21 / 05 / 2024

havalimanının çed raporu

havalimanının çed raporu

3. havalimanı için hazırlanan ÇED raporunda proje kapsamında kuş - uçak çarpışmaları konusunda gündeme gelebilecek riskler belirlenerek kuş sayımlarının tamamlanmasıyla da risk analizi hazırlanacağı yer aldı.

Kanal İstanbul'un ÇED raporu önümüzdeki hafta çıkacak!

Kanal İstanbul ÇED raporu hakkında önemli bilgiler paylaşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kanal İstanbul projesinin ÇED sürecinde sona yaklaştık, önümüzdeki hafta itibarıyla ÇED raporumuz çıkacak." dedi...

İstanbul Havalimanı inşasının ÇED raporu mecliste!

İstanbul Havalimanı'nın inşasından önce projenin ÇED raporunda yer alan bazı hususlarla ilgili gerekli çalışmaların yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHPli Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rize Havalimanı Projesi'nin ÇED raporu yayımlandı!

Rize Havalimanı Projesi'nin ÇED raporu yayımlandı. Rapora göre, 766 hektarlık proje sahasının yaklaşık 260 hektarlık bölümüne dolgu yapılacak.

Aydın jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı!

Aydın'da yapılması planlanan jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı. Santralin kurulmaması için mahkemeye itiraz davası açan bölge halkı, mahkeme kararı çıkmadan firmanın iş makinelerinin zeytin ağaçlarını sökmeye başladığını belirtti.

Rize Havalimanı için ÇED raporu onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rize Havalimanı için hazırlanan ve 100 milyon ton taşın Karadeniz'e döküleceği ÇED raporunu yeterli bularak onayladı.

Rize Havalimanı'nın ÇED raporu kabul edildi!

Türkiye ve Avrupa'nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havalimanı olacak Rize Havalimanı Projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun kabul edildiği bildirildi.

Elbistan Söğütlü ve Hasanali Barajları'nın ÇED raporuna onay!

Tamamlanıp hizmete açıldığında 115 bin dönümlük arazinin büyük bir bölümünü cazibe ile sulayacak olan Söğütlü ve Hasanali Barajları için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu nihai olarak kabul edildi.

Çanakkale Havalimanı'nın 500 metre yakınına AVM yapıldı!

Sayıştay Raporu, devletin havacılık alanındaki eksikliklerini gözler önüne serdi. Havalimanı’nın 500 metre yakınına AVM yapıldı, Hatay Havalimanı ise hurdaya döndü.

Diyarbakır Havalimanı'nın yeni binası tamamlandı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurt dışına açılmasını sağlayacak olan Diyarbakır Havalimanı'nın yeni terminal binasının yapımı tamamlandı.

3. Havalimanı'nın kredi sözleşmesi imzalandı!

İstanbul 3. Havalimanı Proje Finansmanı İmza Töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Havalimanının ilk etabı için toplam altı bankadan 4.6 milyar euro kredi sağlandı.

3. havalimanının ilk etabının finansman paketi tamam!

3. Havalimanı’nın ilk etabının 4.5 milyar Euro’luk finansman paketi tamamlandı. Üç kamu bankasının aslan payını üstelendiği finansman paketine, DHMİ gelir garantisi verdi. İşte konuşma sırasıyla devam eden törendeki önemli açıklamalar:

Üçüncü havalimanının kredi sözleşmesi bugün imzalanacak!

İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanı'nın kredi sözleşmesi bugün imzalanıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük kredisine Türk bankalar imza attı. 4.6 milyar euroluk paket 16 yıl vadeli.

3. Havalimanının ilk etap finansmanında kefil DHMİ!

3. havalimanının ilk etabının 4.5milyar Euro’luk finansman paketi tamamlandı. Bugün imzalanacak anlaşmada aslan payını 3 kamu bankası üstlendi, Hazine değil, DHMİ gelir garantisi verdi

havalimanının çed raporu Haberi

havalimanının çed raporu

Projede kuşların havaalanlarından uzaklaştırılması için LPG’li toplar, silah patlatma, kuş kaçırıcı ultrasonik sesler, alarm sesleri, maketler, ışıklar kullanılacağı yer aldı.


İSTANBUL’a yapılacak 3. havalimanı için hazırlanan bin 350 sayfalık yeni ÇED Raporu’nda dikkat çeken tespitlere yer verildi. “Proje alanı 76 milyon 500 bin metrekare olup bu alanın 61 milyon 720 bin metrekaresi orman alanıdır” denilen raporda, projenin gerçekleşmesi durumunda alanda floristik açıdan büyük bir habitat ve biyomas kaybı yaşanacağı belirtildi. Raporda C ve D çağındaki karaçam ve kızılçam gibi ağaç türlerinin kesilerek piyasaya arz edilmesinin daha ekonomik olduğuna dikkat çekildi. 

Cengiz-Limak-Kolin konsorsiyumu tarafından yapılacak 3.  havali-manı’nın yeni ÇED Raporu geçtiğimiz hafta Çevre Bakanlığı’na sunuldu. Rapora göre proje kapsamındaki mezarlık, okul, cami, orman ve yapıların kamulaştırmayla izin işlemleri Ulaştırma Bakanlığı’nca yürütülecek. Rapora...