16 / 05 / 2024

havalimanı işletmeleri kira

havalimanı işletmeleri kira

Cumhurbaşkanlığı’nın özel terminal işletmelerinin yıllık kiralama ücretlerini erteleme kararının olumlu, fakat yetersiz olduğunu dile getiren YDA Havalimanı Yatırım ve İşletme Genel Müdürü Cengiz T. Ayaz, “Karar gözden geçirilmeli” dedi.

Esenboğa Havalimanı için resmen imzalar atıldı! TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı!

Esenboğa Havalimanı için TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı. İşte Esenboğa Havalimanı ile ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın 2043'e kadar ertelenen kira tutarı 1.2 milyar TL! 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın ertelenen kira gelirinin ek bütçenin yüzde 2.7'sine denk olduğunu aktaran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın iş yerlerinde kira tartışması!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 20 yıl süre ile işletme hakkını elinde tutan Malezyalı, Malaysia Airports Holdings Berhad pandemi nedeniyle zor günler yaşayan, havalimanı içinde hizmet sunan 50'ye yakın iş yerine kiralarını ödemedikleri için ihtarname gönderdi.

Havalimanı işletmelerine kira desteği gözden geçirilmeli!

Cumhurbaşkanlığı’nın özel terminal işletmelerinin yıllık kiralama ücretlerini erteleme kararının olumlu, fakat yetersiz olduğunu dile getiren YDA Havalimanı Yatırım ve İşletme Genel Müdürü Cengiz T. Ayaz, “Karar gözden geçirilmeli” dedi.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan kira erteleme talebi!

İstanbul Havalimanı'nı işleten ve yılda devlete 1,1 milyar euro kira vermesi gereken İGA'nın devletten kira erteleme, indirim ve sözleşme uzatma istediği öğrenildi. Diğer bazı havalimanı işletmecisi şirketler de destek talep ediyor. 

Havalimanı işleticilerinden kira desteği önerisi!

Havalimanı işleticileri, devletin de Yapİşlet- Devret kapsamındaki işletme kiralama sürelerini bir yıl uzatmasını ve bu yılki kira ücretini de sözleşmenin sone erdiği yıl tahsil etmesini talep ediyor.

Ümit Boyner: Kira ödemeleri işletmeleri zorluyor!

Hedefler İçin İş Dünyası Platformu Başkanı Ümit Boyner, maaşlar, vergi, kira ve fatura gibi zorunlu ödemelerin devam etmesinin işletmeleri zorladığın belirtti...

İGA, İstanbul Havalimanı için 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek!

TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği AŞ'nin, Atatürk Havalimanı için yapılan kira sözleşmesi kapsamında yıllık KDV dahil 165 milyon 55 bin 383 dolar ödediğini hatırlatan BakanTurhan, "İstanbul Havalimanı için ise İGA yıllık 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek'' dedi.

CHP'den 3. havalimanı için 'kira' sorusu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, "29 Ekim 2018 tarihinde bu havalimanını açtığınızda kira da başlayacak mı? 1 milyar 45 milyon avro kirayı 5'li müteahhit ekibi, o gün Hazine Müsteşarlığının hesabına yatıracak mı?" dedi...

Ahmet Arslan’dan 3. havalimanı için ‘kira öteleme’ açıklaması!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 3. havaşimanı için kira öteleme açıklama yaptı. Arslan, "Batarlarsa batsınlar diyecek halimiz yok" dedi. 

Rize-Artvin Havalimanı için acele kamulaştırma kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Rize-Artvin Havalimanı için acele kamulaştırmalar yapılacak..

İşyeri kira sözleşmesi örneği 2017!

Kira sözleşmesi, gayrimenkullerin kiraya verilmesi halinde taraflar arasında imzalanıyor. Bu sözleşme konut ve işyerleri için farklı şekilde düzenlenebiliyor. İşte işyeri kira sözleşmesi örneği 2017..

Rize Havalimanı için geri sayım başladı!

Türkiye'de deniz dolgusu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan Rize Havalimanı için geri sayım başladı. Şantiye alanının kurulduğu bölgede havaalanı inşaat tabelası da yerleştirildi.

havalimanı işletmeleri kira Haberi

havalimanı işletmeleri kira

Pandemi sürecinde havacılık sektörünün yaşadığı sıkıntının büyük boyutlara ulaştığını söyleyen YDA Havalimanı Yatırım ve İşletme Genel Müdürü Cengiz T. Ayaz, uçuşların neredeyse durduğu bir ortamda terminal işletmelerinin daha büyük bir sıkıntı ile karşılaştığını belirtti. Dünya'dan Nihat Delibaşı'nın haberine göre; faaliyetleri kira sözleşmesi ile sürdürdüklerini kaydeden Ayaz, “Yolcu buraya gelmediğinden dolayı da devlete olan kiralarımızı ödeme sıkıntısı yaşadık” dedi.

Ayaz, bu sıkıntıları gidermek için Cumhurbaşkanlığı’nın özel terminal işletmelerinin yıllık kiralama ücretleri konusunda erteleme kararının olumlu olmasına rağmen yetersiz olduğunu belirtti. 

Ayaz, “Örneğin, 2020’nin kirasını 2022’ye çift kira olarak ertelediler. Yine 2021’in kirası da çift kira olmak üzere 2023’ e faiz ile ertelendi. Dalaman Havalimanı’na en iyi dönemde dahi 1 milyon 750 bin dış hat yolcusu geldi. Ödeyeceğimiz kira maksimum kapasiteye göre ayarlanmış...