19 / 05 / 2024

Havalimanlarındaki xray cihazları kaldırılacak mı

Havalimanlarındaki xray cihazları kaldırılacak mı

SİVİL Havacılık Genel Müdürlüğü x-ray cihazlarının kaldırılması ile ilgili açıklama yaptı.Açıklamada, havalimanları giriş kontrol noktalarının kaldırılması için yapılan denetlemelerde, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda son aşamaya gelindiği duyuruldu.

Havalimanlarındaki yolcu trafiği yüzde 32,4 arttı! 4 ayda yaklaşık 55 milyon yolcu ağırlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son dört aylık dönemde havalimanlarında ağırlanan yolcu sayısının geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 32,4 artarak 54 milyon 679 bine ulaştığını aktardı.

Bu rakamlar şok edecek! İşte havalimanlarındaki yolcu, yük ve uçak sayısı!

Pandemide en ağır darbeyi alan havalimanlarının, 2022 senesinde büyük bir sıçrama yaşadığı ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz sene havalimanlarında hizmet verilen yolcu, uçak ve yük sayısını duyurdu. İşte şok eden o rakamlar…

Almanya havalimanlarına binlerce Türk işçi alınıyor! Onay geldi, başvurular başlıyor! İşte şartlar

Almanya havalimanlarındaki personel sorunun önüne geçebilmek için Türk işçi alımları yapılacağı duyuruldu. Gelen onayın ardından başvuru süreci başladı. Milyonlarca kişi şartları merak edip araştırılıyor. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları neler? Kaç kişilik alım olacak?

Adil Karaismailoğlu: Yap-işlet-devretlerde biz garanti ödemeyeceğiz, onlar kira ödemeyecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havalimanlarındaki kiracı işletmecilerden 3 ay kira alınmadığını belirtti. Karaismailoğlu, “Yap - işlet - devretleri Kovid - 19 sürecinde garanti dışına çıkardık. Burada biz garanti ödemeyeceğiz, onlar da kira ödemeyecekler" dedi. 

Havalimanlarında yangın riski nasıl önlenebilir?

Havalimanındaki bir yangın riski, iyi mühendislik ve doğru çözüm tercih edilerek  binlerce yolcuyu paniğe sevk etmeden kontrol altına alınabiliyor. Peki, Havalimanlarında yangın riski nasıl önlenebilir?

Tiflis Havalimanı'ndaki yeni terminalin temeli atıldı!

TAV Havalimanları, işletmesini üstlendiği Tiflis Havalimanı'ndaki yeni terminalin temelini attı. törenine Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili de katıldı...

Havalimanlarında güvenlik kontrolü tek noktaya düşecek!

Havalimanlarındaki kontrol noktası teke düşüyor. Pilot uygulama yarın İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda başlayacak. 1 Eylül tarihinden itibaren ise yurtdışı bağlantılı havalimanlarına 'vücut tarayıcılar' yerleştirilecek.

Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

Elektrik faturalandırma sürecinde enerji kullanım miktarının okunduğu cihazlar sayaç olarak nitelendiriliyor. Peki, elektronik sayaç nedir? Mekanik sayaç nedir? Elektronik sayaçla mekanik sayaç arasındaki fark nedir?

TAV Almanya'da 3 adet Air France/KLM Lounge'ın işletmesini üstlendi!

TAV, Frankfurt, Münih ve Stuttgart havalimanlarındaki Air France/KLM Lounge'larının işletmesini üstlendi. Genel Müdür Bora İşbulan, "Hedefimizde Amerika pazarı var" dedi. Firma, Primeclass markası altında dört ülkedeki 9 havalimanında hizmet veriyor...

TAV, yolcu sayısını yüzde 8 artırdı!

TAV Havalimanları'nın faaliyet gösterdiği havalimanlarında 2014 temmuz ayında yolcu sayısı yüzde 8 arttı. TAV Havalimanları'ndaki toplam yolcu sayısı ocak - temmuz döneminde 53.01 milyona ulaştı.

Havaalanlarındaki X-Ray kontrol noktaları kaldırılıyor!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü x-ray cihazlarının kaldırılması ile ilgili açıklama yaptı.Açıklamada, havalimanları giriş kontrol noktalarının kaldırılması için yapılan denetlemelerde, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda son aşamaya gelindiği duyuruldu.

Havalimanlarındaki X-Ray kontrol noktaları kaldırılıyor!

SİVİL Havacılık Genel Müdürlüğü x-ray cihazlarının kaldırılması ile ilgili açıklama yaptı.Açıklamada, havalimanları giriş kontrol noktalarının kaldırılması için yapılan denetlemelerde, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda son aşamaya gelindiği duyuruldu.

Atatürk Havalimanı'nda uçuş bilgi ekranlarındaki sorun giderildi!

TAV Havalimanları Holding'ten yapılan açıklamaya göre Atatürk Havalimanı uçuş bilgi ekranlarındaki sorun giderildi. İç ve dış hatlar terminallerinde bazı uçuş bilgi ekranlarında yaşanan sorunun giderildiği belirtildi.

Havalimanlarındaki xray cihazları kaldırılacak mı Haberi

Havalimanlarındaki xray cihazları kaldırılacak mı


Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), havalimanlarında terminal girişlerindeki x-ray cihazlarının kaldırılması ile ilgili resmi twitter hesabından açıklama yaptı.


Açıklamada, havalimanları giriş kontrol noktalarının (x-ray’lerin) kaldırılması için yapılan denetlemelerde, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda son aşamaya gelindiği duyuruldu.


9 HAVALİMANINDA DA UYGULAMA BAŞLATILACAK

Pilot uygulama, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda başlatılmıştı.  Uygulamanın herhangi bir güvenlik sıkıntısı oluşturmadığı yönünde rapor hazırlanması halinde ise, 9 havalimanında daha terminal girişindeki güvenlik noktaları kaldırılacak. Uygulamanın başlatılacağı havalimanında bagaj kontrolüne yönelik üç boyutlu Patlayıcı Madde Tespit Sistemi (EDS) bulunması gerekiyor. Bu yüzden, EDS cihazı bulunan Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın ardından, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen, Antalya, Trabzon, Dalaman, Bodrum, Gaziantep, Erzurum ve Zafer Havalimanı’nda da bu uygulamanın devreye gireceği öğrenildi.


"BU UYGULAMA SIKINTI OLUŞTURACAK"

Hayata geçmesi planlanan...