26 / 07 / 2024

Havalimanları trafik

Havalimanları trafik

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (EUROCONTROL) 2013 yılı Performans Raporu'nu değerlendirdi. Elvan, Türkiye'de havalimanlarının trafik hacmi önemli oranda artarken gecikmelerin azaldığını söyledi.

Atatürk Havalimanı Avrupa 4’üncüsü!

ACI Avrupa 2015 yılı Nisan ayı yolcu trafik raporu açıklandı. Rapora göre İstanbul Atatürk Havalimanı; 25 milyon ve üstü yolcu kapasiteli havalimanları arasında en hızlı yolcu artışı gösteren havalimanları arasında 4’üncü Sırada yer aldı.

Yeni havalimanları yolda!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin '100 kilometrede bir havalimanı hedefi doğrultusunda ihtiyaç duyulan yerlere havalimanı yapılacak, mevcut bazı havalimanlarında ise kapasite artışı ve modernizasyon yapılacak' dedi.

Hasan Tahsin Usta: Kentsel dönüşüm trafik sorununa çözüm oluyor!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 4. Uluslararası Ulaşım ve Araç Park Alanları Yönetimi Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, “Kentsel dönüşümün en önemli faydalarından biri de trafik ve otopark sorununa da çözüm olması” dedi.

Varan Trafik İnşaat Makina Elektronik Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Varan Trafik İnşaat Makina Elektronik Sanayi Limited Şirketi, Cemal Varangil tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 26 Mayıs'ta Pendik, Şeyhli Mahallesi, Süleyman Çelebi Caddesi'nde kuruldu.

1999 yılında trafik sorununu çözmek için en uygun projeyi belirlemeye çalışıyorlarmış!

1999 yılında Başbakan Bülent Ecevit'in Başdanışmanı Ahmet Vefik Alp, trafik sorununu çözmek için Tuzla-Avcılar arasında yüzer viyadük, tüpgeçit ve Üçüncü Boğaz Köprüsü alternatifleri içinde en uygun projeyi belirlemeye çalıştıklarını söylemiş.

TAV Havalimanları 2015 yılı ilk üç ayı karı ne kadar?

TAV Havalimanları yılın ilk çeyreğinde cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 20 artışla, 227 milyon Euro’ya yükseltti. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener konuyla ilgili konuştu..

TAV Havalimanları Holding 3 aylık faaliyet raporu!

TAV Havalimanları Holding A.Ş., 1 Ocak - 31 Mart dönemine ait faaliyet raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. İşte şirketin 3 aylık faaliyet raporu...

Yeni Yıldırım'da trafik sorunu çözülüyor!

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki trafik sorununu çözüme kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor. Yıldırım'm ulaşım planında trafik sorunu olmayan güvenli ve geniş yollar yer alıyor.

Buca'da trafik ve imar sorununa çözüm bekleniyor!

Buca'daki trafik ve imar sorunu ile ilgili geçen bir yılda mesafe alınamadığını dile getiren ilçe halkı, Başkan Levent Piriştina'nın bu sorunlara çözüm üretmesini bekliyor.

Trafik sorununu önlemek için hangi projeler hayata geçiriliyor?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, trafik sorununun en önemli problemlerden biri olduğunu ve bu alanda önemli projeler hayata geçirdiklerini söyledi. İşte hayata geçirilen projeler...

TAV Havalimanları Holding faaliyet raporu!

TAV Havalimanları Holding A.Ş., 2014 yılına ait faaliyet raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. İşte şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirilen 2014 yılı faaliyet raporu...

TAV Havalimanları Holding Genel Kurulu 30 Mart'ta!

TAV Havalimanları Holding A.Ş. Olağan Genel Kurul Toplantısına ilişkin davet duyurusunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Genel Kurul Toplantısı ile ilgili KAP'a yapılan açıklama şöyle...

TAV Havalimanları 306 milyon TL temettü dağıtacak!

TAV Havalimanları, geçen yıl cirosunu yüzde 9 artışla 983 milyon Euro’ya, net kârını ise yüzde 64 yükselterek 218 milyon Euro’ya çıkardı..

Havalimanları trafik Haberi

Havalimanları trafik

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AA muhabirine, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (EUROCONTROL) 2013 yılı Performans Raporu'nu değerlendirdi.


Söz konusu raporda havalimanlarının trafik sayısı ve hava seyrüsefer performansının incelendiğini anlatan Elvan, buna göre Atatürk Havalimanı'nın 2013 yılında trafik sayısının 2012'ye göre yüzde 12,3 artarak 395 bine çıktığını ve bu alanda Avrupa 5'inciliğine yükseldiğini söyledi.


Trafik yoğunluğuna rağmen gecikmelerde azalma yaşandığına dikkati çeken Elvan, "Atatürk Havalimanı'nda iniş trafiğinde gecikme 2012'de 2,2 dakika iken, bu rakam 2013'te 0,5 dakikaya düştü. Trafik hacmine göre yaşanan iniş kalkış gecikmeleri en düşük seviyeye geriledi. Atatürk Havalimanı'nda iniş trafiklerinin yüzde 64'ünün, kalkış trafiklerinin yüzde 85'inin zamanında gerçekleştirildiği raporda yer alıyor" diye konuştu.


"Antalya Havalimanı basamak atladı"


Rapora göre Antalya Havalimanı'nın önceki yıllara nazaran bir çok alanda basamak...