015

Küresel ısınmanın ve hava kirliliğinin ana sebeplerinden biri olarak gösterilen karbonmonoksit emisyonunun yüzde 60 ’ından 6 ülke sorumlu. İşte sorumlu olan o 6 ülke...

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

İstanbul'un tarihi yapıları risk altında!

Dünya Hava Kirliliği Raporu'nda Türkiye, 106 ülke arasında 46'ncı sırada yer aldı. Uzmanlar, bu durumun tarihi yapılara zarar verdiğini söyledi.

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Uzmanlar uyarıyor: Deprem üfürükçüleri bilgi kirliliği yaratıyor!

Elazığ’daki depremin ardından uzman olmayan kişiler tarafından bilgi kirliliği yaratan açıklamaları yayılmış durumda. Ortaya atılan bu açıklamaları bilim insanları yorulmadı ve uyarılarda bulundu.

Marmaris'te gecekondu ve moloz kirliliği tepkisi!

Muğla'nın Marmaris bölgesinde gecekondu tarzı yapılar ve inşaat molozları görüntü kirliliği oluşturduğu iddia edilerek tepkilere neden oldu.

Temiz hava solutan öngörü yazılımı!

Siemens büyük şehirlerdeki hava kirliliği oranını birkaç gün önceden doğru bir şekilde tahmin etmek için yapay sinir ağlarını temel alan akıllı bir yazılım geliştirdi. Bu yazılım şehirlere ve sakinlerine bu bilgileri hava kirliliği zirve yapmadan önce vererek yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda

İmar kirliliği oluşturanlara 5 yıla kadar hapis cezası!

Katıldığı canlı yayında sorulara yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bundan imar kirliliği oluşturanlara 5 yıla kadar hapis cezası çarptırılacağını söyledi...

Akıllı şehirler maliyetleri de azaltıyor!

Türkiye hızla şehirleşiyor.Tabi bunun altyapı, atıklar, hava kirliliği gibi birçok maliyeti bulunuyor. Türkiye'de sürdürülebilir şehirler kapsamında bu çalışmaları kredilerle destekleyen IFC'nin, İzmir'de trafiği yüzde 25 azaltan trafik kontrol merkezi dünyada örnek gösteriliyor.

İzmir Bölgesel Temiz Hava Merkezi mecliste konu oldu!

İzmir'deki Bölgesel Temiz Hava Merkezi'nin faaliyete geçeceği tarih ve Aliağa ilçesindeki hava kirliliği ve kanser vakalarına karşı alınacak tedbirler meclis gündemine taşındı..

Çin'de havayı temizleyen dikey ormanlar inşa edilecek!

Hava kirliliği nedeniyle bazı bölgelerinde "Ulusal Kırmızı Alarm" verilen Çin bu durumla mücadele edebilmek için çareyi dikey ormanlar inşa etmekte buldu.

Mega şehirleri gelecekte ne bekliyor?

Gittikçe daha fazla insan şehirlerde yaşıyor. Hava kirliliği, evsel atıklar, yoğun trafik… Mega şehirler gelecekte çok fazla sorunla başa çıkmak zorunda kalacak.

İzmir’deki raylı sistem uzunluğu 130 kilometreye ulaştı!

İzmir’deki raylı sistemler son 6 yılda 11,6 kilometreden 130 kilometreye çıktı ve yüzde 1100 oranında büyüdü. Sistem, diğer yandan çevre, gürültü ve hava kirliliği ile trafik üzerinde de olumlu etkiler yarattı.

Kent merkezlerine parayla giriş tartışma yarattı!

Kent merkezlerine girişte araçlardan para alınmasıyla ilgili başlatılan çalışma tartışma yarattı. Çevre mühendisleri durumun gündeme gelmesinin bile hava kirliliği açısından çok önemli olduğunu belirtirken bazı meslek grupları duruma tepkili.

hava kirliliği 2015 Haberi

hava kirliliği 2015

Dünyadaki hava kirliliğinden ve küresel ısınmadan sorumlu olan 6 ülke söyle:


Çin

CO2 emisyonu: 11 milyar ton


ABD

CO2 emisyonu: 5.8 milyar ton


Hindistan

CO2 emisyonu: 2.6 milyar ton


Rusya

CO2 emisyonu: 2 milyar ton


Japonya

CO2 emisyonu: 1.4 milyar ton


Almanya

CO2 emisyonu: 836 milyon ton



TOKİ...