12 / 05 / 2024

Havadan çekilmiş fotoğraflarla İstanbul

Havadan çekilmiş fotoğraflarla İstanbul

1958 yılında İstanbul'un havadan çekilmiş fotoğraflarda, Vatan ve Millet caddelerini, Tophane'de açılan yeni yolu, Beyazıt Meydanı'nın çehresini, Eminönü Meydanı'nı, Beşiktaş Meydanı'nı ve Sahilyolu'nu görmemiz mümkün...

Ev alacaklar aman oyuna gelmeyin: Sahte fotoğraflarla olmayan ev ilana koyuluyor! 

İlan platformlarında sahte konut fotoğraflarıyla vatandaşları kandıran emlakçılar gündeme gelmeye başladı. Bunları yakın takibe alan Ticaret Bakanlığı, 5 gayrimenkul firmasına toplam 575 bin liralık idare para cezası uyguladı. İşte ayrıntılar...

Tekirdağ Ergene'de tarım arazilerine sanayi alanı yapılmasına tepki!

Tekirdağ Ergene'de yapılmak istenen PAKOP plastik sanayi alanı için düzenlenen halkı bilgilendirme toplantısı, tepkiler üzerine yapılmadı. 'Tarım yapılamaz' raporu verilen arazide tarım yapıldığına dair fotoğraflarla toplantıya katılanlar, açıklamalarda bulundu.

Maraş’taki taşınmazlar için envanter çıkarılıyor!

46 yıl sonra açılan ‘hayalet şehir’ Maraş’ta bulunan taşınmazların kimlere ait olduğunu ortaya çıkarmak için envanter çalışmasına başladı. Mini İHA’lar havadan çektikleri fotoğraflarla çalışmaları destekledi.

80'ler ve 90'lar İstanbul'u!

80'li ve 90'lı yılların başından, muhtemelen daha önce görmediğiniz fotoğraflarla, İstanbul'un şehir manzaraları....

İstanbul Yeni Havalimanı havadan fotoğraflandı!

29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilk kez yer radarları kullanılacak. İstanbul Yeni Havalimanı havadan fotoğraflandı... 

Yasmin Erbil Zincirlikuyu'dan ev kiraladı!

Nergis Kumbasar ile Mehmet Ali Erbil'in kızları Yasmin Erbil, son zamanlarda gündemden düşmüyor.  Sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarla sık sık gündeme gelen Yasmin, annesiyle birlikte yaşadığı İstinye'deki evinden taşındı.

Kadir Topbaş: Şemsi Paşa Camisi'nde çatlak yok!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Şemsi Paşa Camisi içerisinde bir çatlak filan yok. Bahçe duvarlarında daha önce var olan çatlaklar var. Onların hepsi fotoğraflarla, belgelerle, raporlarla tespitli" dedşç

Yeni konut projelerinin gözde bölgesi Mahmutbey'de trafik sorunu çözülmeli!

Dün havadan çekilen fotoğraflar Mahmutbey gişelerindeki keşmekeşi tam anlamıyla gözler önüne serdi. Tam 14 şeritlik araç ordusu Mahmutbey gişelerine, ardından da3 şeritlik TEM otoyoluna çıkmaya çalışıyor.

Apple Campus 2'nin inşaatı havadan görüntülendi!

Apple’ın yeni merkez üssü Apple Campus 2'nin inşaatı, hız kesmeden devam ediyor. İşte Campus 2 inşaatında, havadan çekilmiş görüntüler ile son durum..

Gaziantep'te fotoğraflarla kentsel dönüşüm sergisi açıldı!

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Uzmanı Bayram Bozhüyük tarafından Gaziantep’in kurtuluş yıl dönümü olan 25 Aralık’ta Fotoğraflarla Kentsel Dönüşüm: 100 Yıl Önce 100 Yıl Sonra isimli ilk kişisel sergisini açtı.

Define aramak için yasal izin nasıl alınır?

Define aramak için yasal izin alınması gerekiyor. Define aranacak yer 100 metrekareden büyük olamıyor. Bu yer verilecek fotoğraflarla harita veya krokiler üzerinde işaretleniyor. Peki, define aramak için yasal izin nasıl alınır?

İşte Malatya Arena Stadı'nın inşaatında son durum!

Malatya’da yapımı devam eden Malatya Arena Stadı’nda çalışmalar sürerken, stadın havadan çekilmiş fotoğrafları yayınlandı. Yüklenici firma, Malatya Arena’nın en geç 2015 yılı sonunda hizmete gireceğini açıklamıştı.

Akyurt Fuar Alanı son durumu böyle!

Akyurt Fuar Alanı son durumu Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın Twitter'da paylaştığı fotoğraflarla netleşti. Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, Akyurt Fuar Alanı'nndaki son durum şöyle...

Havadan çekilmiş fotoğraflarla İstanbul Haberi

Havadan çekilmiş fotoğraflarla İstanbul



VATAN ve MİLLET CADDELERİ: Evvelce Aksaray'dan Topkapı'ya gitmek için Taşkasap, Sırat köprüsünü teşkil ederdi. Şimdi Garp şehirlerimizdeki bulvar biçiminde modern bir cadde olmuştur. Ayrıca buna muvazi olarak ikinci bir cadde, bu yolu takviye etmektedir. Fotoğraflarımızda solda: (1) Londra asfaltına bağlanan Millet Caddesi, sağda: (2) Yeni yapılacak 100 bin kişilik şehir stadına giden Vatan Caddesi görülmektedir.




TOPHANE'DEKİ YENİ YOL: Her gün sabah akşam vasıtaların yol darlığından kilit oldukları Tophane ile Necatibey Caddesi, yeni açılan yol ile tıkanıklık önlenebilmektedir. Yukarıda...