17 / 05 / 2024

Hava parası nasıl alınır

Hava parası nasıl alınır

Hava parası, kiralanmış bir yerin boşaltılması karşılığında çıkan kiracıya örf olarak ödenen paraya deniyor. Peki, hava parası yasal mıdır? Hava parası nasıl alınır? İşte yanıtı..

Borsada kar hesabı nasıl yapılır? Her para artışı kar mıdır?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yükselişini sürdürürken, yatırımcıların da ilgisi artıyor. Peki enflasyon karşısında parasını korumak isteyenler borsada ne zaman kazandım diyebilir. Her para artışının kar anlamına gelmediğini belirten sermaye yönetmeni Dilek Sönmez, borsada kar hesabının nasıl ya

Günde 1 paket sigara parasına nasıl yatırım yapılır?

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda takipçilerine sigarayı bırakarak, yatırımcı olmalarını tavsiye etti. Gültekin nasıl yatırım yapacaklarını da süre vererek açıkladı.

Hafta sonu hava nasıl olacak? Hafta sonu yağmur mu yağacak? İşte 17-18 Haziran hava durumu!

Hafta sonu hava nasıl olacak? Hafta sonu planı olan vatandaşlar havanın güneşli mi, yağmurlu mu olacağını öğrenmek istiyor. İşte detaylar!

İstanbul'da cumartesi pazar hava durumu! Hafta sonu hava nasıl olacak? Yarın hava güzel olacak mı?

Hafta sonu hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı? Hafta sonu dışarda planı olan vatandaşlar, bu soruların yanıtını arıyor. İşte detaylar!

Meteoroloji yayımladı! Yarın hava nasıl olacak? Yarın İstanbul'da yağmur var mı? İşte il il hava durumu!

Hava durumu yarın nasıl olacak? İşe ve okula gidecek vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporunu araştırıyor. İşte detaylar!

Depremzede yol desteği detayları belli oldu! Depremzede yol parası başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara yol parası desteği veriliyor. Peki, destekten kimler faydalanacak? Yol parası desteği için nasıl başvuru yapılacak? İşte detaylar...

Meteoroloji açıkladı! Yarın hava nasıl olacak? Hafta sonu hava nasıl olacak? İstanbul'da 1 haftalık hava durumu!

Meteoroloji il il hava durumu bilgisini paylaştı. Önümüzdeki 4 günün hava durumu nasıl olacak? İşte hava durumuna dair detaylar!

2023 Kömür yardımı nasıl alınır? 2023 kömür yardımı ne kadar?

kömür verilmesi veya maddi destek sağlanmasıdır. Genellikle soğuk ve zorlu hava koşulları nedeniyle ısınma masraflarının arttığı durumlarda, özellikle düşük gelirli veya yardıma muhtaç insanlar için sağlanır. Kömür yardımı başvuruları için vatandaşlar araştırmalar yapıyor. Peki kömür yardımı nasıl a

2 bin TL yardım parası nasıl alınır? Asgari ücretliler faydalanabilir mi?

Asgari ücretle çalışan ve maddi sıkıntılar sebebiyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar için sevindirici haber geldi. Peki 2 bin TL yardım parası nasıl alınır? Asgari ücretliler faydalanabilir mi? Şartlar nedir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ramazan Bayramı'nda hava nasıl olacak 2023? İstanbul’da bayramda hava nasıl olacak?

Ramazan Bayramı’nda hava nasıl olacak ülke genelinde araştırılan konular arasında bulunuyor. İşte detaylar!

TOKİ para iadesi 2023 nasıl alınır? TOKİ başvuru parası iadeleri ne zaman yapılacak?

TOKİ projelerine başvuru yapan ve kurada adı çıkmayan pek çok kişi TOKİ para iadesi 2023 nasıl alınır? TOKİ başvuru parası iadeleri ne zaman yapılacak? sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte o soruların yanıtları...

Bayramda hava durumu nasıl? 7 günlük hava raporu detayları!

Nisanın ilk haftasında Türkiye genelinde başlayan yağmurlu ve soğuk havalar Ramazan boyunca devam etti. Bayramda havanın nasıl olacağı merak konusu oldu. Habertürk meteoroloji mühendisi Hüseyin Öztel tahminlerini yayınladı. İşte 2023 yılı Ramazan Bayramı için hava tahminleri…

TOKİ para iadesi nasıl geri alınır? Hangi bankalardan paramı iade alabilirim?

Sosyal konut projeleRinde kendisine Konut çıkmayan ama yatırdığı 500 TL başvuru parasını geri almak isteyen vatandaşlar TOKİ'de parası kalmış, yada almasını bilmeyen vatandaşlar bu haber tam olarak sizi ilgilendiriyor. Peki TOKİ para iadesi nasıl geri alınır? Hangi bankalardan paramı iade alabilirim

Hava parası nasıl alınır Haberi

Hava parası nasıl alınır

Hava parası yasal mı?

Hava parası, kiralanmış bir yerin boşaltılması karşılığında çıkan kiracıya örf olarak ödenen paraya deniyor. 


Ülkemizde hava parası genellikle ticari faaliyet için kullanılan taşınmazların kiralanması için alınıyor. Hava parasını mal sahibinin alması durumunda alınan bu para kiranın bir cüzü olarak kabul ediliyor.


Hava parasını kiracının başka bir kiracıdan alması durumunda ise alınan bu para kiracının oturma hakkından vazgeçmesinin karşılığı olarak kabul ediliyor. 


Hava parası mevzusu, taraflar arasında birtakım problemlere de neden oluyordu. Ancak, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Borçlar Kanunu gereğince, "hava parası" yasal hale geldi.


Yeni Borçlar Kanunu gereğince işyeri kiralamalarında devreden kiracının sorumluluğu kira sözleşmesinin bitimine kadar ve en fazla da 2 yıl süreyle devam ediyor. Konu ile ilgili yasal esaslar şu şekilde sıralanıyor:


II. Alt kira ve kullanım...