14 / 05 / 2024

hava kirliliği projeleri

hava kirliliği projeleri

Dünya Sağlık Örgütü ( DSÖ ), hava kirliliğine ilişkin bugün yayımladığı raporunda, dünyada 8 ölümden birinin hava kirliliğinden kaynaklandığını belirtti. Dünyada 2012'de hava kirliliği 7 milyon kişinin erken ölümüne neden oldu.

Yunanistan'da hava kirliliğine karşı bedava elektrik!

Yunanistan'da hükümet, hava kirliliğini önlemek amacıyla bedava elektrik uygulamasının hayata geçirileceğini açıkladı. Uygulama, Yunanistan Sağlık Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı' nın ortak imzaladığı karar uyarınca başlatılacak...

Türk Hava Yolları 90 bin TL maaşla personel arıyor! 1000 personel alımı için elinizi çabuk tutun!

Türk Hava Yolları, iş arayan kişileri sevindirecek bir haber geldi. THY, 90 bin TL maaşla çalışacak pilot arıyor. İşte detaylar!

1993 yılı ve sonrası için Türk Hava Yollarından personel alımı! KPSS şartı istenmiyor!

Türk Hava Yolları, iş arayanlar için sevindirici bir haber duyurdu. İş arayanlar, THY bünyesinde çeşitli pozisyonlarda çalışma imkanına sahip olacak. Tüm detaylar haberimizde...

Nur Fettahoğlu'na imar kirliliği suçlaması!

Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşinin başı dedesinden kalma binalarıyla dertte. Fettahoğlu ve kardeşi yurt olarak kullanılan binayı imar affından yararlanarak tadilat ettirdi. Sonrasında ise kız kardeşler imar kirliliğine neden olmak suçundan ihbar edildi.

TOKİ Karadeniz ve İç Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesinde hayata geçireceği projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

İstanbul'un tarihi yapıları risk altında!

Dünya Hava Kirliliği Raporu'nda Türkiye, 106 ülke arasında 46'ncı sırada yer aldı. Uzmanlar, bu durumun tarihi yapılara zarar verdiğini söyledi.

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Uzmanlar uyarıyor: Deprem üfürükçüleri bilgi kirliliği yaratıyor!

Elazığ’daki depremin ardından uzman olmayan kişiler tarafından bilgi kirliliği yaratan açıklamaları yayılmış durumda. Ortaya atılan bu açıklamaları bilim insanları yorulmadı ve uyarılarda bulundu.

Süleyman Kılınç Adıyaman için projelerini açıkladı!

AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Süleyman Kılınç, yeni dönem için hayata geçireceği projeleri anlattı. Kılınç, ''Vatandaşlarımızın rahat edeceği, mutlu olacağı müreffeh bir şehir hedefimiz olacaktır” diye konuştu.

Manisa Yunusemre'de kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirildi!

Manisa Yunusemre Belediye Başkan Adayı Çerçi, ''Başta TOKİ çalışmalarımız olmak üzere kentsel dönüşüm, yeni sanayi sitesi projemiz olmak üzere önemli mesafeler aldık'' diyerek hayata geçirdiği projeleri anlattı.

Çelik-İş Sendikası'nın metruk binası yıkıldı!

İskenderun’da doğurduğu sakıncaların yanı sıra görüntü kirliliği ve çevrede yaşayan vatandaşlarda da rahatsızlık veren metruk binaların yıkımına devam edenİskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Süleymaniye eski çelik-iş sendikasının metruk binasının yıkım çalışmalarını denetledi.

Uzungöl'de imar kirliliğine türkülü tepki!

Karadenizli sanatçı Apolas Lermi, Trabzon'un Çaykara ilçesinde imar kirliliği tartışmaları ile gündeme gelen Uzungöl için türkü yazdı.

İstanbul’da hava kirliliğinin nedeni yükselen inşaatlar!

İstanbul Kocaeli arasında yapılması planlanan otoyolunun nihai ÇED raporunda, İstanbul’da yükselen inşaatların kirliliğe sebep olduğu belirtildi.

hava kirliliği projeleri Haberi

hava kirliliği projeleri

7 milyon kişinin hava kirliliğine bağlı etkenler nedeniyle yaşamını yitirdiğinin belirtildiği raporda, 5,9 milyon kişinin öldüğü Asya ve Pasifik'in kirlilikten en fazla etkilenen bölgeler olduğu vurgulandı.


Rapor, hava kirliliği ile kalp-damar hastalıkları, kanser ve solunum yolları hastalıklarıyla bağlantısı olduğunu ortaya koydu.


DSÖ'nün Halk Sağlığı Bölümü başkanı Dr. Maria Neira, bu rakamların 2008'de yapılan bir önceki araştırmaya göre ölümlerde büyük artış olduğunu gösterdiğini, durumun şoke edici ve endişe verici olduğunu belirtti.


Neira, hava kirliliğinin artık sağlığı en fazla etkileyen çevresel etken olduğunu vurgulayarak, bundan zengin de, yoksul da olsa tüm ülkelerin etkilendiğine dikkati çekti.


Maria Neira, ''Veriler, soluduğumuz havanın daha temiz hale getirilmesi için harekete geçmek gerektiğini gösteriyor'' ifadesini kullandı.


Raporda, 2012'de, yaklaşık 3,7 milyon kişinin dış mekandaki hava kirliliğine bağlı etkenler nedeniyle yaşamını yitirdiği,...