16 / 05 / 2024

havalimanı tesisleri

havalimanı tesisleri

Düşük maliyetli yolcu taşımacılığı modeli çerçevesinde amacıyla 11 ildeki havaalanlarında inşa edilecek tesislere ve genişletme çalışmalarına hız verildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Çukurova Havalimanı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı açıklamada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Çukurova Havalimanı altyapı yapım çalışmalarının durduğu, üstyapı tesisleri ihale bedelinin 300 milyon avro olduğu ve 12 milyon yolcu garantisi verildiği ifadelerinin tamamen gerçek dışı olduğunu belirtti.

Çukurova Havalimanı ihalesinde şartnamenin değiştirilmesi TBMM'de!

Çukurova Havalimanı'nın üstyapı tesisleri için açılan ihaleye ait şartnamenin değiştirilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bulut, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeni Çukurova Havalimanı böyle olacak!

Üst yapı tesisleri için 16 Mart tarihine kadar teklif alınacağı Çukurova Havalimanının inşaat sonrası ihalesi ile ilgili önemli değişiklikler yapıldı...

İstanbul Havalimanı'nda son kontroller yapıldı!

İstanbul Havalimanı'nda son kontrollerin yapıldığını söyleyen Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Havalimanı da çok güzel! THY tesisleri de çok güzel!"açıklamasında bulundu.

THY İstanbul Havalimanı Tesisleri açıldı!

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul Havalimanı'ndaki beş operasyonel tesisinin açılışı gerçekleştirildi...

3. Havalimanı’na yeni turizm tesisleri geliyor!

Açıldığında yıllık 90 milyon yolcu ağırlayacak İstanbul Yeni Havalimanı çevresine yatırımlar artıyor. ISTTA Başkanı Halil Kormaz, “2019’da yeni oteller açılmasını bekliyoruz” dedi. 

Çukurova Havalimanı’nın altyapı inşaatı tamamlanıyor!

Alt ve üstyapı tesisleri yapımı inşaatı süren Çukurova Havalimanı’nda sona geliniyor. Altyapı çalışmalarının hızla devam ettiği projenin yüzde 40'ı tamamlandı.

3. havalimanı metrosunun bakım-onarım tesisleri için yeni plan!

29 Ekim 2018 tarihinde açılacak olan 3. Havalimanı'na ulaşımı sağlayacak olan metro hattının atölye, park yeri, manevra ve bakım-onarım tesisleri için imar planları yeni hazırlandı.

THY, 3. havalimanı tesisleri için ihaleye çıktı!

İstanbul yeni havalimanı için THY de çalışmalara başladı. THY, kendine ait olacak tesislerin mimari tasarım ve danışmanlık hizmetleri ile tesislerin zemin sondaj ve etüdü yapılması için ihaleye çıktı.

Antalyaspor, Antalya Havalimanı'nda yeni mağaza açtı!

Spor Toto Süper Lig takımlarından Antalyaspor, Antalya Havalimanı'nda mağaza açtı. Antalyaspor'un lisanslı ürünlerinin satışının havalimanının yanı sıra, Hasan Subaşı Tesisleri, Işıklar, Antalyaspor Mobil Karavan ve internet üzerinden de yapıldığı kaydedildi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için teklifler alındı!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Altyapı Tesisleri Yapım İşi ihalesi yapıldı. İhale Komisyonu Başkanı Yılmaz: "Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın altyapı tesisleri yapımı işinin yaklaşık maliyeti 350 milyon lira" dedi.

Üçüncü havalimanında çalışmalar ivme kazandı!

Otoparkları, otelleri, AVM'leri, sosyal tesisleri ile adeta bir şehir olacak ve 2018'in şubat ayında uçuşların başlayacağı havalimanında kat edilen mesafe havadan görüntülendi.

Erzurum Lalezar termal tesisleri açıldı!

Erzurum Pasinler ve Ilıca termal tesislerinin ardından Lalezar termal tesisleri de bugün düzenlenen törenle hizmete girdi. Tesis şehir merkezine 16, havalimanına ise 25 kilometre uzaklıkta.

havalimanı tesisleri Haberi

havalimanı tesisleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Adana, Mardin, Trabzon, Kars, Ağrı, Adıyaman, Hatay, Kastamonu, Milas-Bodrum, Antalya ve Erzincan'dan oluşan 11 havalimanında yapılacak genişletme çalışmalarının ve inşa edilecek yeni tesislerin bu yılsonuna kadar tamamlanacağı bildirildi.


Düşük maliyetli yolcu taşımacılığı modelinin hayata geçirilmesi amacıyla havaalanlarında inşa edilecek tesislere ve genişletme çalışmalarına hız verildi. Mardin Havaalanı pist genişletilmesi ve pat sahaları onarımı ve Trabzon Havalimanı apron büyütülmesi işleri geçici kabul aşamasına gelirken, 40 milyon 548 bin 823 liraya mal olacak Kars Havalimanı iç hatlar ve dış hatlar terminal binasının yapımının 9 Eylül'de, 35 milyon 750 bin liraya mal olacak Ağrı Havalimanı Terminal binasının yapımının ise 4 Aralık'ta bitirilmesi planlanıyor. Adıyaman Havalimanı'nda pist genişletilmesi, apron ve taksi yolu yapımını tamamlayan Devlet Hava Meydanları İşletmesi...