08 / 05 / 2024

havaray kartal hattı

havaray kartal hattı

İstanbul’da toplu taşımaya havaray desteği amacıyla kısa mesafe olarak 8 ayrı hatta düşünülen sistem, mevcut trafiği ve yolları etkilemeden havadan sefer yapacak şekilde tasarlanıyor. Bu hatlardan birisi de havaray Kartal...

Kartal'a havaray müjdesi!

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Ebubekir Taşyürek, "Türkiye’nin ilk Havaray projesi Kartal’da hayata geçirilecek. 16 kilometre uzunluktaki proje Kartal Merkez, Spor Caddesi, Sanayi Caddesi, Kartal Metrosu, Uğur Mumcu durakları şeklinde tasarladık" dedi...

Kartal-İçmeler-Tuzla Enerji İletim hattı imar planı askıda!

Tuzla İlçesi, 154 KV Kartal-İçmeler-Tuzla Brş. N Enerji İletim hattına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Kartal-Kaynarca Metro Hattı imar planı değişikliği askıda!

Maltepe ilçesi, Kartal-Kaynarca Metro Hattı'na ait Huzurevi istasyonuna ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı.

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı imar planı tadilatı askıda!

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı 13 Ekim 2017 tarihine kadar askıda kalacak..

Vadistanbul Havaray hattı açılıyor!

Sarıyer Cendere Vadisi ve Seyrantepe İstasyonu- TT Arena Stadyumu güzergahı arasında hayata geçirilen Havaray hattı açılış için gün sayıyor.

Kadıköy-Kartal Havaray Hattı çalışmaları ne durumda?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Maltepe’ye yapılan projeleri hakkında bilgi verdi. Topbaş, "Kadıköy-Kartal Havaray projesinin hazırlıkları sürüyor” dedi.

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray hattı 2019 yılında hizmete girecek!

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir hattına yapılacak havaray için ihaleyi Alarko Holding bağlı ortaklığı Alsim Alarko kazandı. Alsim Alarko bu işi KDV hariç 1.292.000.000 TL bedelle yapacak.

İşte Küçükçekmece-Sefaköy-Başakşehir Havaray Hattı'nın güzergahı!

Küçükçekmece-Sefaköy-Başakşehir arasında hizmete girecek havaray hattı yolculuk süresini 27 dakikaya indirecek. İşte Küçükçekmece-Sefaköy-Başakşehir Havaray Hattı'nın güzergahı...

Kadıköy-Maltepe-Kartal havaray çalışmaları başladı!

Kadıköy'de iki büyük proje için düğmeye basıldı. Kadıköy-Maltepe-Kartal Havarayı projesinde çalışmalar başladı. İBB, güzergahını belirlediği Kadıköy-Üsküdar Havaray Projesi'ni ise hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Küçükçekmece-Sefaköy-Başakşehir Havaray Hattı 2019'da tamam!

Yolculuk süresini 27 dakikaya indirecek olan Küçükçekmece-Sefaköy-Başakşehir Havaray Hattı 2019'da hizmete alınacak.

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı ihalesinin kazananı belli oldu!

İhalesi gerçekleşen Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı'nın sonuçları açıklandı. Alarko Holding ortaklarından olan Alsim, ihaleyi KDV hariç 1,29 milyar TL teklif vererek kazandı.

Kartal-Yakacık-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı açılışı yarın!

Kartal-Yakacık-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı ile birlikte Pendik'e yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış töreni yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak.

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı ihalesi yapıldı!

İstanbul’un ilk Havaray ihalesi yapıldı. Sefaköy-Halkalı-Başakşehir hattında 15 kilometre uzunluğundaki Havaray, 17 istasyondan oluşacak. 6 firmanın katıldığı ihalenin sonucu dosyalar incelendikten sonra açıklanacak

havaray kartal hattı Haberi

havaray kartal hattı


Havaray Kartal!


İstanbul’da toplu taşımaya havaray desteği amacıyla kısa mesafe olarak 8 ayrı hatta düşünülen sistem, mevcut trafiği ve yolları etkilemeden havadan sefer yapacak şekilde tasarlanıyor.


Megakentin ulaşım sorununun havaray ile çözülmesi amaçlanıyor. Raylı sistemi havaya taşıyarak alternatif bir yol ortaya çıkartan İstanbul Havaray Projesi hangi semtlerden geçecek buda belli oldu. Havada giden tramvay anlamına gelen havaray için İstanbul’da toplam 47.8 kilometrelik 8 ayrı hat belirlendi. Hatlardan 4 tanesinin Anadolu Yakası’na, 4 tanesinin de Avrupa Yakası’na yapılması planlanıyor. Sütunlar üzerinde hareket edecek olan havaray, böylece mevcut trafiği ve yolları da etkilemiyor. Toplu taşımada metro ve metrobüs gibi sistemlerle de entegre olacak havaraylar, daha çok kısa mesafeli olarak düşünülüyor.


Şu anda minibüslerin ulaşımı sağladığı bölgelere yapılacak havaraylar sonrası minibüslerin kaldırılması gündeme gelecek. Edinilen...